Nu är vi mitt inne i säsongen. Fotbollseuropa går på högvarv.

* * *

I Tyskland fortsätter Bayer Leverkusen att gå från klarhet till klarhet. Idag vann de mot Hoffenheim med 3-0. Snacka om en fin bortaseger.

Sami Hyypiä gjorde ett av målen, men det var Toni Kroos som var ”Man of the match” med sina ett mål och två assist.

Jag tror faktiskt att den-från-Bayern-utlånade Kroos har goda möjligheter att slå sig in i Tysklands VM-trupp. Inte illa pinkat för en 20-åring.

* * *

Under kvällen gluttade jag lite på Milanoderbyt, där Inter nitade Milan med 2-0.

Goran Pandevs frispark var sjuk skön… F-n att inte Liverpool fick honom på free transfer… Vilket kap av Inter!

I övrigt noterade jag att Klaas-Jan Huntelaar, som ju är en av de spelarna som engelska tidningar spekulerar flitigast om, spelade i bara ungefär en kvart, men kom till flera helt livsfarliga lägen under den lilla tiden.

Huntelaar är ingen allroundskicklig spelare, men han är en djävulskt vass straffområdesspelare. Notera hans löpningar i straffområdet. Han håller absolut världsklass i straffområdet.

Holländaren kommer säkerligen att göra många mål i sin nya klubb (om han flyttar), men frågan är om han kommer att tillföra någonting annat än just mål. Han känns verkligen som en ”lyxspelare”.

* * *

Jag har sett många CL-matcher på Viasat Sport-kanalerna under de senaste månaderna. Ja, oftast har det handlat om repriser.

Personligen är jag övertygad om att den klubb som värvar Rubins vänsterspelare Cristian Ansaldi, 23,  kommer att göra ett jättekap.

Just saying… Remember the name Ansaldi.

1 kommentar
  1. Toni Kroos är en personlig favorit och han är utan tvekan Tysklands nya superstjärna. Men de lutar åt att han kanske får göra några inhopp i VM, så mycket mer kan han nog inte räkna med.

    Pandev visade väldigt mycket hjärta och Inters positionsspel var fläckfritt. Riktigt imponerande spel defensivt!
    Angående Huntelaar så ska väl sägas att Inter hade 2 spelare utvisade när han kom in egentligen, och hur svårt är det att hitta farliga ytor när man spelar med 2 man mer!? 😉

Kommentarer är stängda.