Andra gruppspelsomgången är över och vi kan addera ytterligare tre Liverpool-spelare till åttondelsfinalerna, ytterligare en har en bra chans, men samtidigt en tuff uppgift framför sig. Vi kan samtidigt lägga till ytterligare en målskytt bland våra VM-spelare.


Simon Mignolet, Belgien
Match: Tunisien, vinst 5-2
Speltid: 0 minuter
Kommentar: Mignolets Belgien har börjat segla upp som en seriös kandidat till VM-titeln, överkörningen av Tunisien imponerade och lagets stjärnor börjar hitta varandra mer och mer. Belgien är redan klara för åttondelsfinal och har en ganska gynnsam lottning, oavsett om man blir etta eller tvåa i gruppen. Är det nu det är dags för Belgiens gyllene generation? Mignolet är kvar på bänken, kanske har han sin bästa chans att få spela i nästa match, då man redan är klara och kanske inte ser gruppvinsten som jätteviktig. Gissningsvis får ni nog dock se honom kvar på bänken turneringen igenom.


Sadio Mané, Senegal
Match: Japan, oavgjort 2-2
Speltid: 90 minuter
Kommentar: Mané blev utnämnd till man of the match för sin insats mot Japan, han fick dessutom göra sitt första VM-mål. Spelmässigt var Mané aktiv och bidrog mycket i Senegals offensiv i en av VM:s mest underhållande matcher hittills. Senegal står på fyra poäng efter två matcher och har en god chans att gå vidare, men man kommer antagligen att behöva ta en poäng mot ett Colombia som imponerade stort mot Polen. Seger skulle betyda gruppvinst och det vore såklart en stark insats i en så pass tuff grupp.


Jordan Henderson, England
Match: Panama, vinst 6-1
Speltid: 90 minuter
Kommentar: Henderson fortsätter att imponera på det engelska mittfältet, även om just den här matchen inte krävde speciellt mycket av honom. England har varit underhållande att se i det här mästerskapet, ett ungt lag som spelar med stor energi och en vilja att skapa målchanser. Med en match kvar att spela är man redan klar för åttondel och den sista matchen mot Belgien handlar enbart om vem som ska ta hem gruppen. Henderson har cementerat sin plats på det centrala mittfältet och fortsätter att göra sitt jobb i det tysta, lite på samma sätt som han gjort för Liverpool under säsongen. Men, det har varit två ganska bekväma motståndare inledningsvis, nu börjar det riktiga allvaret för England och då blir det verkligen upp till bevis för Hendo och de andra.


Trent Alexander-Arnold, England
Match: Panama, vinst 6-1
Speltid: 0 minuter
Kommentar: Alexander-Arnolds chans till speltid fanns i den 70:e minuten i gårdagens match mot Panama, då blev Kieran Trippier utbytt och platsen ut till höger blev ledig. Southgate valde dock att sätta in Tottenhams Danny Rose i stället för vårt unga löfte och det får man nog se som ett tecken på att vårt unga löfte är en ganska lång bit från att få spela. Om England inte ser gruppvinster som viktig kanske man roterar en del till matchen mot Belgien och det skulle kunna vara ytterligare en chans, men gissningsvis är det så att den här turneringen mest kommer att handla om att se och lära för Alexander-Arnold. Om fyra år är det VM i Qatar, om hans utveckling fortsätter är det ingen vågad gissning att han kommer ha en större roll i laget då.