. . .

Officiellt bekräftad övergång: 

Maarten Stekelenburg från AS Roma till Fulham.

Adrian ifrån Real Betis till West Ham.

. . .

Officiellt bekräftad tränarövergång:

Roberto Martinez kommer nästa säsong att träna ärkerivalen Everton. Han har skrivit ett fyraårskontrakt och säger öppet att han satsar på Champions League till nästa säsong. Vi på Totaal Liverpool hälsar givetvis lycka till. 🙂

* * *

Ilori

Liverpool är rädda att Sportings talangfulle mittback Tiago Ilori ska välja en flytt till Valencia efter att spanjorerna gjort klart att de är intresserade av att värva den unge portugisen.  Detta rapporterar The Mirror.

Brendan Rodgers har tidigare varit övertygad om att landa den 20-årige mittbacken i en del av sommarens ombyggnad av truppen. Men nu har alltså Valencia ökat sina insatser och deklarerat intresse för ynglingen tillsammans med Arsenal och Tottenham. Spanjorerna räknar med att vara i stånd att hålla snack med Ilori någon gång under nästa vecka.

Merseysideklubben har såhär långt haft ett £3,5 miljoner-bud nekat ifrån Sporting. Liverpool är dock beredda att erbjuda Ilori regelbunden matchtid i a-laget, och sådana försäkringar har han ännu inte fått ifrån de övriga intresserade klubbarna.

. . .

West Ham är redo att erbjuda Andy Carroll ett sexårigt kontrakt värt £100 000 i veckan. Sam Allardyce förväntar sig ett svar ifrån Carroll denna vecka innan anfallaren återvänder ifrån sin semester.

Lönen som han får ser ut att kompletteras med en pay off ifrån Liverpool som en del av övergångssumman på £15,5 miljoner. Allardyce är angelägen om att få ett snabbt svar ifrån Carroll så att han kan hitta alternativ om den engelske landslagsanfallaren skulle tacka nej till erbjudandet (The Daily Mail).

. . .

Monaco kommer att erbjuda John Terry en skattefri lön på ca £ 150.000 per vecka i ett försök att övertala honom att lämna Chelsea i sommar (The Telegraph).

Robert Leawandowski säger till tyska Bild att han är redo för en flytt till sin drömklubb i sommar, klubben tros med största sannolikhet vara Bayern München.

Juventus hoppas att kunna locka Carlos Tevez ifall de skulle misslyckas att signa Stevan Jovetic (The Daily Mail).

Aston Villa har satt en prislapp på £40 miljoner på Benteke efter att Arsenal, Tottenham och Atletico Madrid visat intresse för den belgiske anfallaren (The Mirror).

Den brasilianske mittfältaren Fernandinho har kommit fram till nordvästra England för att genomgå en läkarundersökning. Detta efter att Shaktar accepterade ett bud på £22 miljoner ifrån Manchester City i veckan (The Daily Mail).

. . .

In other news så var Luis Suarez tillbaka där han hör hemma, det vill säga på planen. Och när Luis Suarez är på planen så vet vi alla hur det brukar sluta (nej, jag talar inte om några bett). Läckert.