Förändringar på gång bakom Alisson och Adrian.

Med Alisson Becker som given förstamålvakt och Adrian som erfaren backup har Liverpool en bättre målvaktsuppsättning än på många år. Duon är spikad även över den kommande säsongen 20/21, men tredje- och fjärdealternativen kan komma att ersättas med nya målvakter.

Enligt London Evening Standard är den unga spanska målvakten Javi Cendon med träningsläger i Österrike. 19-åringen lämnade Villarreal i juli och är tillgänglig på free transfer – och han ska ha imponerat på målvaktstränaren John Achterberg. Cendon förväntas få ett kontrakt med Liverpool om träningarna fortsätter att gå bra.

En annan målvakt som kan vara på väg in är brassen Marcelo Putaluga. 17-åringen, som enligt transfermarkt innehar såväl brasilianskt som tyskt pass, ryktas vara aktuell för Liverpool:

Pitaluga är föddes så sent som den 20e december 2002 och har ännu inte debuterat för Fluminenses A-lag, men var med och vann U17-VM förra året Han har kontrakt till februari 2022.

Anmärkningsvärt är att en av målvakterna i Fluminens är Muriel Becker, som är storebror till en viss Alisson Becker. När LFC-målvakten har varit hemma i Brasilien har han tränat med Fluminense tillsammans med bland andra sin bror och ynglingen Pitaluga.

Liverpool har redan flera unga målvakter på kontrakt; Caoimhin Kelleher förväntas lånas ut nästa säsong, likaså Kamil Grabara.

Däremot finns ingen framtid i klubben för Loris Karius, som klubben aktivt letar köpare för, enligt flera insatta LFC-journalister.

1 kommentar
  1. Hoppas Becker håller sig skadefri. Tycker inte att Adrian duger.

Kommentarer är stängda.