Det blev en tung 0-3-förlust mot Manchester City.

Mer om matchen under tisdagen.

UPPDATERING: Det var dessvärre uppenbart att Liverpool inte räcker till. Man har en väldigt låg lägstanivå bland spelarna i startelvan, och man har en på tok för dålig bänk. Manchester City kändes betydligt starkare, trots att de inte använde sig av massvis med stjärnor som de har i truppen.

Daniel Agger hade stora problem på vänsterbacken, medan Lucas Leiva såg ut som en pojke bland män, Milan Jovanovic gjorde en plattmatch, och David N’Gog var usel. Ja, det är inte svårt att peka ut spelare som var undermåliga.

För mig är dock den stora syndabocken en spelare som inte var med – nämligen Javier Mascherano, som svek sitt lag – ett oförlåtligt svek – och förstörde Liverpools ursprungliga gameplan. Jag hoppas att Barcelona ger Liverpool ett bra erbjudande illa kvickt, därför att jag vill absolut inte se Mascherano i Liverpools tröja igen.

Mitt i bedrövelsen tycker jag ändå att siffrorna inte speglade målchanserna. City var väldigt effektiva, medan Liverpool brände allt. Ett, eller max två, måls segermarginal till City hade speglat matchen bättre.

3 kommentarer
  1. Håller med. Tycker också det var helt fel läge av Hodgson att köra med två anfallare. Torres fortfarande inte i from och Man City på bortaplan. Hade varit ett bättre alternativ med Leiva och Poulsen så hade även Gerrard kommit högre upp i banan. Bara att hoppas att de skärper sig tills nästa match !

  2. Ett stort problem var ju att manchester city hade 3 i mitten mot 2 i liverpool, lite fel läge att köra med 2 anfallare.

    • Helt klart. Precis det jag syftar på med att Mascheranos avhopp spoilerade Liverpools ursprungliga gameplan.

Kommentarer är stängda.