En av Liverpools minst kända spelare är ett intressant namn för många europeiska klubbar.

Taiwo Awoniyi har tillfört Liverpool i flera säsonger, men eftersom nigerianen inte kvalificerat sig för arbetstillstånd i Storbritannien har han lånats ut i omgångar. Awoniyi spenderade förra säsongen i den relativt lilla belgiska klubben Mouscron, där han gjorde 9 ligamål. Den här säsongen var tanken att utvecklingen skulle fortsätta i Gent, som är en större klubb än Mouscron, men Awoniyi hade svårt att befästa en plats i deras startelva. Därför bröts lånet i januari – och anfallaren tog en ny vända i Mouscron.

Sedan återkomsten till Mouscron har 21-åringen verkligen levererat. Hittills har det blivit 6 mål på 7 matcher, vilket förstås inte har gått obemärkt förbi hos andra klubbar. Enligt GOAL har Schalke kontaktat Jürgen Klopp; den tyska storklubben vill köpa loss Awoniyi, som Liverpool kommer att kräva omkring £10 miljoner för.

Liverpool är också öppna inför en ny utlåning, men mycket kommer att bero på om han får arbetstillstånd. Awoniyi skulle kunna bli kallad till Nigerias A-landslag, vilket skulle öka hans chanser att få arbetstillstånd. Det spekuleras också i om Brexit eventuellt kan påverka icke-EU-spelares möjligheter att få arbetstillstånd. GOAL uppger att Liverpool – förutsatt att spelaren får arbetstillstånd – gärna skulle låna ut honom till ett topplag i Championship alternativt mindre klubb i Premier League. Samtidigt har Metz, Toulouse, Nice, Club Brugge, Hertha Berlin och Mainz redan visat intresse för att låna honom.