Liverpool tog en viktig poäng i första mötet av två mot Dortmund. Man lämnar Tyskland med ett bortamål som kan visa sig avgörande för avancemang.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: – Mignolet, Clyne, Lovren, Sakho, Moreno, Henderson(45), Can, Milner, Coutinho, Lallana(77), Origi(84)

Liverpools bänk: – Toure, Firmino(77), Sturridge(84), Allen(45), Ibe, Smith, Ward

Dortmunds startelva: – Weidenfeller, Piszcek, Bender(76), Hummels, Schmelzer, Weigl, Castro, Durm(45), Mkhitaryan, Reus, Aubameyang(77)

Dortmunds bänk:– Leitner, Sahin(45), Pulisic(77), Kagawa, Papastathopoulos(76), Ginter, Burki

Matchfakta:

Dortmund – Liverpool 1-1 (0-1, 1-0)

0-1 Origi 36′
1-1 Hummels 48′

Skott på mål: 7 – 6
Bollinnehav: 63,4% – 36,6%
Passningsprocent: 85,2% – 73,2%
Passningsprocent planens sista tredjedel: 71,6% – 59,3%
Vunna luftdueller: 51,9% – 48,1%
Offsides: 1 – 4
Hörnor: 5 – 1
Gula kort: 3 – 2
Röda kort: 0 – 0

* * *

Matchreferat:

Föga oväntat var det Dortmund som tog initiativet i matchen och satte press direkt på Liverpool. Redan efter knappa 10 minuter kom första möjligheten för de gulsvarta. Liverpool hade stora problem med att få grepp om det centrala mittfältet och det ledde till att Dortmund kunde trycka ned Liverpool djupt i banan under långa perioder. Även om det var Dortmund som förde spelet och hade de bästa chanserna så var det Liverpool som tog ledningen genom Divock Origi som ensam mot Dortmunds mittförsvar kunde placera in bollen bakom Weidenfeller. Samme Orige hade även en jättechans att göra 2-0 precis innan paus när han fri mot Weidenfeller inte kunde få tillräckligt lyft på sin chipp.

Andra halvleken hann knappt sparka igång innan Hummels fått gå upp ostört på en frispark och knoppat in kvitteringen. Liverpools akilleshäl blottades igen när markeringsspelet på en fast situation återigen var smärtsamt bristfällig. De röda lät sig inte slås ned av detta utan trummade på och hade minuterna senare en trippelchans där Weidenfeller stod för den ena fantomräddningen efter den andra. Allens intåg i andra innebar lite bättre kontroll av mittfältet och spelet såg bättre ut. Dortmunds dominans fortsatte dock matchen ut, men de farligheterna som skapades stoppades effektivt av vårt mittlås som hade ordning på sina fötter ikväll.

* * *

Spelarkommentarer:

Mignolet – Stod för en riktigt vågad aktion tidigt i matchen som lyckligtvis gick vägen. Skötte sig i övrigt bra.

Clyne – Bra match av ytterbacken som så ofta. Hade mycket att stå i mot framförallt Schmelzers överlapp, men klarade det mesta bra.

Lovren – Solid, lugn och på rätt plats. Kanske borde han markera Hummels vid kvitteringen, inte hans mål dock.

Sakho – Hade ordning på kropp och fötter idag. Stod för en rad brytningar och block idag. Dominant insats.

Moreno – Skötte sig bra matchen igenom, men stod för ett rejält hjärnsläpp när han med sulorna kastade sig in och saxade Pulisic vid offensiv hörnflagga.

Henderson – Hade problem med det mest idag, rytm, passningar, positionsspel och duellerna. Utgick skadad(?) i halvtid.

Can – Hade problem i första halvlek, men efter Allens intåg fick han mer hjälp och avslutade matchen bra.

Milner – Inte så delaktig offensivt i första halvlek, men detta är matchtypen som en slitvarg som Milner verkligen är nyttig.

Lallana – Fortsätter spela med självförtroende och är en väldigt bra försvarare högt upp i banan. Fick mindre utrymme offensivt idag, men gjorde det mesta av det han fick.

Coutinho – Kom aldrig riktigt in i matchen, hade problem med sista passningen. Var nära på att bli målskytt till trots.

Origi – Strålande insats av den unge belgaren. Stundtals isolerad på topp, men när han fick tag i bollen så gjorde han något vettigt med den. Störde Dortmunds försvar med sina löpningar och skojade bort Dortmunds försvar vid sitt mål. Min man of the match.

Inhoppare:

Allen – Kom in och stabiliserade mittfältsspelet. Väldigt lyckat byte. Vill gå så långt så jag säger att han var högst bidragande till att vi klarade oavgjort.

Firmino – Försökte hitta på saker, spelade med lite små marginaler. Hann aldrig sätta något större avtryck.

Sturridge – Höll på att smita igenom Dortmunds försvar på egen hand. Syntes inte mycket mer än så.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

9 kommentarer
 1. Helt ok resultat …. Skakig första halvlek … bättre andra … Motm i mina ögon Sakho… var dock periodvis även han skakig … stog dock för flera mer el mindre viktiga brytningar/räddningar

 2. Inte så pjåkigt ändå. Men det ska väl mycket till att vi håller nollan på Anfield. Dortmund känns alldeles för begåvade för det. Hummels, vilken gigant! De hade nog bara behövt en central mittback idag.

 3. Varför spelar inte Sakho och Lovren alltid såhär tillsammans? Kan ha varit det bästa jag sett i mittbacksväg på flera säsonger, håller tummarna för att dessa herrar fortsätter på detta sätt.
  Hatten av för dessa två vanliga hackkycklingar, vilken insats idag.

 4. Henderson gick ut innan matchen och sa att han hade skadekänningar men valde själv att starta. Låter lite oansvarigt av läkarteamet och Klopp att låta Henderson ta det beslutet själv när han uppenbarligen inte klarade av att gå för fullt.

  • Eller så underskattar vi betydelsen av Henderson i en sådan här match.

  • Om man såg på utvecklingen av matchen så kan man tro att du menar överskattar?

  • Å andra sidan är det väldigt få spelare som presterar bättre halvskadade än friska. Vi behöver hendo i det här laget. Sen att det verkar stendumt att spela/låta honom spela är en annan sak.

  • Vad jag någonstans menar är att jag tror att läkarteamet, våra coacher, våra assisterande och främst Klopp han själv uppenbarligen skulle våga säga åt Henderson att han inte startar om de inte trodde att han skulle kunna prestera bättre, eller inte bidra med något, som inte Allen skulle. Det är väl att indirekt idiotförklara hela vår ledarstab?

   Uppenbarligen är Hendo såpass viktig för laget, i en sån här match och av en sådan dignitet, att det är värt att chansa även om han bara kan köra 80% eller så.

 5. Hoppas på att Allen startar i returen, blev väldigt mycket bättre centralt när han kom in och vågade hålla i bollen. Henderson måste ha varit skadad, kändes inte alls med i matchen och höll på att ställa till det rejält ett par gånger innan han blev utbytt.

  Bättre resultat än vad jag vågade hoppas på, hade tagit 1-1 om nån gett mig det i förhand. Men sett till chanserna vi skapade så är man nästan lite besviken att vi inte fick med oss vinsten. En rätt trevlig känsla efter säsongens förmodligen bästa motståndare. Om det var 60-40 i Dortmunds favör inför denna tillställning så vågar jag nog säga att det är 50-50 nu med liten fördel Liverpool.

Kommentarer är stängda.