Klausuler i kontrakt möjliggör snabba övergångar – kanske kan saker och ting bli klara inom en snar framtid.

Den första tysken som kan ansluta till Liverpool är Mainz-målvakten Loris Karius. Det är Express.de som skriver att Liverpool är väldigt intresserade av 22-åringen och att en snabb övergång möjliggörs av hans utköpsklausul på €10 miljoner dvs motsvarande £7,9 miljoner. Onekligen ingen särskilt hög summa för en så pass duktig ung målvakt.

Den andra tysken som kan ansluta till Liverpool är Kevin Volland. Sport Bild skriver att 23-åringen, som har 6 A-landskamper på meritlistan, har en utköpsklausul på €18 miljoner. Tidningen uppger att Liverpool, Wolfsburg, Leipzig och Borussia Dortmund är intresserade av att rekrytera Volland i sommar.

Den tredje tysken som kan ansluta till Liverpool är Mario Götze. De vanligtvis pålitliga brittiska journalisterna verkar vara rörande överens om att Klopp verkligen vill signa Götze i sommar, men de är noggranna med att påpeka att hans tidigare klubb Borussia Dortmund också är intresserade. Eftersom Götze bara har ett år kvar på sitt kontrakt med Bayern München kan övergångssumman bli så pass ”liten” som omkring £20 miljoner.

* * *

Uppdatering:

Enligt Rheinische Post har Liverpool budat €25 miljoner för Mario Götze.

9 kommentarer
 1. Hade varit en grymt bra start på sillyseason om man lyckades med dessa. Viktigt att göra några bra signingar tidigt så att andra spelare ser att det kan bli ett bra projekt. Vinner man EL och för dessa så kommer det att se riktigt bra ut.

 2. Lite tysk precision och kyla skadar nog inte att få in. Vilka kap det vore om Liverpool lyckas få in Karius och Volland.
  Lägg till Götze så har nog Liverpool PLs bästa offensiv med Sturridge, Origi, Ings, Coutinho, Firmino, Volland, Götze, Lallana och Benteke om han nu stannar vilket inte är så troligt. Sen kan man ju krydda på med Ojo, Markovic, Ibe(om han får ordning på sig själv) och Lemar från Monaco som börjats ryktas mer och mer i fransk press. Dock är jag säker på att dom som rapporterar om det är närmare Daily Star och Metro i trovärdighet än Liverpool Echo.

  • Plus att vi har väl marcovic också? Han är väl bara på lån i år?

  • Sorry, du hade ju honom med..

 3. Undrar vad som gjorde att inte Timo Horn tycks vara intressant längre? Hade ju en klausul han med, som dessutom var €1m mindre än Karius klausul om jag inte minns fel.

  Vad gäller Götze och Volland så JA TACK.

  • Jag tycker att Karius är bättre än Horn så jag kan förstå om Liverpool väljer Karius istället. Horn är risig i spelet med fötterna.

  • Jag minns att ni på TL för något år sedan ”tipsade” om att signa Karius.

   Tror ni Mignolet blir kvar som andramålvakt eller att han säljs?

  • @Dave Det är nog upp till Mignolet, men med tanke på att han skrev på ett nytt kontrakt för inte alltför längesen så kan vi nog räkna med att han blir kvar. Sedan återstår att se om det blir som förstaval eller inte.

 4. Snabba värvningar skulle sitta fint nu innan EM drar igång. Om nån vi tittar på gör ett bra EM så kommer de stora pojkarna in och då är det kört då 99,9% går efter plånboken.

Kommentarer är stängda.