Liverpool spelade 2-2 i försäsongsmatchen mot Salzburg.

Salzburgs startelva: Miguel(46), Vallci, Silva(63), Onguene(46), Ulmer(63), Bernede(73), Junuzovic(63), Mwepu(73), Szoboszlai(31), Berisha(46), Daka(73)

Salzburgs bänk: Stankovic, Ashimeru, Prevljak, Okafor (31, 82), Kristensen(46), Koita(46), Walke(46), Farkas(63), Camara(63), Solet(63), Seiwald(73), Adamu(73), Sucic(73) Okugawa(82)

Liverpools startelva: Alisson(63), Williams(64), van Dijk(55), Gomez(64), Robertson(63), Keita(46), Fabinho(46), Wijnaldum(64), Mané(63), Firmino(46), Salah(63)

Liverpools bänk: Kelleher, van den Berg, Jones(46), Minamino(46), Milner(46), Phillips(55), Adrian(63), Hoever(63), Brewster(63), Tsimikas(63), Elliott(64), Koumetio(64), Grujic(64)

* * *

Matchreferat:

Den här träningsmatchen var en tillställning där Liverpool visade två olika ansikten – och två olika lag.

I den första halvleken mönstrade Liverpool nästan endast ordinarie startspelare, men trots detta var man helt klart sämre de första 45. Salzburg, som ligger lite längre fram i sin försäsong och har spelat fler träningsmatcher, pressade högt och iscensatta snabba anfall. Redan efter några minuters spel blev Fabinho ”offer” för deras presspel, och vips satte Daka 1-0. Samme Daka höll sig även framme vid en spelvändning i den 13e minuten och helt plötsligt ledde Salzburg med 2-0. Liverpool spelade upp sig allt eftersom i den första halvleken och borde ha kvitterat i slutskedet, men en Salzburgspelare lyckades rädda Manés avslut från när håll på mittlinjen. Många av de etablerade spelarna såg verkligen ringrostiga ut, men samtidigt får man ha förståelse för att detta var försäsongens blott andra träningsmatch.

I den andra halvleken bytte Jürgen Klopp in många nya spelare; Milner, Minamino och Jones kom in redan i halvtid, Phillips i 55:e och ett helt koppel av spelare – Brewster, Hoever, Adrian, Tsimikas, Elliott, Koumetio och Grujic – gjorde entré i den 63:e minuten. De många unga spelarna var väldigt hungriga, och Milner trummade på som vanligt, vilket gjorde att Liverpool tog tag i taktpinnen och skapade chanser. Innan matchen var över lyckades Brewster både reducera och kvittera; först gjorde han 2-1 efter fin förarbete av Milner och Mimamino, därefter pressade Jones fram ett misstag av hemmalagets målvakt och Brewster kunde placera in 2-2. Målvakten var förresten Alexander Walke; en 37-årig tysk som missade hela förra säsongen på grund av skada – han gjorde bejublad comeback inför de 1250 personerna som fick se dagens match på plats. Den lilla skaran publik kändes väldigt mycket större i dessa tider när man är van att se matcher helt utan publik.