Många av Liverpools utlånade spelare har varit i farten på sistone.

I Spanien hittar vi som bekant Tiago Ilori och Suso. På söndagen spelade den unga mittbacken Ilori matchens samtliga 90 minuter när Sevilla besegrade portugisens Granada med hela 4-0. Förra helgens överraskande trepoängare mot Barcelona betyder att Granada ändå ligger på relativt säker mark – 5 poäng – ovanför nedflyttningsstrecket.

Suso, som spelade 66 minuter i Almerias olyckliga 2-4-förlust mot Celta Cigo, ligger däremot under nedflyttningsstrecket. Det återstår fyra omgångar av La Liga och Almeria är två poäng efter Valladolid, som ligger ovanför strecket, men Almeria har även betydligt sämre målskillnad. De måste med andra ord börja vinna matcher så fort som möjligt om de ska lyckas hålla sig kvar.

En utlånad LFC-spelare återfinns i Serie A. Det handlar förstås om Pepe Reina, som huserar i Rafa Benitez Napoli. I helgen vaktade Reina Neapel-klubbens stolpar i 1-1-matchen mot Udinese.

De flesta av Liverpools utlånade spelare är i engelska klubbar. I Premier League återfinns Fabio Borini och Oussama Assaidi. Den sistnämnde har som bekant haft problem med en knäskada, men i lördags spelade marockanen matchens sista 12 minuter när Stoke kryssade mot Cardiff (1-1). Stoke befarade att Assaidi skulle missa resten av säsongen på grund av knäskadan, men så blev det alltså inte.

Borinis framfart i Sunderland har med all rätt redan uppmärksammats. Italienaren gjorde, som tidigare nämnt, ett mål som var väldigt viktigt för både Liverpool och Sunderland när han satte matchavgörande 2-1 mot Chelsea. Det var ett straffmål av Borini, som i ärlighetens namn har haft stora problem med målskyttet den här säsongen, om man bortser från straffar. Det kan delvis förklaras med att han mestadels har spelat på yttermittfältet, där han har haft betydligt större defensivt ansvar än i sin normala anfallsroll.

Lite i smyg har Andre Wisdom varit helt ordinarie i Derby County, som har gjort en fin säsong i the Championship. Derby kommer att spela play-off till Premier League. I helgen besegrade de bottenlaget Doncaster Rovers med 2-0 efter en ny stabil insats av Wisdom. Den till Liverpool ryktandes Will Hughes blev utbytt med cirka 10 minuter kvar av matchen och gjorde en helt okej insats, även om han kanske inte fick ut hela sitt register just den här gången.

Jordon Ibe kom in i halvtid i Birminghams 1-0-förlust mot Nottingham Forest. Birmingham har en tung säsong och riskerar nedflyttning. En klubb som ligger ännu risigare till i Championships bottenstrid är Ryan McLaughlins Barnsley, som föll med 1-0 mot Leeds i helgen. McLaughlin spelade hela matchen. Bland Liverpools övriga Championship-spelare spelade Jack Robinson en halvlek i Blackpools match mot Burnley. Därefter tvingades Robinson utgå på grund av skada.

Längre ner i det engelska ligasystemet spelade Conor Coady i hela Sheffield Uniteds 1-0-sger mot Stevenage, Michael Ngoo satte ett sent kvitteringsmål för Walsall i deras 1-1-match mot Carlisle United, och Jakub Sokolik spelade hela Southends Uniteds 3-0-segermatch mot Rochdale.