Enligt La Nazione befinner sig Liverpool och Fiorentina i avancerade förhandlingar om Alberto Aquilani, vars agent Franco Zavaglia har prioriterat Fiorentinas intresse efter framgångsrika kontraktsförhandlingar. Aquilanis nuvarande kontrakt med Liverpool gäller till 2014 och ger honom drygt 3 miljoner euro om året – Fiorentina erbjuder ett femårigt kontrakt till 2016 som ger Aquilani samma pengar, men alltså sprider ut de över ytterligare två år. Utöver detta ingår prestationsbaserade tillägg i kontraktserbjudandet. Detta erbjudande har alltså fått Zavaglia att prioritera Fiorentinas intresse. Samtidigt har Aquilani gjort helt klart att han inte vill återvända till England.

Vidare skriver La Nazione att Liverpool vill ha 12 miljoner euro för att sälja Aquilani, men att Juan Manuel Vargas också figurerar i förhandlingarna, då peruanen är ett intressant namn för Liverpool. Det kan bli så att Aquilani hamnar i Fiorentina och Vargas i Liverpool. Ingenting är dock klart i dagsläget – förutom att Aquilani vill återvända till Serie A.

* * *

Fiorentina har inte råd med Alberto Aquilani. Anledningen är mittfältarens höga lön. Aquilani tjänar 3,3 miljoner euro om året – betydligt mer än Fiorentinas högst betalda spelare Frey och Gilardino som tjänar 2 miljoner euro om året. En möjlighet är att Fiorentina frågar Liverpool om att få låna Aquilani under förutsättningen att LFC betalar en tredjedel av hans lön (Football Italia).

Fiorentina är den senaste klubben att visa intresse för Alberto Aquilani, som vill återvända till Italien. Fiorentina sägs vilja låna honom nästa säsong. Samtidigt är Napoli och AS Roma också intresserade av Aquilani (The Liverpool Echo).

Tom Ince och Gerardo Bruna förväntas lånas ut till Blackpool så fort de är överens om kontraktsvillkoren (The Liverpool Echo).

Liverpool och Arsenal är intresserade av Stewart Downing, men Arsenal har ännu inte budat på yttermittfältaren. Trots Arsenals intresse skulle Downing, som har samma agent (Struan Marshall) som Carragher och Gerrard, föredra en flytt till Liverpool (The Liverpool Echo).

Aston Villa har bekräftat att Arsenal inte har lagt bud på Stewart Downing (The Guardian).

Glen Johnson åkte inte till Asien. Anledningen är att engelsmannen drog på sig en lindrig skada på en av träningarna innan avresan. Däremot fanns Raul Meireles i resesällskapet, trots rapporter om det motsatta (The Liverpool Echo).

Paul Konchesky är nära en flytt till Leicester. Övergångssumman ligger på £1,5 miljon. Koncheskys nuvarande lön ligger på hela £40 000 i veckan, men vänsterbacken är beredd att acceptera en lönesänkning för att återuppliva sin karriär (The Mirror).

* * *

Franco Zavaglia har förnekat att Fiorentina har visat intresse för Alberto Aquilani. Zavaglia påpekar att Aquilanis ”framtid är för tillfället i Liverpool” (Tuttomercatoweb).

* * *

Milan Jovanovic är ytterst nära Anderlecht. Serbens agent hävdar nämligen att det är 99% chans att han hamnar i Anderlecht och 1% chans att han hamnar i Lille (Twitter).

Doni och M’Baye Niang ser ut att skriva på för Liverpool under den här veckan (Twitter).