Fenway Sports Group är beredda att investera mer än £50 miljoner i Liverpools spelartrupp (The Mirror).

Liverpool, Spurs, West Brom och Aston Villa vill skriva kontrakt med Brad Friedel. Aston Villa vill förlänga kontraktet, medan både Liverpool och WBA vill värva amerikanen som en erfaren backup. I Spurs skulle däremot Friedel har en gedigen chans att bli nummer ett, då klubben är på väg att sälja Heurelho Gomes. Friedel har lovat intressenterna att lämna besked inom de närmaste dagarna (The Mirror).

West Brom har återupplivat sitt intresse för David N’Gog, som ju var aktuell att lånas ut till just WBA inför den här säsongen. Fransmannen förväntas bli en av många spelare som lämnar Liverpool i sommar, och Roy Hodgson är angelägen om att återförenas med 22-åringen. N’Gog har endast startat två matcher under Kenny Dalglish. Faktum är att N’Gogs senaste ligastart var i 3-1-förlusten mot Blackburn i januari – en förlust som ju fick ödesdigra konsekvenser för Hodgsons karriär i klubben (CLICK Liverpool).

Manchester City och Valencia befinner sig i långt gångna förhandlingar om Juan Mata. City har budat £22 miljoner på spanjoren – endast £3 miljoner mindre än den summa som Valencia kräver för att släppa honom. Liverpool har också visat intresse och Damien Comolli har framfört ett bud på omkring £17 miljoner för Mata, samtidigt som Chelsea också är angelägna om att signa honom – men City ligger bäst till. Ett potentiellt hot för City vore Barcelona, som fortfarande inte har uteslutit att de kommer att göra ett försök att värva Mata (The People).

Readings anfallare Shane Long kan komma att erbjudas en flytt till Liverpool, som har scoutat irländaren vid åtskilliga tillfällen under de senaste månaderna. Liverpool överväger att komma med ett bud efter säsongen, då man vill förstärka anfallsuppsättningen genom att värva en backup. För tillfället leder Long sitt Reading i playoff, där klubben alltjämt har chansen att avancera till spel i Premier League kommande säsong. Newcastle är också intresserade av Long (The People).

Manchester United ger Liverpool konkurrens om Jose Enrique. Bayern München och AC Milan är också intresserade av spanjoren (The People).

* * *

Manchester City vill signa Leighton Baines, men det blir inte lätt, då Everton kräver hela £18 miljoner för att släppa vänsterbacken (The People).

Real Madrid har informerat Manchester City och Chelsea om att det krävs £50 miljoner för att köpa Kaka (The People).

WBA och Fulham förhandlar om Andy Johnson, som förväntas kosta omkring £4 miljoner (The People).

Arsenals Samir Nasri är högintressant för Bayern München. Den tyska storklubben är beredda att betala £25 miljoner för Nasri (The Daily Express).

Manchester United har erbjudit Owen Hargreaves ett nytt kontrakt. Det handlar om ett prestationsbaserat ettårskontrakt. Den extremt skadedrabbade engelsmannen är även intressant för Arsenal (The Daily Express).

Tottenham kommer att värva Scott Parker för £10 miljoner om West Ham åker ur Premier League (The Daily Express).

Andriy Arshavin kan vara på väg till Chelsea för £15 miljoner (The Daily Express).

Sunderland planerar att bud £8 miljoner på Kevin Doyle (The Mirror).

QPR vill signa erfarna PL-spelare. Robbie Keane är den senaste veteranen att ryktas till klubben (The People).