[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Utlåningskollen är tillbaka på Totaal Liverpool efter ett långt uppehåll. Senast vi körde en utlåningskoll på Liverpoolspelare runt om i världen så hade Andre Wisdom kört ner sin Porsche i en stor vattenpöl – det var med andra ord ett bra tag sen.

Numera är det tänkt att TL’s nya skribent Cornelius med jämna mellanrum kommer att uppdatera oss om hur det går för alla LFC-spelare runt om i Europa.

Här är hans första utlåningskoll, och räkna som sagt med fler framöver!

* * *

Smith

20-åriga australiensaren Brad Smith spenderar säsongen på lån hos League One-klubben Swindon Town där han inledningsvis fått mycket speltid. Han har fått starta 7 matcher och har på dessa matcher mäktat med två assister. Smith har spelat som vänsterytter i alla matcher förutom en då han istället flyttades ner ett steg i banan och agerade vänsterback.

Smith har varit bra men det märks att han är mer utav en vänsterback än vänsterytter, men man kan lita på att han kommer löpa från kortsida till kortsida i 90 minuter.

En annan Liverpoolspelare som kommer tillbringa sin säsong i de lägre divisionerna är Jordon Ibe. Han har inte fått lika mycket förtroende i Derby som Brad Smith fått i Swindon, men har gjort ett mål så länge. Ibe har fått starta fyra matcher så här långt, tre i ligan och en i cupen.

Han har spenderat en del tid på bänken, av de fyra matcherna han spelat så har han bara fått 90 minuter i en av dom (2-0 vinst mot Reading i cupen). Ibe har fått agera avbytare i tre matcher och har främst spelat högerytter. Hans tid i Derby har varit lite upp och ned så här långt, i ett par matcher har han imponerat och i andra matcher har han varit ganska osynlig.

Joao Teixeira är utlånad till Brighton och har där den tidigare Liverpoolmittbacken Sami Hyypiä som tränare. Teixeira har fått mycket förtroende av vår gamla kapten, tio framträdanden varav sju från start har det blivit så här långt för portugisen. Ett mål och två assister är poängskörden för 21-åringen som spelat yttermitt (både höger och vänster) i alla matcher.

Oussama Assaidi var hela sommaren på väg bort från Liverpool och hamnade till slut på lån hos Stoke i år igen. Det har inte blivit mycket speltid för den kreativa marockanen, sammanlagt har det blivit 177 minuter på fyra matcher. 26-åringen har fått starta en match i Premier League och en i cupen, båda i matcher mot Sunderland och har hittills mäktat med en assist.

Någon som har fått fullt förtroende i sitt klubblag är Andre Wisdom. Den här säsongen spenderar han på lån hos West Bromwich  – något som ser ut som ett lyckat drag ifrån Rodgers & co.

Wisdom

Wisdom har funnits med från start i alla matcher i ligan förutom mot Liverpool och har figurerat som högerback. 21-åringen har inte lyckats göra något poäng än men har stått för stabila insatser säsongen igenom. Det defensiva spelet har Wisdom inga problem med, både närkampsspelet och huvudspelet håller hög klass. Det märks dock att Wisdom i grund och botten är en mittback då hans offensiva kvalitéer inte ligger i nivå med hans defensiva.

Sebastian Coates har inte haft en lika lyckad utlåningssejour som sin mittbackskollega i West Brom. Coates spenderar säsongen hos Sunderland men har så här långt bara fått spela 45 minuter i cupen och har inte ens funnits på bänken under Sunderlands ligamatcher.

Två Liverpoolspelare är utlånade till La Liga klubbar under säsongen, en av dem är Luis Alberto som den här säsongen håller till i Malaga. Den nyligen fyllda 22-åringen har fått starta i fem matcher, agerat avbytare i en och satt kvar på bänken hela matchen senast mot Granada.

Spanjoren blev matchvinnare mot Bilbao i sin första start genom att göra matchens enda mål och har dessutom mäktat med en assist hittills under säsongen. I alla sina framträdanden så har Alberto spelat som offensiv mittfältare.

Den andra Liverpoolspelaren som är utlånad till en La Liga-klubb den här säsongen är Iago Aspas. I Sevilla har den något utskällda spanjoren inte direkt blivit någon succé. En match från start har det blivit för 27-åringen, i en Europa League match mot kroatiska laget HNK Rijeka där han gjorde ett av Sevillas två mål i en match som slutade 2-2. Mycket mer än så har det inte blivit för Aspas, i ligan har han samlat ihop 29 spelminuter så här långt och har i de flesta matcherna fått sitta kvar på bänken i 90 minuter.

Tiago Ilori spenderar sin säsong på lån hos franska topplaget Bordeaux. 21-åringen har fått fullt förtroende och varit en av Bordeaux bästa spelare under inledningen av säsongen. Fyra matcher från start och ett mål har portugisen mäktat med. Tyvärr var Ilori tvungen att bytas ut redan efter 27 minuter i Bordeaux match mot Reims efter att ha skadat hamstringen. Förhoppningsvis blir Ilori inte borta alldeles för länge, utlåningen har sett lovande ut och han har med lättnad kommit in och tagit en plats i ett av Frankrikes bästa lag.

I Frankrike hittar vi även Divock Origi som kommer spela sin fotboll i Lille även denna säsongen. Belgaren är bara 19 år gammal men är trots allt en av de bättre anfallarna i dagsläget i franska ligan, även om han i de senaste matcherna inte varit lika bra som i de första. I ligan har Origi gjort tre mål och två assister på 4 starter, i två matcher har Origi inte fått spela alls medan han kommit in som avbytare i tre. Belgaren har spelat två matcher i Europa League och gjort ett mål och har även på det spelat landskamp. I Belgiens kvalmatch mot Andorra fick Origi förtroendet från start, något som visade sig gynnsamt då Origi spelade fram till ett mål och dessutom gjorde ett snyggt mål själv. Förmodligen kommer han även få speltid på måndag då Belgien spelar borta mot Bosnien.

2 kommentarer
  1. Wisdom och Illori som mittbackar nästa säsong alltså? 😉

    • Hade varit komiskt efter £35-40 mille spenderade på Lovren och Sakho.

Kommentarer är stängda.