[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Costa

* * *

Liverpool missade Mkhitaryan, men är fortfarande ute efter en ny målfarlig mittfältare. Pengar finns öronmärkta till värvningen – och man är hoppfulla om att signa Bernard, som man har identifierat som sitt toppalternativ till positionen. Men LFC är inte villiga att betala de £22 miljonerna som Atletico Mineiro kräver för Bernard; det är däremot Shakhtar beredda att göra, men brassen vill helst flytta till någon av Europas största ligor (The Mirror).

Rodgers är ’extremely keen’ att signa Kyriakos Papadopoulos, men grekens skadebekymmer gör LFC-managern nervös. Samtidigt har Barcelona återupplivat sitt intresse för Daniel Agger, som Rodgers absolut inte vill sälja – då vill han hellre skeppa Martin Skrtel, som Napoli är intresserade av (The Mirror).

Liverpool kommer troligtvis att värva en spelare under den här veckan; Lorenzo Melgarejo förväntas ansluta på 12-månaderslån med köpoption för £7 miljoner. Han måste dock få arbetstillstånd först (The Mirror).

* * *

Liverpool känner sig väldigt säkra på att man kommer att lyckas signa Costa, då man har budat utköpsklausulen och Simeone har klargjort att han inte kommer att hindra Costa från att lämna, eftersom både Villa och Bapistao är signade. Arsenal har också varit ute efter Costa under sommaren och Liverpool kommer att njuta extra av att signa honom, då relationen mellan klubbarna har blivit frostig av Suarez-sagan (The Mirror).

* * *

Liverpool har budat £22 miljoner för Costa, men han betraktas inte som en potentiell ersättare till Suarez, som man vill behålla (The Times).

* * *

Atletico Madrid har förnekat att någon klubb har lagt bud på Diego Costa och hävdar bestämt att brassen kommer att bli kvar (AS).

* * *

Liverpool har triggat Costas utköpsklausul och nu inväntar man Atletico Madrids svar. Liverpool betraktar inte Costa som en potentiell ersättare till Suarez, då man vill behålla uruguayanen (The Liverpool Echo).

* * *

För er som inte känner till Costa som spelare särskilt bra. I februari intervjuades han av Balague och beskrev sin position så här;

GB: Would you describe yourself as a modern centre forward who can play in various positions or how would you describe yourself?

DC: I don’t really like playing as an out and out centre forward. I like getting the ball in wide areas and being in possession all the time. If I’m not seeing enough of the ball I get quite agitated which is why I come looking for it and naturally drop out wide. I don’t know how you would describe me exactly.

* * *

Liverpool har triggat Costas utköpsklausul och Rodgers hoppas kunna genomföra övergången snabbt. Costa är dock inte en ersättare till Suarez (BBC Sport).

Liverpool har triggat Costas utköpsklausul och nu överväger Atletico Madrid vad de ska göra. Om Costa signar för LFC blir han sommarens största värvning, men han kommer inte för att möjliggöra en försäljning av Suarez (The Daily Mail).

* * *

Liverpool har budat €25 miljoner för Diego Costa. Detta är hans utköpsklausul och nu hoppas LFC att både Atletico och brassen ska acceptera en flytt inom kort (The Guardian).