I skrivande stund är det halvtid i U19-EM-finalen mellan Spanien och Frankrike.

Det är Spanien som leder med 1-0 efter mål av Rodrigo.

Daniel Pacheco gjorde en grym assist till 1-0-målet och har dessutom hunnit med att bli varnad i första halvlek.

En annan Liverpoolspelare – Chris Mavinga – spelar för Frankrike.

Streams finns HÄR.

Uppdatering: Frankrike vände och vann med 2-1 inför en glad hemmapublik i Caen. Mer om matchen och Liverpoolspelarnas insatser kommer senare ikväll/inatt.

Uppdatering #2: Det var en skön seger för fransmännen, som ju hade ett förfärligt dåligt VM-slutspel i Sydafrika. Nu lyckades de vinna här istället. Spanien hade annars mest bollinnehav, men Frankrikes kontringar var blixtsnabba och farliga… Dessutom slarvade spanjorerna vid några tillfällen.

Detta är andra UEM-finalen som Spanien torskar på kort tid, då de ju även besegrades i U17-EM-finalen när England med Connor Wickham i spetsen knep guldpengen.

För Liverpools del gjorde Chris Mavinga en klart godkänd insats på backen. Han var inte felfri, men klart godkänd.

Daniel Pacheco gjorde en fantastisk passning till 1-0-målet och tog dessutom hem turneringens skytteliga, men gjorde annars ingen särskilt bra finalmatch. Framförallt tycker jag att han var lite naiv i sitt spel, och utmanade vid fel tillfällen, vilket var signifikativt för många i det spanska laget. Totalt gjorde han 4 mål i turneringen.

De senaste årens skytteligavinnare:
2008/09 – Nathan Delfouenso – 4
2007/08 – Tomas Necid – 4
2006/07 – Anis Ben-Hatira, Kostas Mitroglou – 3
2005/06 – Alberto Bueno, Ilhan Parlak – 5
2004/05 – Borko Veselinovic – 5
2003/04 – Ali Öztürk, Lukasz Piszczek – 4
2002/03 – Sebastien Grax, Paulo Sergio -3
2001/02 – Dean Ashton, Jonathan Daly, Filip Sebo, Fernando Torres – 3

En som jag har retat mig på det senaste året är Iker Muniain… Visst är han en grym talang, men han är ju otroligt omogen på planen. Massa skådespeleri och efterslängar. Riktigt larvigt! Han hoppade in i den här finalen och höll på som vanligt på med det ovannämnda tramset.

2 kommentarer
  1. På tal om talanger…jag har hört att Suso (16-åring från Cadiz, som du skrivit lite om innan) ska åka med truppen till Tyskland imorgon!

  2. På tal om typ ingenting (väljer bara senaste inlägget), var det någon som såg Ryan Babels twitter under gårdagens match?
    Först klagade han på att hans stream inte funkade ordentligt, sedan blev han förvånad över att Jovanovic spelade på vänsterkanten (Babel trodde han var en ren striker). Han insåg då att hans plats i laget var hotad så han konstaterade att han skulle gå på träningen imorgon (fredag), trots att han egentligen inte skulle vara tillbaka förrän på måndag.

    Jag vet inte om det bara är jag, men jag fick mig ett gott skratt.

Kommentarer är stängda.