___________

Varför fick Damien Comolli sparken?

Comolli fick sparken på grund av en rad olika orsaker; de usla ligaresultaten, oenigheter kring klubbens framtida transferstrategi, att han inte har levererat valuta för pengarna och att klubben inte lyckades sköta Suarez-anklagelserna på ett bra sätt. Vänner till Comolli hävdar att han blev förvånad och förtvivlad över att få sparken, och att han blev väldigt överraskad av beskedet. Comolli hade redan börjat jobbet inför sommarens transferfönster, då han hade planerat in möten med spelaragenter under nästa vecka; han letade efter en mittback samt en målskytt (The Times).

* * *

Vem kommer att ersätta Damien Comolli?

De engelska medierna kör ungefär samma spår…

FSG har ännu inte gjort någon ”shortlist” över potentiella ersättare, men man tänker ha en ”director of football” även fortsättningsvis. FSG har blivit imponerade av Johan Cruyff i dennes rådgivarroll för Ajax och Chivas. Samtidigt gör källor i Holland gällande att Louis van Gaal, som för tillfället är arbetslös, vore intresserad av jobbet (The Times).

FSG har inte gjort någon ”shortlist” än, men det finns flera potentiella kandidater. Johan Cruyff är ett intressant namn för FSG, som även gillar Txiki Begiristain. Samtidigt har Louis van Gaal indikerat att han vore intresserad av jobbet (BBC Sport).

FSG letar aktivt efter en ersättare till Comolli. Tidiga kandidater är Johan Cruyff och Louis van Gaal. Det är dock oklart om intresse är ömsesidigt från Cruyffs sida (The Daily Mail).

* * *

Liverpool har även kickat Peter Brukner (Liverpools officiella hemsida).