Det verkar som att Xabi Alonso kommer att bli klar för Real Madrid inom kort. Övergångssumman bör ligga omkring £25-30 miljoner.

Alvaro Arbeloa är redan såld och Andrea Dossena också på väg bort. Tillsammans bör de inbringa cirka £10 miljoner till Liverpool.

Med hjälp av enkel matematik kan man räkna ut att Liverpool bör ha minst £35-40 miljoner att köpa nya spelare för om man säljer de ovannämnda spelarna för de ovannnämnda summorna.

Det är mycket pengar, speciellt för Liverpool, men det behövs onekligen nya spelare.

* * *

Jag efterlyser faktiskt en mittback. Eller åtminstone någon som hanterar positionen på ett bra sätt. Egentligen vill jag att Martin Kelly ska vara det fjärde mittbacksalternativet, men det faktum att både Daniel Agger och Martin Skrtel tenderar att skada sig med jämna mellanrum gör att det skulle vara bra med ytterligare ett alternativ på positionen.

Varför inte en mångsidig back som även skulle kunna vara att alternativ på andra platser i backlinjen?

I övrigt ser backlinjen bra ut;
Glen Johnson ersätter Arbeloa,
Emiliano Insua ersätter Dossena,
och Martin Kelly ersätter Sami Hyypiä, men…
… Agger och Skrtel är som sagt mycket skadedrabbade, vilket gör att truppen behöver förstärkas med en back.

* * *

Mittfältet då?
Tja, det mest uppenbara är att Alonso kommer att behöva ersättas. För att kort kommentera de alternativen som förefaller vara de hetaste;

Steven Defour – En mycket passningsskicklig spelare med ledaregenskaper. Allround, men är inte stenhård i närkamperna. Bra ålder.

Alberto Aquilani – Ytterligare en ytterst passningsskicklig spelare med bra ålder, men förbannat skadedrabbad. Sätter även ett stort frågetecken till om han skulle klara av att anpassa sig till det engelska spelet. Han känns ju lite mesig, om jag ska vara ärlig.

Lee Cattermole – Det minst passningsskicliga alternativet, men är å andra sidan mycket bra på att täcka bollen, vilket är en egenskap som faktiskt är ännu viktigare än passningsskicklighet om man ska spela sig ur många situationer, speciellt i England. Givetvis en härlig bådedrivare och bollvinnare. Fattar inte riktigt snacket om hans ”brist på talang”, över 100 A-lagsmatcher för PL-klubbar är grymt imponerande för en 21-åring.

Gökhan Inler – Allround mittfältare som är skaplig på det mesta, men that’s it. Jag tror inte att han skulle tillföra speciellt mycket, utöver stabilitet, men det var väl andra sidan just det som Benitez var ute efter när han försökte värva Gareth Barry förra sommaren.

Lucas Biglia – Passningsskicklig argentinare som vill gå vidare efter nästan 100 matcher för Anderlecht. Inte direkt någon världsstjärna, men är inte äldre än 23 år gammal och kan givetvis utvecklas ytterligare. Anser sig passa bra ihop med Javier Mascherano på ett innermittfält – det kan åtminstone inte vara någon nackdel.

* * *

Vad behövs mer på mittfältet? Jo, jag skulle fortfarande vilja se en mångdsidig, kreativ mittfältare.

Rasmus Elm är faktiskt ett prisvärt alternativ för cirka £3-4 miljoner. Jag tycker att han påminner ganska mycket om Bastian Schweinsteiger.

Hade inte heller haft någonting emot att få antingen Wesley Sneijder eller Rafael van der Vaart i Alonso-affären.

Ashley Young är en dröm som förmodligen förblir en dröm.

Klart är i varje fall att det finns många skickliga spelare som passar in i den här beskrivningen och det borde inte vara några problem för Liverpool att scouta fram & värva någon av de.

Eller kan Dani Pacheco göra det här jobbet?

* * *

Då återstår bara anfallet. Det är alldeles för tunnt bakom Fernando Torres.

David N’Gog? Bitch, please… Han är inte redo att ha en så framträdande roll i laget.

Krisztian Nemeth är spännande, men han är extremt oerfaren och behöver antagligen ett år på lån med regelbunden speltid för att kunna konkurrera på allvar.

Alvaro Negredo är en av mina favoriter, likaså Klaas-Jan Huntelaar.

Salzburgs tank Marc Janko är också ett intressant namn, likaså Sunderlands Kenwyne Jones. Båda är fysiskt krafter som är livsfarliga i luften.

Däremot är jag osäker till äldre spelare, som Luca Toni och David Trezeguet. Skulle nog bli svårt för de att anpassa sig till Premier League.

* * *

Har antagligen glömt några namn – det brukar bli så på morgonen.

Hur som helst så borde Liverpool kunna bli ett BÄTTRE lag av att sälja Alonso, eftersom en försäljning skulle inbringa så stora pengar.

4 kommentarer
  1. Härligt att du är tillbaka och det ska sannerligen bli intressant vad man handlar för Xabi pengarna, Sneijder är ju klar för Inter efter vad jag har förstått, så honom kan vi nog glömma.

  2. vill hellre se de Rossi än Aquilani men de Rossi är extremt mycket dyrare. arsenal va intresserade av Rossi för ett litet tag sedan och priset va 30 miljoner pund. läste precis på Eurosport att tottenham förberedder ett bud på chelseas joe cole på 10 mil pund. ändå om han har spelat i chelsea så är han än bra spelare och hans kontrakt går ut. men min dröm värvning är a.Young.
    YNWA

  3. Som sagt den där historian med Maschen o hans fru som inte trivs i England kommer nog spela en roll vad för spelare LFC kommer köpa för Alonso pengarna. De sociala aspekterna utanför planen har lika stor betydelse som de på planen. Därför tror jag Lucas Biglia kommer att ansluta sig till LFC. Det är vad jag tror.
    Annars är ett alternativ att köpa David Silva. Det kommer betyda att Gerrard kommer flyttas ner till Alonsos position medans Silva tar den anfallande mittfälts rollen. Det blir intressant o se hur saker utvecklas, men detta måste ske snabbt nu. Inte länge kvar tills tranfers fönstret stänger! :O

  4. @Rubiii
    Jag tror att vi kommer att få se minst en spelare klar inom de närmaste dagarna, och minst ytterligare en inom den närmaste veckan.

Kommentarer är stängda.