. . .

Toby Alderweireld kanske – trots allt – inte hamnar i AS Roma. Under kvällen rapporterade nämligen Sky Italy att Walter Sabatini har blockerat övergången. Fortsättning lär följa!

* * *

Mer om mittbackar.

Enligt Bild är fyra engelska klubbar heta på Schalkes lysande talang Kyriakos Papadopoulos. Det handlar om Liverpool, Chelsea samt båda Manchester-klubbarna.

Bild uppger att Papadopoulos har en utköpsklausul på 22,5 miljoner euro – pengar som vore välbehövliga i Schalkes jakt på nyförvärv.

Papa

Dessutom har Schalke redan signat en ersättare i form av Borussia Dortmunds Felipe Santana, skriver Bild.

Papadopoulos har för övrigt varit knäskadad sedan november. Bild påpekar att skadade spelare får ut full lön i England – vilket de inte får i Tyskland.

* * *

En offensiv toppspelare ryktas också till Liverpool ikväll.

Det handlar om Stevan Jovetic. Enligt Tuttomercatoweb hade både Liverpool och Arsenal scouter på plats för att kolla på just Jovetic i matchen mellan Fiorentina och AS Roma.

* * *

Slutligen uppger i stort sett alla brittiska källor att David Moyes är i princip klar som ny manager för Manchester United och kommer att offentliggöras inom kort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Nu ryktas det om att Rooney lämnat in transfer request enligt Daily Mail.
  Kan inte undgå att känna lite skadeglädje. Välkommen att känna på dödligheten United-fans.

  • Joakim: Hehe ja… Jag vet dock att folk blir förbannade om det blir mycket United på bloggen 🙂

  • @pelle
   Äsch, det måste ju vara väldigt relevant att SAF och att ev. tongivande spelare lämnar? 🙂 Tycker iaf jag och gillar att ni skriver om andra relevanta rykten om spelare som ryktas till våra konkurrenter.

   Vi skulle skaffat Jovetic när Rafa ville ha honom. Eller Silva, Aguero… Listan med spelare Rafa ville ha är galen. Det var innan de var superstjärnor. Tycker det visar en del på vilket bra öga han har för talanger, medans Rodgers tyvärr bara verkar kunna orientera sig med spelare han haft i Reading & Swansea.

   Ryktena om Pearce och Williams har faktiskt fått mig att ifrågasätt hans kompetens på det området. Men vi får väl se.

  • Joakim: Håller med om Rafa, men samtidigt var han en manager som gärna värvade många spelare och vissa av spelarna (typ Jovetic) kan ju vara efterkonstruktioner. Typ Agüero var ju halva Europa intresserade av.

   Jag tror att det kan lösa sig bra med Rodgers om han lyssnar på scouterna och inte hakar fast sig vid gamla spelare.

   Håller med, så här stora rykten som t.ex Rooney är ju intressanta ur ett ligaperspektiv.

  • @Pelle
   Rafa värvade otroligt många spelare (och sålde många) som du säger. Problemet var ju att han sällan loss en större summa med pengar att värva färre antal spelare men med större talang. Fick alltid sälja först för kunna köpa. Torres är ett undantag och det gick ju väldigt bra med tanke på avkastningen.

   Får hoppas det löser sig med Rodgers och scouterna och inte prestige kommer i mellan. Om laget skulle få en extremt dålig start nästa säsong och Rafa är ledig, tror du chansen finns att han kommer tillbaka då?

  • Joakim: Klart att Rafa inte hade de bästa förutsättningarna, men samma sommar som det långt i efterhand har uppgetts att han ville ha Jovetic, signades ju Robbie Keane för över £19m.

   Jag tror att Rafa tar över PSG i sommar.

  • Är det ingen som har den där kalkylen som visade att Rafa under sin tid hade tjänat pengar på sin transferkarusell? Man kan inte låta bli att undra om den där arabprinsen kommit in, en väl fungerande klubb med en akademi på frammarsch, stark tränare och bra momentum i ligan såväl som Europa.. Hade varit rätt unikt då alla andra liknande projekt är dekisklubbar.

  • Pelle2x: Robbie Keane var väl Hicks och Gilette som värva på eget bevåg?

  • OS: Nej, Benitez ville ha Keane. Det som har ”kommit fram” i efterhand är att Benitez kanske inte ville lägga så mycket pengar som £19m, alltså att han kanske inte ville prioritera Keane så högt… Men jag tycker att det är svårt att bedöma när man inte vet riktigt hur det ligger till. Benitez läcker ju uppenbarligen massa info som gynnar bilden av honom.

   Jag minns även när Benitez, enligt Balague, försökte ersätta Xabi Alonso med Gareth Barry, den rockaden misslyckades i och för sig men försöket gjorde att Xabi ville lämna året efter. Några år senare kom det ”uppgifter” om att Benitez minsann inte alls ville sälja Xabi… Ja, du fattar nog vad min poäng är. Jag är inte beredd att tro varken den ena eller den andra sidan.

   Sen vet jag att kalkyler över övergångar i stort sett alltid är gjorda med antagandet att free transfers är just free transfers. I verkligheten fick till och med en usel spelare som Degen £2-3m i sign-on-fee.

  • Kan ju hoppas Jovetic kommer, underbart isf. Fiorentina gillar ju ironiskt nog Liverpool starkt efter Heysel… Att vi i princip gav bort Aqui till dem förra sommaren kan kanske hjälpa till, han måste ses som ett stort fynd för dem.

   Finns det inga rykten om Ramirez? Känns ju som att han är bra nog för bättre klubbar.

  • Har också för mig att Keane var uteslutande Rick Parry’s beslut och köp. Blev ju lite lustigt när Rafa inte tyckte han var bra och inte ville spela honom, men kände sig tvingad. Har ju varit ett par sådana exempel i Chelsea där Abramovitch har krävt speltid för vissa spelare.

   Angående Alonso så ska man komma ihåg att han hade en bra första säsong, men sen gick det rätt mycket upp och ner. Barry var på framfart, så man kan egentligen inte beskylla Benitez för vilja byta upp sig.

   Det var ju först säsongen efter som Alonso blommade ut och dominerade fullständigt. Mångas minnen av Alonso är nog att han var så bra hela tiden, men det var han ju inte. Svårt att förutse för Rafa, men han ändrade sig och ville ha kvar Alonso men då var skadan redan skedd och Real Madrid kallade, så han kanske var förlorad för oss oavsett.

 2. Papadopoulos har jag länge velat se i Liverpool men £22M låter lite väl saftigt! Någon som har koll på hur Toby A står i jämförelse med greken? Har inte haft jättekoll på holländska i år 🙁

  • Träben: Alderweireld är bättre med bollen, men Papa är betydligt bättre utan.

 3. Jovetic vore drömmen men låt oss vara ärliga, det är slöseri med tid att scouta honom…