[fblike url=”www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Totaal Liverpool har genomgått flera förändringar den här sommaren. Vi har bland annat ändrat upplägg på Transferinläggen, kommit på ett nytt körschema med ännu fler kommentarinlägg & scouting reports än tidigare, gjort flera intervjuer med intressanta personer, och börjat med den återkommande punkten TL-panelen som vi planerar att köra vidare med.

Det bästa ni kan göra för att TL ska veta vad ni gillar = är att gilla de olika inläggen. På så sätt vet vi att ni uppskattar det som skrivs. Vi har fått mycket fin respons för vårt nya upplägg de senaste veckorna och hoppas att ni fortsätter ge oss respons och gillar så ofta ni kan.

Tillbaka till inlägget nu. Här har vi veckans snackisar i Jespers Snabba

* * *

1. I veckan så tränade förre PSG-spelaren (och LFC’s förra transfer target) Kevin Gameiro med sina nya lagkamrater i Sevilla inför en förväntansfull publik på 500 personer.  Debuten blev dock inte riktigt vad fransmannen hade tänkt sig…några minuter in i träningspasset lyckades han nämligen få en muskelbristning i vänster ben och fick bäras ut ifrån träningsanläggningen. De 500 tappra som kommit dit enbart för att få se sitt nyförvärv fick därför pallra sig hem igen. Skadan betyder att Gameiro missar den första matchen kvalmatchen mot Mladost Pogdorica i Europa League – inte världens bästa förstaintryck på sina nya supportar kanske.

Har Ever Banega fått sig lite välbehövlig konkurrens tro? Argentinaren är ju bland annat känd för att ha kört över sin fot med sin egen bil efter att han glömt lägga i handbromsen. Men detta är inte allt Banega lyckats med de senaste åren, han har även råkat tända eld på sin egen bil och sett den brinna upp, chattat (enhandad) med en tjej över Internet & är även känd för att ha försovit sig till flera träningar. Så jag antar att Kevin har en del att hämta upp fortfarande…

* * *

2. Är du en en av dem som legat sömnlös över det här?

thirdkit

Lugn, nu finns det något ännu värre…föga överraskande så har Warrior producerat även denna matchtröja.

sevillanapoli

Slänger även in Napoli’s bidrag till ”det fulaste matchstället genom tiderna”. Har Liverpool hittat sin/sina övermän när det kommer till fula matchställ?

* * *

3. Då Jack Robinson nu är helt klar för Blackpool så kan vi mer eller mindre räkna in Lorenzo Melgarejo i truppen. Liverpool måste vara väldigt självsäkra att få igenom sitt arbetstillstånd eftersom man redan skickat ut Robinson. Klubben har annars haft stora problem med arbetstillstånd de senaste åren. Vem minns exempelvis inte Sebastian Leto som håller världsrekordet i misslyckade arbetstillstånd-försök – eller det misslyckade försöket att få in Emiliano Insua från Argentina?

I mina ögon är Melgarejo en spännande spelare offensivt sett. Mot lite sämre lag på pappret så tror jag att det kan vara bra att ha ett offensivt alternativ då man måste bomba framåt och släppa handbromsen som José Enrique personifierar. Spanjoren har ju dock sina fördelar, och lär få förtroendet mot samtliga topp 6-lag den här säsongen – om han kan hålla sig frisk.

* * *

4. Under den senaste veckan har Diego Costa och Kyriakos Papadopoulos ryktats samman kraftigt med Liverpool. Tänk er det här scenariot: Suarez stannar, Diego Costa värvas in, Papadopoulos klarar den 2 dagar långa läkarundersökningen. Kan vi då döpa om Liverpool FC till Psycho FC?

Lägg därtill att Iago Aspas skallade en annan spelare förra säsongen – och du har en hel mix av spelare som är redo att spåra ur när som helst.

* * *

5. Jag kollade in Swansea-Malmö FF på tv:n under gårdagen. Mest gjorde jag det för att få en glimt av Jonjo Shelvey, som bekant lämnade Liverpool under sommaren. Det dröjde inte länge innan Shelvey slog en fin crosspass ut till sin ytterbackskompis och genast fick ’vilken Gerrard-passning’ av kommentatorerna, som ett brev på posten. Detta följdes av kommentarer efter matchen från Aftonbladets (populäre) Premier League-bloggare Kalle Karlsson:

Visst är Shelvey bra och kan få en bra säsong, men drar man inte lite för stora växlar av en bra insats mot M-a-l-m-ö F-F? Både Elfsborg och Malmö bevisade igår och i förrgår hur identitetslös Allsvenskan och den svenska fotbollen är. På många sätt såg det ut som om det var ett gäng amatörer som spelade mot proffs – jag menar Trinidad och Tobago hade fler rätta passningar i rad mot Spanien i somras. Är svensk fotboll på Trinidad & Tobago-nivå?

Förlåt alla ni som älskar era lag i Allsvenskan, men på europeisk nivå så har inget Allsvenskt lag att göra. Undantaget är väl Gefle i så fall, DÄR har vi en klubb som har en tydlig fotbollsidentitet som de kör med oavsett om laget på andra sidan är från Cypern, eller Malmö stadion.

All Hail Pelle Olsson, den enda svenska tränaren med en tydlig filosofi.