Signaturen JesperEss står för nästa lista av ”sommarens unga fynd”.

* * *

Xherdan Shaqiri, 19 år(född 1991), mittfältare, FC Basel
Pris nu: £9 miljoner
Pris om 2 år: £30 miljoner
Kommentar: Efter U21 EM i Danmark så känner väl de flesta till honom i dagsläget. Oberäknelig, teknisk, hårt skott som kan överlista vilken målvakt som helst. Har det mesta som krävs för att bli nästa superstjärna.

Granit Xhaka, 18 år(född 1992), mittfältare, FC Basel
Pris nu: £6 miljoner
Pris om 2 år: £18 miljoner
Kommentar: Har blivit kallad den bäste talangen som Schweiz någonsin producerat. Oerhört passningsskicklig, bra på att hitta ytor både offensivt och defensivt, står i princip alltid rätt i position, suverän på att läsa spelet. En komplett mittfältare, med stor potential.

Diego Buonanotte, 23 år(född 1988), mittfältare, Malaga
Pris nu: £4 miljoner
Pris om 2 år: £12 miljoner
Kommentar: Var väldigt lovande för ett par år sen och flertalet europeiska klubbar var ute efter hans signatur, men råkade därefter ut för en stökig bilolycka och har sen dess inte riktigt kommit upp i samma nivå. Jag tror dock fortfarande att Buonanotte kommer att lyckas, och från och med i sommar kommer han spela för det oljedränkta laget Malaga. Buonanotte är en extremt kort, snabb ytter som borde passa i La Liga om han får tid att anpassa sig och får förtroende i ett stjärnspäckat lag.

Serge Aurier, 18 år(född 1992), back, RC Lens
Pris nu: £3 miljoner
Pris om 2 år: £16 miljoner
Kommentar: Fransk robust högerback med ivorianskt ursprung som även kan spela som defensiv mittfältare. Kommer ifrån Lens akademi som redan har skeppat iväg en annan stor backtalang (Raphael Varane) till Real Madrid. Har endast 18 år gammal redan spelat en hel säsong i Ligue 1 och chansen är stor att han kommer flytta vidare redan i sommar då Lens blev nedgraderade till Ligue 2 i slutet av säsongen. Intresse finns från Premier League som borde passa hans spelstil utmärkt.

Marvin Martin, 23 år(född 1988), mittfältare, Sochaux
Pris nu: £10 miljoner
Pris om 2 år: £30 miljoner
Kommentar: Liten, kvick, extremt passningsskicklig, slår väldigt precisa inlägg, hörnor och frisparkar. Sades vara för kort för att kunna lyckas som en central mittfältare. Sen dess har Martin bevisat att man inte alls behöver vara stor för att spela centralt och har efter en lysande säsong i Sochaux där han blev assistkung i Ligue 1 med 17 assist, även hunnit göra debut i Frankrikes landslag (Le Bleus). Martin liknas nu vid Frankrikes Xavi och kommer enligt mig väldigt snart ha en given startplats i ett tidigare väldigt statiskt och okreativt mittfält för Le Bleus. Kommer vara en storstjärna i EM 2012.

Juan Manuel Iturbe, 18 år(född 1993), forward/winger, FC Porto
Pris nu: £1 miljon
Pris om 2 år: £19 miljoner
Kommentar: Liten, hypersnabb argentinare (var har vi hört det förut?) som tidigare även spelat för Paraguay på ungdomsnivå då han är född i Paraguay. Har snabbheten, tekniken och balansen men behöver jobba på sina avslut innan han kan ta nästa steg. Har precis skrivit på för FC Porto som verkar plocka på sig så många sydamerikanska supertalanger som dem kan, med uppenbar fungerande effekt.

Ross Barkley, 17 år(född 1993), mittfältare, Everton
Pris nu: £8 miljoner
Pris om 2 år: £20 miljoner
Kommentar: Vår blåa granne fortsätter att producera riktigt bra spelare, speciellt centrala mittfältare, och den bäste av dem alla är enligt många Barkley. I oktober så drabbades dock Barkley av ett rejält bakslag då han bröt benet på tre ställen. Men när han väl spelar så är han väldigt mogen och utpräglat brittisk i sitt spel. Barkley har bra driv i steget och följer gärna med i anfallen, och har även bra split vision. Kommer med stor sannolikhet att få chansen inom en snar framtid i Evertons a-lag.

Lucas Digne, 17 år(född 1993), back, Lille Métropole
Pris nu: £4 miljoner
Pris om 2 år: £14 miljoner
Kommentar: Har endast 17 år gammal blivit uppflyttad till franska mästarna Lilles a-lag till nästa säsong. Digne är en vänsterback som är tänkt att ta över vänsterbacksplatsen efter Patrice Evra i landslaget. Digne är en supertalang som verkar vara ännu ett storfynd ifrån Lilles sida. Kanske borde man värva några scouter därifrån?

Samed Yesil, 17 år(född 1994), forward/anfallare, Bayer Leverkusen
Pris nu: £6 miljoner
Pris om 2 år: £15 miljoner
Kommentar: Näste tyskturk som ser ut att bli något alldeles extra. Sägs bli arvtagaren till Miroslav Klose och jag ska låta statistiken tala för sig själv. Han har för Leverkusens U19 lyckats göra 22 mål på 14 matcher. Och på landslagsnivå för Tysklands U17 har Yesil gjort fantastiska 15 mål på 17 matcher (har gjort ännu fler efter att denna text skrevs). Yesil är en kreativ och snabb spelare som har ett väldigt gott öga för mål. Ett så pass gott öga för mål att han till och med blivit kallad ”Gerd” efter den tyske legenden Gerd Müller, som även han hade ett hyffsat målfacit. Tyskland har förövrigt två supergenerationer på väg och ser ut att vara den enda nationen som verkligen kan hota Spanien under de kommande åren. Om ni vill ta er en titt på Yesil så rekommenderar jag att ni ser honom spela i U17-VM i Mexico. Ikväll kl 22 spelar han bronsmatch mot Brasilien.

Scott Sinclair, 22 år(född 1989), forward/winger, Swansea
Pris nu: £6 miljoner
Pris om 2 år: £18 miljoner
Kommentar: Han spelar ju för Chelsea tänker ni. Nej, det gör han faktiskt inte. Sinclair tillhör från och med i höstas Swansea och i våras bar han i princip själv fram sitt lag till Premier League då Swansea vann play-offet mot Reading på Wembley och där Sinclair gjorde hat trick. Det ska bli spännande att se vad Sinclair kan hitta på i Premier League. Han har definitivt speeden och målfarligheten för att lyckas.

* * *

För att läsa mer om vilka regler som gällde när listan ovan författades kan du klicka HÄR.

Nästa lista publiceras om cirka ett dygn efter dennas publicering.