Den här veckan kör vi på ett ryktesinlägg istället för nya varje dag. Häng med i transfercirkusen på Totaal Liverpool!

* * *

Måndag:

Liverpool vill värva Georginio Wijnaldum för omkring £20 miljoner. Detta rapporterar ”alla pålitliga” inklusive Barrett, Joyce, Reddy, Bascombe etc.

Mer från ”alla pålitliga”: Ragnar Klavan, mittback från Augsburg, är ytterst nära en övergång till Liverpool för omkring £4-5 miljoner. Han är en 30-åring som har spelat 108 A-landskamper för Estland.

När Klavan är klar kommer Klopp att försöka värva ytterligare en rutinerad mittback (The Liverpool Echo).

* * *

Tisdag:

Klavan befinner sig i Liverpool, där han genomgår en läkarundersökning. Han förväntas bli klar inom kort (The Liverpool Echo).

Adam Bogdan är ytterst nära att lämna Liverpool, då han är på väg att lånas ut till Wigan. Idag läkarundersöks Bogdan av Wigan (The Liverpool Echo).

Liverpool och Newcastle befinner sig i diskussioner om Wijnaldum men man är ännu inte överens om en övergångssumma (Press Association Sport).

Liverpool och Galatasaray befinner sig i förhandlingar om Lucas Leiva. LFC vill ha €3 miljoner medan Galatasaray vill betala €2 miljoner. Lucas har en årslön på €3,5 miljoner (Fanatik).

Rafa Benitez vill att Lucas Leiva inkluderas i en deal för Wijnaldum. Lucas vill egentligen inte flytta till Championship men möjligtvis kan han lockas av att återförenas med Benitez. Newcastle kräver £27 miljoner för Wijnaldum men kan tänka sig att sänka kravet om Liverpool inkluderar en spelare. Jon Flanagans namn har också nämnts i sammanhanget, men det är tveksamt om Liverpool släpper honom, om man gör det är det troligtvis bara på lån (The Telegraph).

* * *

Onsdag:

Liverpool och Newcastle förväntas komma överens om en övergångssumma på omkring £25 miljoner för Wijnaldum (The Northern Echo).

Det blir ingen Neven Subotic i Middlesbrough. Alla inblandade parter var överens om övergångsvillkoren, men serben klarade inte den obligatoriska läkarundersökningen. Läkarna hittade en skada i revbenstrakten som kräver en operation, vilken gör att Subotic kommer att missa åtminstone sex månaders spel (The Liverpool Echo).

Officiellt bekräftad övergång: Liverpool köper Ragnar Klavan.

Officiellt bekräftad övergång: Liverpool lånar ut Adam Bogdan till Wigan.

Jon Flanagan spelar inte mot Huddersfield. Han överväger att acceptera en utlåning till Burnley. Klopp tror på Flanagan långsiktigt men är övertygad om att regelbunden speltid under den kommande säsongen skulle gynna honom och därför är en utlåning aktuell (The Liverpool Echo).

Stoke har budat £14 miljoner för Joe Allen. Mittfältaren har 1 år kvar på sitt kontrakt och Klopp vill behålla honom, men walesaren vill bli garanterad mer speltid – och de garantierna kan inte Klopp ge honom. LFC kommer att acceptera bud som ligger på mer än £15 miljoner och utöver Stoke finns även fler intressenter (The Mirror).

Liverpool och Stoke är överens om en övergångssumma på £13 miljoner för Allen. Det återstår att se om Swansea kommer att matcha budet (The Liverpool Echo).

* * *

Torsdag:

Liverpool och Benfica har återupptagit förhandlingar om Talisca (Record).

Liverpool är fortsatt intresserade av Jordan Amavi. Klopp gillade vänsterbacken redan innan han anslöt till Aston Villa men det återstår att se om man kommer att konkretisera intresset (Le Parisien).

Liverpool är hoppfulla om att Wijnaldum ska ansluta till försäsongsturnén i USA. Förhandlingar med Newcastle pågår och handlar framförallt om betalningsstrukturen kring en övergång för omkring £25 miljoner. Liverpool vill betala i avbetalningar medan Newcastle vill ha så mycket pengar som möjligt omedelbart. Om klubbarna kommer överens skulle läkarundersökningen kunna äga rum i USA (The Liverpool Echo).

Liverpool och Newcastle är överens om en övergångssumma på £25 miljoner för Wijnaldum (Sky Sports News).

* * *

Fredag:

Liverpool kommer att signa Alex Manninger på ett 1-årskontrakt. 39-åringen, som är tilltänkt tredjemålvakt, har följt med till USA (The Liverpool Echo).

Benficas Talisca är mer eller mindre klar för en icke-namngiven engelsk klubb för €25 miljoner (A Bola).

Officiellt bekräftad övergång: Alex Manninger är klar för Liverpool.

Officiellt bekräftad övergång: Georginio Wijnaldum är klar för Liverpool.

* * *

Lördag:

Idag lördag förväntas Celtic göra klart med Kolo Touré. Det enda som återstår innan kontraktet skrivs på är den obligatoriska läkarundersökningen (BBC Sport).

Ben Chilwell är nära att skriva på ett nytt 5-årskontrakt med Leicester. De regerande mästarna har erbjudit honom £30 000 i veckan för att övertyga honom om att stanna, vilket gör att parterna förväntas komma överens inom kort. Detta är ett bakslag för Liverpool, som budade £7 miljoner för Chilwell, men som samtidigt vägrade betala £10 miljoner för en spelare som inte har debuterat i Premier League än (The Telegraph).

Liverpool visar intresse för Schalkes talang Max Meyer (Bild).

* * *

Söndag:

Liverpool har accepterat Bournemouths bud på £6 miljoner för Brad Smith. Vänsterbacken, som följde med till USA-turnén, är på väg tillbaka till England för att genomföra övergången (Liverpool Echo, Daily Mail, Sky Sports).

Jordan Amavi är en vänsterback av intresse för Liverpool (Daily Mail).

Joe Allen och Mark Hughes har haft samtal som beskrivs som positiva. Liverpool och Stoke är redan överens om en övergångssumma på £13 miljoner. Swansea överväger att komma in med ett sent bud, men deras nya amerikanska ägare vill sälja Ki Sung-yeung innan de budar för Allen (Daily Mail).

Allen ser ut att skriva på för Stoke inom de närmaste 48 timmarna. Om Stoke stannar kvar i Premier League och förbättrar sin ligaplacering så kommer Liverpool att få sammanlagt £15 miljoner för Allen (Sunday People).

33 kommentarer
 1. Om Klopp planerar att värva ytterliggare en rutinerad mittback efter Klavan förstår jag inte varför han släppte Kolo? Spara pengarna och lägg på viktigare förstärkningsområden…

  • Han kanske sparar pengar på att värva Klavan?
   Har ju självklart själv ingen koll vad dem tjänar/kostar eller kontraktslängd.
   Men låt oss säga att Klavan ska ha 500tkr i veckan samtidigt som Kolo krävde minst 1 milj i veckan så kostar Kolo 26 miljoner mer än Klavan om året och slår du ut det över vad jag får anta är minst en två års period så har dem sparat deg jämfört med om de tagit Kolo igen.
   Samtidigt som Klavan är yngre och i Klopps ögon troligtvis bättre.

 2. Bascombe skriver i sin artikel att Klopp vill ha en ung mittback som kan utvecklas vid sidan av Gomez. Så det är lite oklart vilken typ mam vill få in efter estländaren. Men man verkar vara intresserade av ytterligare en mittback iaf.

  • Om så är fallet all-in på Tah iom!

 3. Hellre Wijnaldum än Zielinski, även då jag hellre skulle sett en lite mer spelfördelande mittfältare bredvid Can. Bra att få in ytterligare en målfarlig mittfältare i truppen dock.

  Klavan är jag tveksam till. Hur mycket bättre är han än Kolo? Hade hellre förlängt ett år där istället för att ta in en annan 30-åring.

  • Annan 30-åring? Kolo är väl typ 34?

  • Kolo är dock 5åt äldre och har nog 2-3 gånger högre lön om jag skulle gissa. Sen är Klavan en rätt så bra mittback av vad jag läst och det man såg när dom spelade mot Liverpool så skulle jag ta honom över Kolo 8 dagar i veckan ärligt talat. Han är riktigt bra med bollen vid fötterna, stark i luftrummet och bra tajming i tacklingarna.

   Personligen tycker jag inte det är något att vara tveksam till, speciellt om man jämför med Kolo då bortsett från en handfull riktigt bra matcher så har Kolo inte direkt varit superstabil när han väl fått spela. Om man tar bort känslorna och bara fokuserar på Kolo som fotbollsspelare så har han ingenting i Liverpool att göra längre, tyvärr.
   Sen har ju Klopp sett honom i nästan 4år så om han väljer Klavan istället för att förlänga med Kolo så har jag ingenting riktigt att klaga på.

   Sen är det ju alltid kul med spelare från lite obskyra fotbollsnationer.

  • Min tur att rätta dig . Alla här fattar vad du menar men det skrivs år ?

 4. Wijnaldum är en riktigt bra spelare så han vore definitivt en värvning jag tror skulle vara riktigt bra! Men hur skulle vi ställa upp med Wijnaldum? Han är väl trots allt en lite mer offensivt lagd mittfältare, en nummer 10 typ?

  Sturridge
  Coutinho – Wijnaldum – Mané
  Can-(?)
  Moreno-Lovren-Matip-Clyne
  Karius

  • Firmino?
   Ings?
   Origi?
   Lallana?
   Henderson?
   Grujic?
   Benteke? (Om han blir kvar)
   Lucas? (Om han blir kvar)
   Markovic? (Om han blir kvar)

  • Milner?
   Allen? (Om han blir kvar)

   Glömde dessa… och inte tagit med backar…

  • Därav frågan hur vi skulle ställa upp med Wijnaldum. Skulle han gå rätt in i elvan eller är han tänkt som rotationsspelare? Blir mycket kamp om få platser, och gissar att någon/några drar innan fönstret är slut.

  • Det belyser jag också, men litar på att Klopp har koll…:-)

   Inget spel i Europa nästa säsong och utöver PL har vi de två inhemska cuperna och av erfarenhet brukar lagbyggen bli bäst med lite rotation.

  • Wijnaldum värvas väl istället för Zielinski och Dahoud. Så jag tror att det är som central mittfältare han är främst tänkt att spela. Hans bästa position må vara som nummer 10 men han har också spelat mycket lite längre ner i banan.

 5. Förstår inte hur man skulle kunna tänka sig att skriva på för en Turkisk-klubb med tanke på det politiska klimatet där nere :/

 6. Startelvan:?
  Karius
  Clyne-Matip-Lovren-Moreno
  Can-Wijnaldum
  Mane-Firmino-Coutinho
  Sturridge (Origi)

  Ganska hyfsat och bänken är inte helt fel heller.

  • Den här startelvan har jag också tänkt på. Men jag tror klopp vill ha in milner eller Hendo bredvid Can. Men annars är det ju en riktigt stark elva men då gäller det hitta balansen. I denna startelva så har du 5 offensiva spelare . Och att båda ytterbackarna gillar att fylla på. Men om wijnaldum förbättrar sin defensiv då blir det en riktigt vass elva. Sen är du ju också inne på bänken då kan det väll se ut ungefär såhär kanske:
   Mignolet
   Flanagan Sakho Klavan Wisdom
   Hendo Milner
   Markovic Lallana Grujic
   Origi (Ings)
   Men sen vill jag ju tillägga att det kanske är spelar som lämnat tex Allen o benteke o då kan vi kanske lägga till dahoud bredvid Can . O kanske Hector som förstaval på vänsterback o sedan kanske flytta moreno istället för wisdom och wijnaldum istället för lazar eftersom jag tror han lämnar också.

 7. Jag hade velat se Wijnaldum i Liverpool redan förra sommaren så jag är helt för denna affär. Liverpool har en riktigt stark trupp tills nästa säsong. Jag tror på minst en titel nästa säsong.

 8. Har någon koll på amavi, hur bra är han…
  Framförallt är han bra defensivt…

  • Moreno är snabbare och han har bättre defensiv enligt mig så det hade inte varit någon större uppgradering men han är en riktigt bra spelare i sina bästa stunder och sedan har skador stoppat han …

 9. Vi kan inte ha Lallana firmino talisca wijnaldum Coutinho .så hoppas att talisca är klar för något annat lag

  • Jag hoppas han är klar för något annat lag för han är inte bättre än det som vi har i laget för tillfället.

 10. Manninger är klar enligt officiella hemsidan!

 11. Oj, vilken fart och omställningsspel vi kan ha.
  Kommer gå undan på bägge kanterna.

  Kommer bli intressant värre och vi kommer på allvar utmana om CL.

 12. VB och DMC ????

  Två av tre positioner jag tycker vi absolut behövde förstärka efter förra säsongen. Målvakt känns det bra med nu, tror Karius tar startplatsen där. Moreno är för fladdrig, men bra i sina bästa stunder och har vi ens någon DMC om Lucas säljs för de kaffepengar det ryktats om.

  • Nu har vi accepterat bud på Brad Smith då en ny VB lär komma inom kort…
   DMC har vi ju i Emre Can även om han även är en Box to Box också. Tror han är ganska bra som DMC då han spelat mycket i backlinjen tidigare.
   Dock skulle jag inte bli ledsen om vi värvade en DMC specialist men vi behöver sälja lite mittfältare också.
   Fler än jag som tycker det ska bli spännande att se vem som blir permanent kapten? Lovren kanske? Tror Hendo ligger väldigt löst till.

  • Ja med Smith på väg ut så aktualiseras behovet ännu mer än innan. Lånar vi dessutom ut Flanno som det ryktas om så borde vi se över något till högerbacken med väl? Men åter till vänsterbacken, varför inte värva en etablerad spelare som Moreno får konkurrera med istället för en spelare som ska konkurrera med Moreno? Tycker dessutom att vi måste in med någon på mitten eftersom vi verkar sälja Allen och kanske Lucas. Varför inte hugga på Witsel som Everton ryktas fått ett bud accepterat på? £25m är ju absolut inte för mycket för honom, och då kan vi istället låta Can lira box-to-box?

   Tycker generellt vi gjort ett bra fönster så här långt, även om vi agerat mer än jag trodde vi skulle göra. Låt oss hoppas på försäljningar av Balotelli, Benteke, Luis Alberto, llori, Wisdom och kanske Markovic. Tror inte de får någon speltid och kan ju också ge en slant om vi inte är för giriga.

 13. Ja tack till Max Meyer ?????? ….. fast en position vi egentligen inte behöver förstärka på …..

 14. Liverpool har fått £25m för försäljningen av Ibe, Smith och Sinclair som har sammanlagda 21 ligastarter och 1 mål mellan dom. Det är riktigt bra business tycker jag. Speciellt när dom fick med en återköpsklausul på den största talangen av dom.
  Lägg till £13m för en bänknötare med ett år kvar på kontraktet.

  Med försäljningen av Smith så blir det med all säkerhet en ny VB in snart, kanske Amavi, och då tycker jag att Liverpool har gjort ett riktigt bra transferfönster.

 15. Varför hör man inga rykten om R Rodriguez? Han borde vara hett villebråd. Jag tror dock att Liverpool skulle få svårt att värva honom men man kan ju drömma. Ryktena om Jetro Willems till Liverpool känns för övrigt helt ok.

  • Jag såg Willems ryktet på en lite obskyr sida, vet du om några av dom mer pålitliga källorna har rapporterat på det för som du säger så känns det helt ok, dock skulle jag säga riktigt jäkla bra! 😉

  • Njaa… Jag kanske bara fick för mig detta för nu kan jag faktiskt inte hitta en enda trovärdig som har rapporterat om att vi skulle vara intresserade av/ hålla på att signa Willems.

Kommentarer är stängda.