Silly season har inte börjat på allvar, men vi kör en veckouppdatering på Totaal Liverpool. Nya rykten sorteras under respektive dag.

* * *

Måndag:

Liverpool, Porto och Santos är intresserade av 19-åringen Marlos Moreno, som fortfarande spelar för Atletico Nacional i hemlandet (Globo Esporte).

Santos president Santos president Modesto Roma Júnior har träffat Aletico Nacionals dito Juan Carlos la Cuesta angående en eventuell övergång för Marlos Moreno. Roma Júnior bekräftade att Santos är intresserade, men sa att Liverpool och Porto också är intresserade av den unga colombianska anfallaren Moreno (A Bola).

Manchester City är den senaste klubben att visa intresse för Andriy Yarmolenko, som även är intressant för Liverpool och Chelsea (The Mirror).

Liverpool och Everton är bägge intresserade av Alexandre Lacazette som en potentiell ersättare till Christian Benteke respektive Romelu Lukaku. Lacazettes prislapp ligger på omkring £22 miljoner (The Mirror).

Liverpool visar intresse för Lucas Vazquez (Gazetta dello Sport).

West Ham, Aston Villa, Leicester City, Liverpool och Everton är intresserade av Fiorentinas trio Mati Fernandez, Josip Iličić och Khouma Babacar (ITA Sport Press).

* * *

Tisdag:

Den spanska transferexperten Kike Marin uppger att Liverpool och Bayern München förhandlar om en eventuell övergång för Mario Götze.

* * *

Onsdag:

Liverpool visar intresse för Fulhams Moussa Dembele (The Daily Mail).

* * *

Torsdag:

Tottenham, Arsenal, Manchester City och Liverpool är intresserade av Aston Villas 17-årige yttermittfältare Andre Green (The Mirror).

Barcelona scoutar Cameron Brannagan (Sport).

* * *

Fredag:

Enligt Dean Jones på Bleacher Report vill Klopp hämta Dortmunds amerikanska tonåring Christian Pulisic till Liverpool.

Liverpool är den enda PL-klubben som har fört samtal med Granit Xhaka (SportBild).

* * *

Lördag:

Juventus är intresserade av Mario Götze och Isco. De har dock hård konkurrens om duons signatur, Liverpool är en av klubbarna som också rycker i Götze (Tuttosport).

Juventus, Lyon, Nice, Liverpool och Borussia Dortmund är intresserade av den 19-årige mittfältaren Samuel Bastien (TuttoMercatoWeb).

* * *

Söndag:

Jürgen Klopp har instruerat Liverpools scouter att åka och studera Lech Poznans 19-årige anfallare Dawid Kownacki (The Sunday People).

8 kommentarer
 1. pelle2x; Vad anser du att vi behöver ha in resp. ut i dagens trupp?

  • Jag tycker vi behöver mv.vb.mb och ev anfallare kommer sturridge o gå sönder som vanligt? Kommer ings att lyckas soelstilen passar han. Kommer origi börja göra mål?

  • Tyvärr alldeles för mycket. Hade hoppats på kontinuitet men kommer behöver mer än 1 klasspelare per lagdel…

  • Pelle2x – så en målvakt, en mittfältare och en offensiv spelare. Backlinjen har ju sin klasspelare klar redan tills nästa säsong.

   Personligen skulle jag vilja se Xhaka och Götze fylla i mittfält respektive offensiva positionen. Mignolet har spelat upp sig lite den senaste tiden men det är klart man skulle känna sig säkrare med en målvakt som är ett snäpp eller två bättre som t.ex. ter Stegen eller kanske t.o.m. Leno.

   En anfallare tycker jag inte Liverpool är i behov av. Speciellt nu när Origi verkligen börjat hitta fötterna. Om Sturridge kommer i form så är han också ovärdelig. Sen finns ju Ings som lurar bakom och jag är övertygad om att han är en +15mål/säsong spelare om han får bra med speltid i Klopps lag. Sturridge och Benteke kan mycket väl va överflöd tills nästa säsong om ingen av dom börjar visa framfötterna då båda ryktas ha stora bud inkommande.

   Sen en vänsterback måste köpas in och Hector låter lika bra som alla andra förslag jag har hört.

  • PJ: Att Benteke säljs tar jag för givet. Kan inte tänka mig att Liverpool är nöjda eller att han vill stanna under rådande omständigheter… Ja, Liverpool har många anfallare, men ändå ingen potentiell skytteligavinnare, om nu inte Sturridge mot förmodan skulle bli kvitt sina skadeproblem. Ings och Origi är duktiga men inga killar som kan leda laget till guld, inte de närmaste åren i alla fall, tror jag. Undrar hur Klopp hade tänkt att använda Alex Teixeira?

  • Men tycker du det vore värt att köpa in en ny anfallare med tanke på potentialen både Origi och Ings besitter? Liverpool kommer nog inte kämpa om guldet det närmaste året och då är det i mitt tycke bättre att låta talangerna man har växa med laget. Ings är ju ändå en beprövad målskytt som inte nått sin potential än och Origi har allt en toppanfallare ska ha.
   Dom kanske inte skriker skytteligavinnare men det är klart som fan att Vardy och Kane inte gjorde det heller.

   Är risken att låta potentiella toppanfallare tyna bort värt det för att köpa in en quick fix för £40-50m? Bortsett från försäljningen av Benteke så tycker inte jag att Liverpool ska ändra i anfallsuppsättningen. T.o.m. Sturridge kan säljas om ett PSG liknande monsterbud kommer utan att man behöver köpa in någon. Jag skulle känna mig nöjd med Ings och Origi som Liverpools två anfallare. Det vore svårt att hitta två anfallare som skulle pass Klopp bättre utan att slänga ut en halv miljard kronor.

  • PJ: Jag räknar Firmino som anfallare. Ings, Origi, Firmino skulle vara en bra anfallsuppsättning, men de 3 räcker nog inte sett över en hel säsong. Även om man vore nöjd med spetsen saknas bredd i den anfallsuppsättningen, särskilt med tanke på att Ings kommer att komma från comeback efter långtidsskada. En så kallad quick fix för 40-50m förespråkar jag inte och det är nog inte aktuellt överhuvudtaget, men det skulle kännas knepigt att gå in i nästa säsong med bara 3 anfallare. I synnerhet eftersom Sinclair verkar lämna. Om Liverpool tror att Origi är beredd att ta stort ansvar nästa säsong skulle det kunna vara ett alternativ att köpa in ytterligare en ung anfallare som komplement till den nämnda anfallsuppsättningen. Förutsatt att både Benteke och Sturridge lämnar dvs.

 2. Ojo ser spännande ut! Tror ni han kan få sitt genombrott nästa säsong?

Kommentarer är stängda.