Vi närmar oss avgörandet i Premier League och det ser just nu ut att stå mellan Liverpool och Manchester City när det kommer till vilket lag som ska stå som segrare. Aftonbladets Frida Fagerlund(@fagerlundfrida) går att höra i Sportbladets Premier League pod, hon är dessutom med i flera av Viasats sändningar från Premier League. Här gör hon ett gästspel hos oss för att ge oss sina tankar kring säsongsavslutningen:


 

 1. Premier League är på väg in i sitt slutskede, vilken nivå tycker du att ligan hållit den här säsongen?
  Hög! Jag fruktade att dessa sista månader skulle bli ett enda lunkande, i stället får vi ett titelrace och en olidligt spännande kamp om särskilt sista CL-platsen. Det är nästan mer än jag begärde inför säsongsstart. Inser dessutom att Gerrard och Coutinho kan avgöra var ligatiteln hamnar – hur laddat är inte det?

 2. Titeln står av allt att döma mellan Liverpool och City. Varför har de två lagen ryckt ifrån?
  Truppbredd, spelarkvalitet och välfungerande system. Det är väl ingen slump heller att de tränas av två av världens främsta fotbollshjärnor.

 3. Vad talar för att Liverpool tar hem titeln? Vad talar för City? 
  Det som talar för City är deras högstanivå. Visst, de tappade poäng mot Crystal Palace men det handlade mer om oflyt snarare än undermålighet. Liverpool behöver troligtvis vara fläckfria om det ska gå vägen, något som självklart inte är omöjligt. Däremot är City fortfarande favoriter i mina ögon.

 4. Vad har imponerat på dig mest med Liverpool den här säsongen? 
  Först och främst försvaret. Att en skadefri Van Dijk gör skillnad är ingen nyhet men likväl imponerande och även Joel Matip förtjänar ett omnämnande. Dessutom har väl Trent Alexander-Arnold tystat de sista kritikerna nu? I skuggan av Salahs briljans är det värt att lyfta fram Luis Diaz också som på kort tid haft stort inflytande.

 5. Den stora frågan för oss LFC-fans nu är såklart vad som händer med Salah, hur tror du att det slutar? 
  Jag lutar åt att han blir kvar eftersom han trivs så bra… mot en rimlig kostnad. Salah är ren magi och i höstas var jag inne på att det var värt att rucka på lönestrukturen för att behålla honom. Men värvningen av Diaz har ändrat min syn och innerst inne tror jag att Sarah själv inser det också.