Liverpool en av klubbarna som uppges vara intresserade av Crystal Palaces bästa spelare.

Wilfried Zaha har utvecklats utomordentligt mycket sedan återkomsten till Crystal Palace. Den numera 25-årige yttermittfältaren, som även kan spela på andra offensiva positioner, kopplas allt oftare samman med storklubbar.

Idag rapporterar GOAL:s duktige Merseyside-skribent Neil Jones att Everton vill ro hem Zahas signatur. Han skulle dock inte bli billig, då Crystal Palace kräver omkring £50 miljoner för att släppa honom.

Enligt Jones tror Everton att de kommer att få tuff konkurrens om Zaha så fort de öppnar förhandlingar med Palace. Everton är rädda för rivaliserande intresse från Borussia Dortmund, Tottenham och även Liverpool.

Zaha, å sin sida, uppges vara öppen inför att lämna Crystal Palace.

* * *

Idag skriver också Chris Bascombe på Telegraph att Klopp gärna vill addera en nummer tio samt en målvakt innan transferfönstret stänger.

Det är oklart vem nummer tio blir, men franska källor fortsätter envist att hävda att Liverpool fortfarande vill köpa Nabil Fekir och att man ämnar att återuppta förhandlingarna med Lyon när VM är färdigspelat.

Tidigare i veckan rapporterade David Maddock på Mirror att Fekir har bett Lyon att återuppta förhandlingarna med Liverpool, och att LFC eventuellt kan vara fortsatt intresserade av honom om köpvillkoren omförhandlas.

* * *

Skulle Zaha kunna vara ett alternativ till Fekir?

Rent spontant, kanske.

En närmare analys av Zaha visar att han har spelat väldigt mycket centralt – inte minst som central anfallare – de senaste säsongerna. Zaha är inte längre en spelare som är begränsad till yttermittfältspositionerna, utan är numera en mångsidig offensiv spelare som hanterar i stort sett alla offensiva positioner.

Ändock, Fekirs naturliga position är offensiv mittfältare/släpande anfallare, och det är trots allt den positionen som Liverpool främst letar efter när Coutinho-ersättaren ska införskaffas. Även om Zaha kan spela där, är han väl ändå som bäst längre fram i banan?

5 kommentarer
 1. Tanken av att vi skulle värva Zaha gillar jag starkt! Sjukt intressant spelare.

 2. Nu spelar han ytter som kan spela centralt så han är nog inte så intressant för Liverpool. Men fan vad imponerad jag har blivit av Ante Rebić på senare tid. Riktig hårt jobbande spelare som också är farligt i sista tredjedelen. Inte bara i VM utan även i tyska cupen vart han i stort sett på egen hand sänkte Bayern.

  Nu är säkert inte ens Frankfurt intresserade av att sälja då han nyligen blev klar för dom permanent efter att ha varit där på lån. Men tycker det är en spelare som man borde hålla koll på.

  • Faint: Enligt Transfermarkts statistik spelade Zaha ytter i 7 av 29 matcher 17/18. Så han är inte främst ytter sett till hur han använts det senaste året. Vi får se om han återgår till ytterposition 18/19.

  • Aj du. Va lite otydlig där. Snackade inte om Zaha utan Rebić.
   Ber om ursäkt för missförståndet.

  • Nej, du var inte otydlig, det var jag som läste fel. Ser det nu när jag läser om din kommentar. Skulle dock starkt avråda från att köpa någon som nytt haft ett starkt VM, enorm risk att man betalar överpris då angående Rebic.

Kommentarer är stängda.