Media började förstås fokusera på VM för längesen, likaså spelarna. Just spelarnas fokus på VM tycker jag är extra intressant.

Hur många av Europas toppspelare har egentligen VM i tankarna?

Spelarna befinner sig i helt olika situationer. Somliga behöver verkligen prestera för att komma med i sitt lands VM-trupp, medan somliga är helt givna.

För de sistnämnda kanske säsongen är ännu svårare. De behöver egentligen inte prestera på topp för att få spela VM. Vad de absolut inte vill bli är skadad.

En spelare som har snackat mycket om VM i intervjuer är Diego Forlan. Skyttekungen är naturligtvis helt given i Uruguays lag.

Pressen är nog stor på Forlan hemma i Uruguay. Landet har vunnit två VM-turneringar – 1930 och 1950 – och betraktar naturligtvis sig själva som ett betydligt bättre fotbollsland än vad vi utomstående gör.

Kanske är det därför som Forlan har spelat ovanligt dåligt (för att vara honom) i Atletico Madrid den här säsongen?

Det finns många spelare som befinner sig i liknande situationer. Till exempel Steven Gerrard, Fabio Cannavaro, Kaka och halva AC Milans lag.

* * *

På tal om VM. De senaste medierapporterna hävdar att arenorna är mer eller mindre färdiga, men att övrig infrastruktur inte är det.

Vad som fortfarande har stora brister är framförallt vägar och hotellrum. Det ska hinna byggas och renoveras mycket innan VM inleds. Tid är som vanligt en bristvara.

* * *

Under min uppväxt var Paul Gascoigne en av Europas mest underhållande spelare. Han var en hyperaktiv entertainer såväl på som utanför planen.

Sedan har det spårat ur totalt. Han har haft alkohol- och psykiska problem sedan han slutade spelarkarriären 2005.

Nu läser jag att han är åtalad för rattfylleri och för att ha kört utan körkort & försäkring.

Tragiskt att det har blivit så för ”Gazza”, som ju bara var en tånagel från att ta England vidare i EM ’96.