Efter flera stora värvningar kan vi förvänta oss att Liverpool kommer att sälja spelare härnäst.

Efter månader av spekulationer fick Jürgen sin Thiago. Och efter timmar av spekulationer fick han sin Diogo.

Liverpool kommer visserligen inte att betala särskilt mycket av övergångssummorna i sommar. Istället köps Thiago Alcantara och Diogo Jota på avbetalningar över ett antal år, men de ska ju likväl betalas i framtiden.

De två köpen betyder även att Liverpools nuvarande trupp är väldigt stor. Det är många spelare som kan komma att lämna innan transferfönstret. Här kommer vi försöka att gå igenom dessa.

Divock Origi har fått mycket hårdare konkurrens i och med Jotas ankomst. Efter köpet av portugisen rapporterade Paul Joyce på Times omedelbart att det kan få Origi att lämna, medan turkiska källor rapporterat om hett intresse från Fenerbahce. Det är främst journalisten Ekrem Konur som har pratat om Fenerbahces intresse för Origi. Enligt Konur för Fenerbahce diskussioner med Liverpool; de vill låna belgaren, vilket Liverpool är beredda att gå med på – men endast om villkoret är att turkarna måste köpa honom för €15m nästa sommar. Konur hävdar att Brighton, Newcastle och Fulham är intresserade av Origi. Det återstår att se om Origi hamnar i Miklagård, men vi kan nog konstatera att han inte kommer att flytta till Aston Villa, dit han ryktades för en tid sedan. Det förefaller trots allt osannolikt att Aston Villa kommer köpa Origi efter deras galna köp av Ollie Watkins för £28m.

Xherdan Shaqiri är definitivt till salu, men hitills har ingen konkretiserat sitt intresse för honom. I januari var såväl Roma och Sevilla intresserade, de har dock inte följt upp det intresset nu. Min gissning är att han lånas ut innan transferfönstret stänger.

Harry Wilson är till salu för omkring £20m. Tidigare ryktats Aston Villa vara intresserade, men det intresse bör inte kvarstå efter köpet av en annan vänsterfotad offensiv spelare, Bertrand Traore. Lokaltidningar runt Leeds respektive Newcastle har skrivit om deras intresse, men ingen verkar vara beredd att matcha Liverpools prislapp. Med tanke på att Wilson inte verkar vara ett dugg aktuell för spel i Klopps lag, kanske de inväntar en sänkning av prislappen?

Marko Grujic är också till salu för omkring £20m. Enligt Liverpool Echo är klubbar som Borussia Mönchengladbach och Hertha Berlin intresserade av serben.

En annan spelare som kan generera stora pengar är Rhian Brewster. Den unga anfallaren ryktas till en rad PL-klubbar, men det hetaste spåret i medierna är Sheffield United. Deras manager Chris Wilder bekräftade nyligen intresse för Brewster, som Liverpool kommer att kräva en återköpsklausul för att sälja för £20-25m.

Ytterligare tre spelare som Liverpool försöker sälja är Loris Karius, Nat Phillips och Yasser Larouci. De uppgifterna bekräftas av exempelvis James Pearce på Athletic. Phillips och Larouci kommer förmodligen hamna i the Championship för några enstaka miljoner pund, medan Karius främst ryktas till mindre klubbar i Ligue 1 och Bundesliga. LFC begär cirka £6m för att släppa Karius, men det är oklart om den prislappen är realistisk sett till marknadsintresset.

Slutligen cirkulerar rykten kring två etablerade mittfältare: Georginio Wijnaldum och Alex Oxlade-Chamberlain. Barcelona ryktas som bekant vara ute efter Wijnaldum, som ju inte har förlängt sitt kontrakt med Liverpool. Enligt Mirror vill Barca fortfarande signa Wijnaldum, men att kruxet är att de måste sälja spelare innan köpet kan genomföras. Samma källa, Mirror, skriver även att Wolverhampton planerar att göra ett ambitiöst försök att signa Oxlade-Chamberlain, men det är oklart om Liverpool är beredda att släppa engelsmannen.

6 kommentarer
 1. Varför tycker du att köpet av Ollie Watkins är galet? Tycker det är ett väldigt bra köp och tror han kommer bli en viktig spelare för Villa. Är det transfersumman du tycker är för hög?

  Är det bara jag eller har transfersummorna blivit extremt låga på sista tiden? Antar att det har med Corona att göra.
  Tex Origi för bara £15 miljoner låter skrattretande. Att han skulle värderas lägre än tex Wilson är väldigt konstigt.

  Jag tror att Shaqiri kommer lösas från sitt kontrakt och bli free agent snart. Finns ingen anledning att behålla honom och lägga pengar (lön) på en spelare som ligger långt ner i frysboxen. Tror vi har större chans att sälja Karius än Shaqiri.

  • Watkins fyller 25 år om några månader och har aldrig bevisat någonting över Championship. Självklart är det galet med £28m som kan stiga till £33m för honom.

  • 25 mål på 46 matcher förra säsongen är riktigt bra även om det ”bara” är Championship.
   Hade det varit innan Corona hade ingen reagerat på prislappen. Han är van att göra mål och är engelsman.
   Tror han kommer göra en halvsuccé och smälla in runt 10 mål den här säsongen. Gissar på att han kommer typ hamna i Leicester eller Everton om 1-2 säsonger, alternativt som backup till Kane i Tottenham.

  • Jag tror att många hade reagerat på prislappen även innan corona. Hur många 24-åringar som aldrig har visat något i en högstadivision har gått för £28m?

 2. Oxen kommer inte att gå någonstans, och låna ut spelare till Turkiet med utköpsklausul har vi ju sett hur det går. Litar inte ett dugg på turkarna, dom kommer att dribbla bort allt vad klausuler heter när det passar dom.

  • alfanick: Nej, det var ju inte särskilt förtroendeingivande hur Besiktas skötte Karius-lånet i alla fall, men Fenerbahce är trots allt en annan klubb och Origi är en annan spelare. Besiktas hade nog inte tvekat att köpa loss Karius om han hade levererat på planen.

Kommentarer är stängda.