Liverpool är nära att värva Olympiakos vänsterback.

Det största samtalsämnet kring Liverpool och transfers just nu är onekligen vad som kommer att hända på vänsterbackspositionen bakom Andy Robertson. I slutet av förra veckan fick Liverpool se ett bud på Jamal Lewis nobbat av Norwich – och det är oklart om man kommer att följa upp med ytterligare bud.

Enligt Liverpool Echo låg Lewis-budet på £10m, medan Norwich begär £20m. Lokaltidningen hävdar att Michael Edwards och Stuart Webber förväntas fortsätta förhandlingarna om Lewis – men samtidigt påpekar de pålitliga brittiska medierna att nordirländaren inte är Liverpools enda alternativ på positionen.

Den spelaren som lyfts fram som ett alternativ till Lewis är Kostas Tsimikas. 24-åringen, som representerar Olympiakos, är ett intressant namn för en rad klubbar varav Liverpool är en. Bland de andra intressenterna finns exempelvis Leicester, som enligt Daily Mail också har kontaktat Olympiakos om en övergång, även om deras intresse förmodligen endast kommer att följas upp med ett konkret bud om Ben Chilwell säljs till Chelsea.

Den grekiska källan Sportime uppger att Liverpool är väldigt nära att värva Tsimikas. Enligt dem har Tsimikas gedigna prestationer mot PL-klubbar i Europa League fått bägaren att rinna över till hans fördel i Jürgen Klopps ögon, som därmed ska ha valt honom före Lewis. Sportime skriver att Tsimikas bara är detaljer från en övergång till Liverpool för €13m, vilket motsvarar cirka £11,75m.

UPPDATERING: Nu upgger flera pålitliga brittiska källor – inklusive Paul Joyce och Melissa Reddy – att Liverpool är ytterst nära att köpa Tsimikas för £11,75m. Greken är på väg till Merseyside för att läkarundersökas under nästa vecka. Liverpool värvar Tsimikas sedan Norwich vägrat sänka sina krav för att släppa Lewis.

* * *

Liverpool Echo nämner även att LFC är intresserade av Ben White och att man scoutade honom intensivt i Leeds under den gångna säsongen.

White, som troligtvis var den bästa mittbacken i Championship 19/20, ägs av Brighton. Graham Potter ämnar att satsa på White den kommande säsongen, men det finns massivt intresse för honom från andra klubbar.

Enligt Sky Sports har Leeds redan lagt två bud på White – som bägge blivit nobbade av Brighton. Buden ska ha legat på £18,5m och £22m.

Om Liverpool konkretiserar sitt intresse för White kan man därmed räkna med att engelsmannen blir en dyr affär. Hittills har det inte förekommer några uppgifter om hur White själv vill göra.

* * *

En annan spelare som är het på transfermarknaden är Harry Wilson. Northern Echo, som bevakar Newcastle, skriver om Magpies intresse för walesaren. De ger dock intrycket av att Newcastle helst vill låna in Wilson.

Å andra sidan uppger Daily Mail att Liverpool bara är intresserade av att sälja Wilson i sommar – ingen ny utlåning är aktuell. Prislappen ligger på £20m. De nämner Newcastle, Southampton och Leeds som intressenter.

Samtidigt rapporterar Liverpool Echo att LFC vill sälja Wilson och Marko Grujic i sommar – och att bägge har en prislapp på £20m.

3 kommentarer
  1. Vad tycker ni om denna eventuella värvning? + och -?

    • Är positiv till Tsimikas, kommer skriva något om det på sidan kommande dagarna. Hoppas kunna lägga upp imorgonbitti men beror på jobbet 🙂

    • OK, jag spontanskrev det nu istället.

Kommentarer är stängda.