Liverpool har offentliggjort att Joel Matip är klar för klubben

Idag offentliggjorde Liverpool att Matip är klar. Parterna är överens om ett fyraårskontrakt. Matip är en lång mittback som framförallt är stark i luftrummet, men som dessutom är relativt snabb för sin storlek.

Därmed har Liverpool redan två spelare – Matip och Marko Grujic – klara inför nästa säsong. Här gör vi klart med spelare tidigt!

Liverpool kan även komma att värva fler Bundesliga-spelare på Bosman. Håvard Nordtveit rapporteras nämligen också vara intressant för klubben.

12 kommentarer
 1. Matip är en av Bundesligas absolut bästa backar, jag kan inte fatta hur vi fick honom. Det ryktas ju om att han nekade högre lön i schalke och några andra klubbar som drog i honom var bland annat Bayern, Dortmund och Fiorentina bland annat. Men han valde oss.

  • Liverpool var nog bästa alternativet om Matip ville till Premier League. Storklubb som han platsar i, och en tysk manager.

  • Det jag läste var att Newcastle och Sunderland var intresserade…

   Hur som helst får jag se honom spela innan jag drar för många slutsatser, positiva eller negativa, om hans nivå.

 2. Jag ska vara ärlig, jag har aldrig sett han spela men av många för mig pålitliga källor skriver att han är ett kap.
  Vissa menar tom på att han är bättre än Hummels….

  Om det är någon här som följer bundesliga, hur bra är han… Är han en potentiell Hyppia eller hur mycket ska man våga hoppas. Vi i liverpool har ju blivit brända på mittbackar förut:)

  • Av det jag sett av killen, vilket nu inte är direkt mycket, en 10-tal matcher eller så på några år, så är han en mycket bra mittback för sin ålder. Skulle inte säga att han är på Hummels nivå men det är väl inte många om någon. Däremot så är Matip mittbackspar med Hummels när det kommer till WhoScored.com’s säsongens lag med dom (statistiskt) bästa spelarna i Bundesliga och har samma betyg(7.4) som Hummels.

 3. En snabb ”google scoutning” och det ser ut som att vi värvat en gedigen mittback. Verkar ha varit startspelare i Schalke de senaste 6-7 säsongerna och är endast 24 år! Över 180 matcher i Bundesliga och minst 40 i europasammanhang. Återstår att se hur han passar i Premier League men lär väl åtminstone vara bättre än Kolo. och kommer som bosman dessutom!

 4. Har inte så mycket koll på honom men vad jag har hört är han en spelande mittback som inte gör bort sig som defensiv innermitt. Han ska vara väldigt duktig i passningsspelet och är duktig på att markera.
  Dock har jag hört att han är lite lik Sakho och kan slarva en hel del. När han är bra är han fantastisk men när han är mindre bra kan han vara en säkerhetsrisk.

 5. Lite skillnad på att ta in Joel Matip som enligt statistiken är en av Bundesligas bästa mittbackar gratis och att lägga 20 miljoner pund på Dejan Lovren? 😉

  Kul att Klopp äntligen får börja sätta sin prägel på laget, har en bra känsla inför nästa säsong. Undrar hur vi kommer ställa upp?

  En swap Benteke-Javier Hernandez, en riktig mittfältsgigant (typ Gundogan eller Xhaka), Markovic tillbaka med nytt självförtroende efter ett bra år i Besiktas., och jag tror att vi kan utmana på allvar. Joe Gomez och Danny Ings kommer dessutom tillbaka från sina långtidsskador.

  Dessutom har unga killar som Stewart, Smith, Ilori och Teixeira visat att de är fullgoda squadplayers och är väldigt spännade fotbollsspelare. Ojo tillhör givetvis också den skaran.

  • Glöm inte Cameron Brannagan, kommer få sitt stora genombrott nästa säsong!

 6. Markovic är i fenebache inte besiktias**

 7. £100K i veckan…känns väl ändå lite magstarkt? Eller är det nya ”norm-lönen” med PL’s nya TV-avtal.

  Sätter ju bataljen med Sterling i nytt ljus. Även om den fighten kanske inte enbart handlade om ett par tusen punds-lappar hit eller dit.

Kommentarer är stängda.