Liverpool kan komma att slutföra säsongen i Nike-tröjor.

Ingen har nog missat att Liverpool kommer att byta tröjtillverkare från New Balance till Nike, men tanken var att detta skulle ske till nästa säsong. Nu kan dock de oerhört speciella omständigheterna göra att Liverpool kan bära de nya tröjorna redan den här säsongen.

Enligt Evening Standard upphör Liverpools avtal med New Balance den 31:a maj. Om säsongen fortsätter även efter det datumet, vilket mycket väl kan bli fallet om den spelas färdigt, kommer Nikes avtal att gälla. Det betyder att Nike, rent legalt, äger rättigheterna till tröjan.

Premier League har regler som innebär att man inte får byta matchställ under säsongens gång, men de särskilda omständigheterna skulle kunna göra att Liverpool får ett undantag.

Samtidigt är det oklart till hur Nike ställer sig inför en sådan situation. Det är möjligt att de helst inte vill introducera sina nya matchtröjor under en period där många länder befinner sig under ”lockdowns” med tydliga restriktioner.

Evening Standard har sökt Liverpool för en kommentar, men klubben svarade endast att de inte har tänkt på tröjsituationen än, eftersom de har annat att tänka på just nu. Klubben bekräftade däremot att man fortsätter att betala ut löner till ”casual staff” som har missat inkomster på grund av nedstängningen av Anfield och klubbshopar.

1 kommentar
  1. Vet vi hur den nya tröjan kommer se ut? 🙂

Kommentarer är stängda.