Senaste nytt

Intresse för Awoniyi

En av Liverpools minst kända spelare är ett intressant namn för många europeiska klubbar.

Taiwo Awoniyi har tillfört Liverpool i flera säsonger, men eftersom nigerianen inte kvalificerat sig för arbetstillstånd i Storbritannien har han lånats ut i omgångar. Awoniyi spenderade förra säsongen i den relativt lilla belgiska klubben Mouscron, där han gjorde 9 ligamål. Den här säsongen var tanken att utvecklingen skulle fortsätta i Gent, som är en större klubb än Mouscron, men Awoniyi hade svårt att befästa en plats i deras startelva. Därför bröts lånet i januari – och anfallaren tog en ny vända i Mouscron.

Sedan återkomsten till Mouscron har 21-åringen verkligen levererat. Hittills har det blivit 6 mål på 7 matcher, vilket förstås inte har gått obemärkt förbi hos andra klubbar. Enligt GOAL har Schalke kontaktat Jürgen Klopp; den tyska storklubben vill köpa loss Awoniyi, som Liverpool kommer att kräva omkring £10 miljoner för.

Liverpool är också öppna inför en ny utlåning, men mycket kommer att bero på om han får arbetstillstånd. Awoniyi skulle kunna bli kallad till Nigerias A-landslag, vilket skulle öka hans chanser att få arbetstillstånd. Det spekuleras också i om Brexit eventuellt kan påverka icke-EU-spelares möjligheter att få arbetstillstånd. GOAL uppger att Liverpool – förutsatt att spelaren får arbetstillstånd – gärna skulle låna ut honom till ett topplag i Championship alternativt mindre klubb i Premier League. Samtidigt har Metz, Toulouse, Nice, Club Brugge, Hertha Berlin och Mainz redan visat intresse för att låna honom.

LÄmna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Laddar...