[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Nu var det ett antal veckor sedan Totaal Liverpool publicerade ett övergripande inlägg om Liverpools utlånade spelare.

Många av Liverpools utlånade spelare var igång under förra helgen. Den nästan galet snabba mittbacken Tiago Ilori gjorde sin andra match för La Liga-klubben Granada.

Ilori

För andra matchen i rad spelade Ilori hela matchen – och han gjorde detta med bravur. Granada tog en viktig 1-0-seger mot Real Betis och Ilori gjorde en finfin framspelning till matchens enda mål, som prickades in av Piti.

20-årige Ilori har fått idel beröm för sin insats mot Real Betis. Den engelska versionen av Marcas artikel om matchen hade rubriken Ilori’s ’Koeman pass’ gave Granada its victory och fortsatte genom att skriva Tiago Ilori, Granada’s new defender on loan from Liverpool, gave this perfect long ball ’a la Koeman’, straight to a grateful Piti, waiting in a perfect position to score. Piti slotted the ball home, giving Granada its much-needed victory. The pass was without doubt the best show of footballing quality of the whole match.

Nedan kan ni se en video med Iloris aktioner mot Real Betis:

* * *

En annan LFC-spelare som huserar i La Liga på lån är Suso. 20-åringen, som mestadels har spelat på högerkanten i Almeria, har producerat anmärkningsvärt mycket under säsongen. 2 mål och 8 assist på 22 matcher för bottenlaget Almeria är väldigt fina siffror.

Jag tycker att mycket tyder på att Suso kan bli en användbar spelare för Liverpool nästa säsong. Hans mångsidighet innebär att han vore en klart duglig backup för Coutinho, samtidigt som han uppenbarligen är duktig på kanten också. Utlåningen ser ut att ha gjort susen för Suso.

* * *

Fabio Borini och Oussama Assaidi fortsätter att slita på för Sunderland respektive Stoke på Premier Leagues under halva. 22-årige Borini drömmer alltjämt om att representera Italien i VM och hans chanser att få göra detta kanske inte är gigantiskt stora – men de har åtminstone ökat sedan Poyet tog över sin manager i Sunderland.

Faktum är att Borini har tagit en ordinarie tröja, även om han oftast får spela på kanten. Det är som bekant inte hans bästa position, men han gör ett bra jobb i varje match och hittar dessutom intressanta positioner kring och i motståndarnas straffområde. Detta leder till att Borini kan utnyttja sina vassa avslut. Hittills har det blivit 5 mål och 3 assists på 26 matcher för Sunderland. Detta med samtliga cupmatcher inkluderade.

Liverpool sägs leta efter en ny anfallare inför nästa säsong. En sådan rekrytering skulle snudd på omöjliggöra att Borini ens skulle kunna bli en truppspelare i nästa säsongs upplaga av Liverpool. Trots att Borini i grund och botten är en av Rodgers favoriter förefaller en sommarförsäljning vara trolig. Udinese har nämnts som en av potentiell intressent.

Även Assaidi har haft en helt okej säsong, men ser inte heller ut att få plats i Liverpool nästa säsong. I januari jagade Rodgers en yttermittfältare – han gick som bekant bet på både Salah och Konoplyanka – men i sommar kommer man troligtvis att lyckas värva en spelare på positionen. Då finns inte plats för Assaidi, som helt enkelt inte har visat tillräckligt mycket i Stoke.

Däremot, bedömer jag det som troligt att Assaidi kommer att bli signad av en PL-klubb eller klubb i annan stor liga. Kanske köper Stoke loss honom för £3-4 miljoner? Han har definitivt visat att han är bättre än exempelvis Pennant.

* * *

Liverpool har även spelare som är utlånade till klubbar längre ner i seriesystemet.

Andre Wisdom och Jack Robinson fortsätter att utvecklas i Derby County respektive Blackpool. Wisdom, som allt som oftast huserar på högerbackspositionen, fortsätter att leverera stabila framträdanden. Hans absoluta styrka är det defensiva spelet, men han är helt okej offensivt också. Med tanke på hur svaga flertalet av Liverpools ytterbackar har varit den här säsongen kan man onekligen undra om Wisdom verkligen borde vara utlånad?

Robinson fick som bekant A-lagsdebutera väldigt tidigt i Liverpool. Det är lätt att glömma att ’Robo’ fortfarande bara är 20 år och har många års utveckling kvar i kroppen. Det är väldigt svårt att hitta dugliga vänsterbackar och Liverpool ska förstås göra allt för att utveckla Robinson, även om han troligtvis kommer att behöva ytterligare en säsong på lån. De gånger som jag har sett honom för Blackpool har han varit okej ibland och bra ibland, men han måste definitivt upp en nivå för att kunna konkurrera på allvar i Liverpool.

Den spännande högerbacken Ryan McLaughlin spelar också i the Championship. 19-åringen har spelat en match för Barnsley och måste givetvis spela mer innan han kan bedömas. Till skillnad från Wisdom och Flanagan är McLaughlin en väldigt offensiv högerback med en betydligt större offensiv arsenal. Han måste dock bli jämnare och förbättra sitt defensiva spel.

* * *

I League One huserar den 198 centimeter långa anfallaren Michael Ngoo, som nyligen gjorde sin första start för Walsall.

I debuten mot MK Dons gjorde Ngoo enligt rapporterna ett piggt inhopp, men missade dessvärre en straff. Däremot var 22-åringen inte lika lyckad i sin första start för Walsall. Det var förra fredagen som han startade mot Peterborough och hade stora problem.

I dagens upplaga av lokaltidningen The Walsall Advertiser försvarade Walsalls manager Dean Smith sin inlånade anfallare. Smith sa:

Michael did all right at Peterborough. It’s hard for the big man – he’s used to these pristine pitches at Anfield and places like that so it was very tough for him out there.

He was a little hard done by because he’s a big lad and the referee seemed to be giving a lot of free-kicks against him. He never seemed to get a lot for him.

He did ok and he will get better as the games go on. The one thing you saw about him is that he’s willing, it’s not like you have to tell him to do things, he’s willing to do things.

He’s starting to get used to what we’re about as well, the longer he’ll be here, the better he’ll get.

Det kommer knappast som någon nyhet att storvuxna anfallare får många domslut mot sig. Det är även ett problem som exempelvis Andy Carroll brottas med i nästan varje match.

* * *

För fyra-fem år sedan var Conor Coady en ganska uppskriven talang. Numera är mittfältaren utlånad till League One-klubben Sheffield United, där han verkar göra ett bra avtryck.

20-åringen är i stort sett ordinarie i Sheffield. Han har producerat 2 mål på 21 matcher. Sheffield ligger dessvärre på 22:a plats i tabellen och måste upp för att undvika nedflyttning. Walsall ligger sjua i samma tabell.

* * *

En utlånad spelare som man (eller åtminstone jag…) nästan har glömt bort är Pepe Reina. Någon Serie A-älskare kanske kan upplysa oss om hur spanjoren presterar i Napoli?

* * *

Ytterligare en bortglömd spelare är Krisztián Adorján som spelar för Groningen i Eredivisie. Den holländska klubben har en köpoption, vilket innebär att vi troligtvis inte kommer att få se 21-åringen i Liverpool igen.

Ungraren har producerat helt okej med 3+1 på 14 matcher. Jag tror att Groningen kommer att köpa loss honom, om inte köpklausulen är orimligt hög (summan är okänd i dagsläget). Undertecknad har sett Adorján i 3-4 matcher och kan tänka mig att Groningen betraktar honom som en utvecklingsbar spelare som kan stiga i värde de närmaste åren.

1 kommentar
  1. Ilori har jag inte sett så många gånger men är han verkligen så ruskigt snabb som alla säger? Läste en artikel att han skulle vara snabbare än t.ex. C.Ronaldo.
    Är det allt han har eller har han något mer? På videon såg han väldigt bekväm med bollen och lugn i spelet, verkar inte stressa upp sig i pressade situationer.
    Men om han har sån potential som många säger, borde inte storlaget varit mer intresserade när vi plockade in honom? Normalt sett brukar det bli huggsexa över talangerna och Liverpool brukar inte ha någon chans alls att vinna en sån kamp.

Kommentarer är stängda.