______

Flertalet mycket pålitliga tidningar och journalister uppger att Damien Comolli har fått sparken.

Läs mer HÄR.

* * *

Liverpools pressmeddelande:

Damien Comolli to leave LFC

Fenway Sports Group and Liverpool FC confirmed today that Director of Football Damien Comolli has left the Club by mutual consent.

Principal Owner John Henry said: ”We are grateful for all of Damien’s efforts on behalf of Liverpool and wish him all the best for the future.”

Liverpool Chairman Tom Werner added: ”The Club needs to move forward and we now have a huge game on Saturday. It is important that everyone joins us in supporting the manager and gets behind Kenny and the team and focuses on a strong finish to the season.”

Damien Comolli commented: ”I am grateful to have been given the opportunity to work at Liverpool and am happy to move on from the Club and back to France for family reasons. I wish the Club all the best for the future.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Något är ju skumt, han säger ju att han reser hem till Frankrike av familjeskäl.. Är de här rätt Pelle ? Vad händer nu köper vi upp rangers alla spelare för att Kenny bestämmer ? Vem sköter comollis jobb till sommaren ?

 2. VI lär väll värva Newcastels chefscout denna gång…

 3. Tror absolut inte på att han flyttar hem av familjeskäl. FSG gillade inte värvningarna och beslöt sig för att göra sig av med 1/2 ansvariga. Lotten föll på Comolli eftersom det eventuellt hade blivit kaos i klubben om de sparkat Dalglish.

  Min teori bara.

 4. Min teori är att Comolli inte var nöjd över hur han fick jobba. Vad jag hört har han endast haft ansvar över en värvning och det är Suarez, verkar som att hans kapacitet har blivit strypt av Dalghlish som velat värvat brittiskt och då har Comolli inte kunnat visa upp vad han är bra på. Han avgick säkert.

 5. Tror bara detta är början.
  Våra kloka ägare inser att denna säsong inte är acceptabel & vill visa handlingskraft.

  När FA cupen är färdigspelad kommer Kenny ”acceptera” en ledig direktörsroll i föreningen. Något han ”inte kunde tacka nej till”.

  Tror alltså det är klart med en ny manager till kommande år.

 6. Camolli har förklarat varför man köpte Hendersson, vilket gör att det verkar att han var inblandad i åtminstone den affären också. Så jag är lite tveksam att till att Camolli bara varit ansvarig för en spelar affär. För i så fall har det ju inte varit någon mening med att ha honom anställd överhuvudtaget..

 7. känns jätte konstigt hela grejen… Daglish säger att det är han som värvat alla spelare som kommit… borde inte han få sparken isf? sen konstigast av allt, vad fan har comolli gjort hos oss då? om han inte har värvat nån vad hade hann för roll då?… hund begraven helt klart

  Jag tror faktisk att det kommer bli så att Kenny tar typ comollis roll och vi får ny tränare till sommaren

 8. #Chadpast
  Håller med din teori.

  Hoppas och tror efter FA-cupen så sparkar dom Dalglish också. Hoppas på nåt nytt för klubben. Ny tröjmärke (warrior), ny tränare + en ny ersättare till Comolli. Känns om att denna sommar kommer de bli revolution i klubben, en positiv revolution.
  Ge tränar rollen till nån som Benitez. Klubben och fansen älskar honom, han älskar klubben och fansen. Sen med pengarna klubben har nu så tror jag Benitez gör fantastiska värvningar. Kanske en liknande sommar transfer 2012:
  UT: Carroll, Kuyt, Adam, Maxi, Bellamy, & Aurelio = nära £45miljoner.
  IN:
  En anfallare: Lewandowski. £15-17miljoner.
  Två yttrar: Lavezzi & Iker Muniain. £25miljoner och £15-18miljoner.
  Två mittfälts kreatörer: Ramirez & Marko Marin. £15miljoner & £12miljoner.

  SEN så kommer ju Lucas tillbaks, defensivt inga nyförvärv för vi redan har bra defensiva och sist snälla låt dom unga få chansen, mest Sterling, Suso och Eccleston. YNWA <3

 9. det verkar som att han fått sparken av ägarna som inte tyckte han var rätt man på jobbet när dom nu ville göra förändringar inför sommaren, inte gjort ett tillräckligt bra jobb alltså.

  Enligt Tom Warner så är dom mycket nöjda med Kenny, säger han utåt sett iaf….
  Då är frågan om det kommer värvas en ersättare till Comolli eller om dom ska organisera om rejält där uppe.. Personligen tror jag ändå det blir nån typ av förändring på tränarsidan, kenny kommer och får säkert stanna i klubben men hoppas ändå på nån som Brendan Rodgers

 10. Suarez7//

  Har verkligen inte sett någon match med honom, men är han verkligen den spelare vi har väntat. Den nummer 9 som åter ska föra in bollarna i målet?

 11. Han skeppade väl iaf iväg allt dökött i somras

 12. Suarez7 gillar ditt tänk hoppas på nåt liknande. Tycker dock inte att vi ska sälja Carrol ännu. Låt han gå som tredjeval en säsong o använd mot brötgäng. Men köp in en stabil målspruta à la Shevtjenko/pippo/Klose. En boxspelare som kan göra fula mål. Suarez kan stå för trolleriet.

 13. Suarez7:

  Håller inte med om att sälja Carroll och Bellamy, Men de andra går väl bra! 🙂

 14. Där ser man hur mycket snacket om ”långsiktighet” var värt..
  Kul att vi är en klubb som ska satsa på sikt, och anställer en ”värvnings-strateg” och så sparkar han innan han hunnit avverka en säsong.. lätt att sätta sin prägel och plocka fram guldkorn då..?!?
  Jag ser snarare problem i vår nuvarande managers taktiska förmåga.. hur man så kapitalt kan få tidigare poängspelare och gedigna spelare bli totalt ofarliga och försämrade. Tyvärr har vi för stor tilltro till och bygger vårt spel kring en legend som inte orkar dra laget i varje match längre, och en teater-apa som inte riktigt räcker till i avslutsfasen.

  Frågan är hur bra våra nya ägare egentligen är? Vad händer om vi följer upp vår årets floppsäsong med en likadan andra säsong.. Jänkare är jänkare.. och de är ju inte kända för att bedriva välgörenhet..

 15. Snacka om att dra alla över en en kam. Jänkare är jänkare var det sämsta jag har hört.
  Kolla vad dom har åstadkommit med Red Sox och läs Tom Werners intervju från idag så förstår du nog mera.

 16. Vet någon vad den här ” värvningsstrategen ” gjorde egentligen? Vilka guldkorn plockade han på tre transferfönster? För jag vet inte riktigt om någon om dom spelare som har värvats kan benämnas som fynd. För spelare som Hendersson, Suarez mm var väl inte direkt okända innan dom värvades till Liverpool… Vet sedan någon att det verkligen inte är av familjeskäl han slutar?

 17. Salmon//

  Haha Tom Hicks och George Gillett kanske inte är några unikum och jag fattar fortfarande inte hur de lurade sig in i vår klubb, men det där med att jänkare är jänkare låter ju en liten naivt. Som ”jbostrom92” nämner så räcker det med att kolla på FSGs (tidigare NESV) arbete med Red Sox. Det tog ett par år innan de vann den där efterlängtade titeln, men de byggde heller inte kortsiktigt. De vet hur man tar sig framåt.

 18. Pelle//

  Lustigt nog råkade jag trycka mig in på ett blogginlägg från juni 2010. Där läser jag att Benfica är ytterst nära att signa Nicolas Gaitan för £1 miljon..

  Det känns ju bara helt galet att det finns så många utländska spelare därute som vi har missat de senaste åren, det har ju endast gått 1 år och 9 månader sedan sommaren 2010 och redan nu värderas Gaitan till höga summor. Samma sak med Lavezzi med flera.

  • Sola: Ja, det har inte varit bra. Även om man alltid ska komma ihåg att de engelska klubbarna har ganska taskiga förutsättningar pga lagen om arbetstillstånd. Jag är ingen politiker, men har väldigt svårt för den lagen… Det angår såklart bara icke-EU-spelare. Men ja, Liverpool har gjort det riktigt dåligt på sistone och vi får hoppas på bättring.