[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Borini

 

Fabio Borini var ett hett ämne de sista dagarna av fönstret, kanske det hetaste av alla rentutav. Men nu är silly season över för den här gången och italienaren är fortfarande kvar hos Liverpool. Det är därför dags att fokusera på Premier League och även Champions League då Rodgers inkluderade Borini i höstens UEFA-lista.

I en exklusiv intervju med GianlucaDiMarzio.Com snackade den förre Roma-anfallaren om sin nuvarande situation och hans mål att ta sig tillbaka till landslaget. “Now I’m fine, I am practicing with my teammates in the best possible way. I was inserted in the Champions League list and I’m serene. In this week, many teammates are away because of international duties. I’m waiting to return among the Azzurri too, it’s one of my goals. I don’t know Conte personally, but I got to know him, seeing the games. I know what he did with Juventus and the other clubs and he’s a professional.”

Italienaren kommenterade även sin relation med coachen Brendan Rodgers och nya anfallskollegan Mario Balotelli. “I’m very comfortable with Rodgers, I’ve a serene and professional relationship with him. Balotelli? I’m fine with him. He doesn’t have problems with the language, he already knew English. I met him before, we played together in U-21 Italy. He’s adapting well. It’s obvious that he needs to work a lot because the English rhythm is different from the Italian one. But I don’t think he’ll need a lot of time.”

Nu vill Borini visa Liverpoolfansen vad han går för den här säsongen: “This year, I’d like to improve compared to what I’ve done in the past. So I want to score more than ten goals. And, especially, I want to be called up in the national team. I want to take back what I want and what I think I deserve, also in a top team. Not simply how I did on loan in the last years. I was at ease at Sunderland. I had an excellent season, we avoided relegation in an incredible way. I scored ten goals, it’s never easy in Premier League. I want to prove myself at Liverpool too.”

Ingen kan ifrågasätta italienarens inställning och hans vilja att lyckas i Liverpool. Det är med andra ord upp till bevis för Borini att visa att han håller måttet även i en europeisk toppklubb. Låt oss hoppas att han tar chansen när han får den.

10 kommentarer
 1. Bra inställning och självförtroende. Jag tror och hoppas på Borini. Han kan ju dessutom spela på mer än en position. Vem vet kanske han tar sin chans och blir vår nya ”Chicarito”. Aldrig fel att ha en super sub…

 2. Bra att vi har 4 anfallare. Klart Borini kan lyckas. Han verkar lite skör bara, han med skulle man kunna säga med tanke på Sturridge anamnes. Jag tror att han kan gynnas av att spela i offensiv uppsättning utan Suarez. Mot de lite sämre lagen kan han nog peta in ett och annat mål då han byggt upp självförtroendet i Sunderland.

 3. Borini borde tagit chansen att gå någon annanstans. Jag tror inte alla på honom som en framtida målskytt av rang i Liverpool. Han verkar vara väldigt trevlig och jordnära och jobbar hårt för laget. Jag ser bara inte hans potential, vad han har att tillföra som är spetskompetens. I en anfallsbesättning med Balotelli, Sturridge, Sterling, Lallana, Markovic, Lambert och Borini så har jag honom som klart femteval (sterling går före även som forward) på forwardsplatserna, och även om vissa säger att han är duglig på yttern så är Markovic och sterling ljusår före, Lallana likaså. Även Sturridge och balotelli har högre fart och är mer aviga och tekniska i sin spelstil. Så jag har så förtvivlat svårt att se var han ska passa in och när. Ligacupmatcher? Inte ens säkert han får spela där.

  Nej, Borini är en spelare av en viss kaliber som vi vuxit ifrån som klubb. Han har helt enkelt inte tillräckligt med spetskompetens!

 4. Håller med ovanstående. Borini gjorde sig bara en otjänst genom att stanna, han är för dålig för oss.

  • Men en del av kritiken mot Hendo kom väl pga hans höga prislapp även om han inte hade något att göra med den?

  • Om man ska tro att alla kan göra en ”hendo”, då kan man ju inte sälja någon.

 5. Förstår inte varför ni hackar på Borini? Han gjorde det bra i Sunderland. Han kommer bli en perfekt tillgång i dem inhemska cuperna som vi ska gå långt i. Sturridge och Mario kommer behöva vilas. Tror Borini och Lambert kommer passa bra ihop. En target och en som springer på allt. Kort o gott är jag nöjd med att han stanna. Vi behöver den bredden när vi ska slåss på många fronter. YNWA

 6. Jag kritiserade aldrig Hendo, man visste att han var en riktigt kapabel fotbollsspelare, en stabil kille med båda fötterna på jorden & med ett hjärta för sitt lag. Han är framtida kaptensmaterial. Kritiken mot honom var snarast riktad mot dalglish som använde honom som en renodlad ytter, något han definitivt inte är. Han spelades på fel plats, med fel taktik, sänktes i självförtroende och med en enorm prislapp hängande över sig och känslan av att känna sig tvungen att försvara den. Det låste sig totalt för honom. Han blev lite ”misshandlad” av dalglish som kände sig tvungen att spela honom men inte hade modet/känslan av att kunna flytta ned Gerrard och spela med högre stående ytterbackar i sitt spelsystem och på så vis göra plats för Hendo mer centralt.

  Jag har en känsla av att Henderson kommer bli lagkapten i LFC när Gerrard lägger skorna på hyllan. Och han har verktygen för att bli en framtida legend.

Kommentarer är stängda.