Det har varit tysta månader kring Liverpool och transfers – men nu börjar det äntligen utkristallisera sig vilka spelare klubben kan vara ute efter att rekrytera i sommar – åtminstone om man ska tro medierna.

En spelare som kopplas ihop konsekvent med Liverpool är förstås Timo Werner, vars kontrakt med Leipzig går ut sommaren 2020. Tyska medier har tidigare rapporterat att Werner är överens med Bayern München – någonting som Leipzig har reagerat kraftfullt mot. Leipzig och Bayern har nämligen ingen överenskommelse för Werner, och vissa tyska bedömare menar rent av att Leipzig hellre vill sälja honom utomlands. Den senaste transferinformationen kring Werner framförs av SportBild – som åter igen kastar in Liverpool i bilden. Enligt tidningen är Liverpool alltjämt i kontakt med Leipzig angående Werner och har inte blivit avskräckta om rapporterna som gör gällande att han är överens med Bayern.

En annan spelare som ryktas till Liverpool är Diego Llorente. Han är en 25-årig mittback som spelar för Real Sociedad, men som har en bakgrund i Real Madrids verksamhet. Llorente har gjort en stark säsong och enligt den baskiska tidningen Noticias de Gipuzkoa är Liverpool och Everton de klubbar som visar störst intresse för honom. Llorente har en utköpsklausul på €50 miljoner i sitt kontrakt, men Liverpool uppges vara beredda att betala €30 miljoner för honom. Det är oklart om Sociedad är villiga att sälja för den summan, men märk väl att de bara betalade €8 miljoner när han köptes loss för ett par år sedan.

Den tredje spelaren som uppges vara ett hett namn för Liverpool är ingen annan än Sporting Lissabons succéspelare Bruno Fernandes. A Bola rapporterar att Liverpool och Manchester United försöker värva mittfältaren, som har producerat ett stort antal poäng de senaste säsongerna. Sporting har ekonomiska problem och kan möjligtvis vara villiga att sälja för ”bara” €50 miljoner, enligt A Bola.

2 kommentarer
  1. Även fall vi denna säsong är närmare ett fulländat lag så har vi fortfarande några vitala pusselbitar som saknas för att vara i samma division som City gällande spelarmaterialet. Vi behöver en avlastning för Firmino, det är en mycket stor pusselbit som saknas. Det funkar inte att slänga in Origi eller Sturridge när vi jagar mål i slutet av matcherna. Eller för den delen, starta med Origi när Firmino är skadad.

    Vi saknar även en kreativ kraft på mittfältet, en Alonso-typ som kan göra det lilla extra eller slå en passning på läppen i ett läge där ingen förväntar sig det. Keita kan stå för kreativitet, men jag tror vi får vänta till nästa säsong innan vi får se det vi köpt. Tror att han behöver lite mer anpassning än vad Fabinho behövde.

    Sen så klart en backup till högerbacken och en backup till vänster (nu när Moreno försvinner i sommar).

  2. Bra rykten, vi behöver spelare på dessa tre positioner samt ytterbackar.

    Moreno, Sturridge, Lallana och Origi bör lämna.. skulle dessa tre spelarna ankomma, Ox o Gomez bli friska och vi får iaf en ytterback till vänsterkanten så känns vi rätt kompletta.

Kommentarer är stängda.