Inte lika många matcher som förra helgen, men ett par drabbningar innehållande spelare som kan vara intressanta inför sommarens transferfönster.

Fredag:
Mainz – Schalke 2-1 (1-0 Bussmann 33′, 1-1 Belhanda 46′, 2-1 Baumgartlinger 79′)
Kommentar: Det logiska slutresultatet, med tanke på klubbarnas namn, hade varit 5-4. Det fick vi inte se, men vi fick i alla fall se Mainz vinna. Joel Matip ryktas som bekant vara väldigt nära LFC; han var inte särskilt imponerande i den här matchen. Visst är Matip fantastisk i luftrummet och tillför mycket på fasta situationer, men hans passningsspel och koncentration är inte alltid på topp. Likt Lovren kan han vara en liten slarver. Matip brukade vara värre och har slipat bort de flesta av sina misstag, men de finns fortfarande där, och fanns även där mot Mainz. I Schalke finns förstås fler intressanta spelare, jag höll ett extra öga på Leroy Sané som ju har fått otrolig hype den här säsongen. Sané är skicklig och kan dribbla bort vem som helst, men kan ändå vara ruggigt frustrerande att kolla på. Precis som Jordon Ibe har Sané en tendens att dribbla bort spelare för att därefter ge bort bollen med en kass passning/ta ett kasst beslut. Jag gillade Loris Karius i den här matchen, han är en bra målvakt som säkerligen skulle ta förstaplatsen i Liverpool. Den spelaren som imponerade mest i matchen var ändå Mainz offensiva mittfältare Yunus Mallı. Jag läser att 23-åringen var nära att hamna i Dortmund för ca £10 miljoner i januari men att Mainz backade ur dealen. Mallı skulle kunna vara precis den typen av okända spelare som Klopp vill hitta och utveckla i Liverpool. Han är smart och ytterst skicklig, helt klart en spelare som jag kommer att se fler gånger den här säsongen.

Hummels

Lördag:
Borussia Dortmund – Hannover 1-0 (1-0 Mkhitaryan 57′)
Kommentar: En match där Dortmund hade enormt bollinnehav. De gjorde ändå ingen toppinsats och tog bara en uddamålsseger, trots bollinnehavet. Henrikh Mkhitaryan blev matchvinnare med ett väldigt fint mål. Bortakeepern Ron-Robert Zieler stod för några gedigna aktioner, men jag tror inte att han har tillräckligt stor pondus för att kunna kliva in i en klubb som Liverpool. Två spelare som jag däremot skulle älska att se i den röda tröjan är Ikay Gundogan och Mats Hummels. Dortmund är ett helt annat lag när Gundogan spelar, han ger laget ett schysst ”flow” på mittfältet. Gundogan är fantastisk, han har passningsräckvidd, spelsinne och kan även dribbla bort motståndare och på så vis skapa sig ytor… Och i sommar kommer Gundogan bara ha 1 år kvar på sitt kontrakt. Jag är medveten om Gundogans skadehistorik, men det finns ingen chans i världen att LFC har den minsta möjlighet att värva en annan innermittfältare som är i närheten av hans kapacitet. Hummels är också en spelare som alltid tar för sig och bygger spelet bakifrån på ett underbart sätt, han är inte alltid felfri, men även han är en spelare som tillför ytterligare en dimension när han spelar. För mig är Hummels en sådan spelare som är värd att lägga stora pengar på, till skillnad från begränsade spelare som typ Benteke.

2 kommentarer
  1. Kul läsning. Tack för ett fantastiskt jobb med sidan.

  2. Älskar dessa inlägg! Fortsätt gärna meddom.

    Såg första 45 av Mainz-Schalke. Hade sett efram emot att se Yoshi Muto men han var tyvärr skadad.

    En helt galen halvlek med ”hawaii-fotboll”, för att använda hockeytermer, där i storts sett varje anfall ledde till en farlighet och matchen innehöll en helt galen energi. Personligen tyckte jag det var extremt svårt att avgöra huruvida Matip skulle förstärka vårt försvar eller ej. Känslan är att han nog är på ungefär samma nivå som de vi har. Och det osade direkt ingen trygghet kring honom.

    Som du nämnde om Sané så känns han som en lite starkare, lite snabbare och något mer tekniskt Ibe. Känns allt för oerfaren för att gå in och dominera i några större lag/ligor för tillfället.

    Missade Malli, möjligtvis pga att jag inte noterade honom från början. Uppskattade dock Meyer. Kännss om en Coutinho light och spred bollarna hit och dit.

Kommentarer är stängda.