För bara några år sedan hade en värvning av Xherdan Shaqiris kaliber varit en given nyckelvärvning för Liverpool. Nu är situationen uppenbarligen en helt annan – Shaqiri ansluter som breddspelare.

Shaqiri kommer i första hand att agera backup till Salah och Mané. En backup av hans kaliber saknades verkligen förra säsongen, trots att stjärntrion inte var särskilt skadedrabbade. I CL-finalen mot Real Madrid kunde alla se den enorma klasskillnaden mellan lagens bänkar; det tydliggjordes extra när Salah blev skadad och en av deras inhoppare – Bale – spelade en matchavgörande roll. Med Shaqiri som ersättare till Salah hade LFC haft bättre möjligheter att vinna den matchen, det är jag helt övertygad om.

Det finns ingen perfekt spelare. Shaqiri är inte heller en perfekt spelare. Han har sina svagheter, men Klopp verkar tro att Anfields publik kommer att kunna entusiasmera schweizaren till nya höjder. Det är förstås en spännande tanke, då Shaqiri ofta uppfattats som en humörspelare.

Liverpool får en spetsig breddspelare i Shaqiri. Han har spetsegenskaper. Han är en matchvinnare.

Klopp kallar värvningen för en ”no-brainer” och väger förstås in den blygsamma prislappen i det omdömet. Priserna är som bekant galna i dagens fotbollsvärld och här har Liverpool definitivt gjort en bra affär. Shaqiri ansluter för en övergångssumma som exempelvis är lägre än man sålde Jordon Ibe för, och även om det säkerligen skiljer i lönenivå mellan dem, säger det någonting om vilket fynd LFC gör. £13,5 miljoner är lite nuförtiden.

Sky Sports rapporterar också om att Stokes försäljning av Shaqiri kan iscensätta en dominoeffekt på transfermarknaden. De uppger att Stoke försöker signa Newcastles Matt Ritchie för omkring £15 miljoner. Newcasle, å sin sida, planerar att försöka köpa Crystal Palaces Andros Townsend – som värderas till £17 miljoner – för pengarna. Om affärerna går igenom planerar Crystal Palace att köpa West Hams Michail Antonio för £15 miljoner.

4 kommentarer
  1. Vi måste ha in lite bredd om vi ska klara afrikanska då vi slipper Mane, Salah och Keita i någon månad eller två. Så minst en till av kvalitet borde in så får vi fylla på resten med ungdomar.

    • Afrikanska cupen kommer gå på sommaren framöver 🙂

    • Whaaaat hade helt missat detta men man ska lära sig något nytt varje dag så tack så mycket. 😊

    • Jag har för mig dom bestämde att den skulle gå på sommaren vid förra mästerskapen.
      Du ska dock inte känna dig allt för mycket efter. Har sett flera på nätet klaga över att man kommer tappa flera spelare i januari för mästerskapen och fick påpekar det samma för en polare som har stenkoll på allt som påverkar Liverpool vanligtvis.

Kommentarer är stängda.