Liverpools mönstrade ett starkt lag mot Vålerenga.

Startelvan: Reina, Johnson, Agger, Carragher, Robinson, Henderson, Downing, Adam, Spearing, Kuyt, Carroll.

Bänken: Doni, Ngog, Sama, Sterling, Flanagan, Aquilani, Shelvey, Kelly.

* * *

Liverpool släppte in många mål även i den här matchen, men lyckades ändå undvika förlust, tack vare att man producerade tre mål framåt.

I matchinledningen gjorde Vålerenga både 1-0 och 2-0 (straff). Det var riktiga kallduschar för Liverpool, som visserligen inte spelade bra, men som heller inte blev våldsamt tillbakatryckta, vilket ju baklängesmålen kanske annars antyder.

Innan halvtidsvilan reducerade Liverpool till 2-1 genom Carroll, som tog ner och sköt in ett inlägg från Downing. Mål Carroll, assist Downing – det kommer vi säkerligen att se mer av framöver.

I andra halvlek lyckades Liverpool såväl kvittera som ta ledningen. Båda målen var hörnmål som Agger gjorde på Aquilanis bra slagna hörnor. När Agger gjorde sitt andra mål med lite tid kvar, såg LFC ut att vinna, men dessvärre kvitterade Vålerenga på övertid. Norrmännen behövde inte be om ursäkt för kvitteringsmålet, då de höll jämna steg med sina betydligt namnkunnigare motståndare – och målet var dessutom väldigt snyggt.

Extra kul var att se Reina och Johnson tillbaka. Särskilt Johnson såg inte ut att vara i toppform, men det är ju just därför som man spelar träningsmatcher; för att komma i form. Måste naturligtvis även passa på att nämna Sterlings inhopp, som visserligen inte var särskilt långt, men som var roligt. Den superspännande Sterling visade som vanligt prov på snabbhet och teknik.