Totaal Liverpool ger er de hetaste ryktena i Fotbolls-Europa!

* * *

Officiellt bekräftade övergångar:
– Lys Mousset från Bournemouth till Sheffield United

* * *

Manchester United och Lille förhandlar om en övergång för Nicolas Pépé. Liverpool är också intresserade av ivorianen, men har hittills bara kontaktat hans representanter och inte Lille (Sunday Times).

* * *

Nabil Fekir har beslutat sig för att flytta till Real Betis. Klubbarna är nära att komma överens om villkoren och Fekir har fått tillåtelse att flyga till Spanien. En övergång kan bli helt klar de närmaste dagarna (RMC).

* * *

Manchester City vill signa Harry Maguire, men klubben fruktar Financial Fair Play och måste därför sälja innan de kan spendera stort på Leicesters mittback. City vill sälja Nicolas Otamendi och Eliaquim Mangala för att finansiera Maguire (Mirror).

Tottenham försöker fortfarande förhandla ner Ryan Sessegnons prislapp. Fulham begär £45m för honom, men Spurs har hittills bara visat villighet att betala £25m + add ons (Mirror).

* * *

Tottenham har erbjudit Atletico Madrid att signa Christian Eriksen för €60-70m (AS).

* * *

Eintracht Frankfurt är intresserade av Glasgow Rangers hetlevrade anfallare Alfredo Morelos (Daily Record).

Idag förväntas Newcastle offentliggöra anfallaren av Joelinton (Kicker).

* * *

Gareth Bale-special

Gareth Bale och hans agent Jonathan Barnett har hållt låg profil under de senaste åren, trots att walesaren har omgetts av intensiva flyttrykten. Häromdagen sa Zinidine Zidane öppet att det vore bäst för alla om Bale lämnar Real Madrid – vilket fick Barnett att gå ut med kritik gentemot Zidane. Barnett sa ”Zidane is a disgrade. He shows no respect for a player that has done so much for Real Madrid” och fick därefter frågan om Bale är på väg bort från klubben varpå han svarade ”We are working on it” (Marca).

När Bale värvades till Real Madrid betraktades han som en långsiktig ersättare till Christiano Ronaldo, men vi kan konstatera att så ej blir fallet. Trots att Bale har spelat en huvudroll i flera stora titlar – inte minst i CL-finalsegern mot Liverpool – har han aldrig lyckats fullt i Real Madrid. Han är inte särskilt uppskattad av fans, lagkamrater eller tränare.

Nu är Bale 30 år gammal och har en lång skadehistorik. Hans prislapp ligger på €60-90m beroende på vilka källor man väljer att tro. Det är dock Bales enorma lön, enligt Marca på €17m om året efter skatt, som sätter käppar i hjulet för en övergång. Hittills har alla rapporter gjort gällande att Bale vägrar gå ner i lön vid en eventuell flytt, vilket utesluter nästan varenda toppklubb i världsfotbollen. Det finns bara ett fåtal klubbar som betalar så höga löner, och att de skulle prioritera en skadedrabbad 30-åring är inte särskilt realistiskt.

En möjlig lösning, som framstår som ett allt mer troligt alternativ, är att Real Madrid lånar ut Bale och står för en del av hans lön. Detta är förmodligen det sista Real Madrid vill göra, men de kan bli illa tvungna.

Så, vart kan Bale hamna?

Här är några potentiella kandidater:

Bayern München letar efter yttermittfältare som ska ersätta Robben & Ribery, men åldern i kombination med lönen är svår att lösa för dem. De överraskade dock för ett par år sedan då de gjorde en ”Bale mini”-affär när James Rodriguez hämtades in på 2-årslån.

Tottenham uppges vilja hämta tillbaka Bale. Enligt Marca är de beredda att betala €50-60m för att köpa honom, men det är en övergång som är fullständigt omöjlig såvida inte Bale går med på en drastisk lönesänkning.

Jiangsu Suning vill också signa Bale. Marca hävdar att de är beredda att matcha hans nuvarande lön, men vill han verkligen ta det sportsliga ”steget”? Vill han inte visa alla tvivlare – och de är många i Madrid – att han kan leverera på den högsta nivån?

Manchester United bör också nämnas. Om de går bet på sina ”main targets” kan desperationen bli stor; men kan den bli så pass stor att de lägger de enorma summorna som kommer krävas för att signa Bale? Tveksamt.

Annars är det svårt att se potentiella köpare. Liverpool bör vara helt uteslutet.

3 kommentarer
 1. Hörde att United slår sitt eget transferrekord för tredje gången det här fönstret. (alltså inte scums utan Sheffield)
  Personligen har jag aldrig hört talas om Lys Mousset och jag spelar en hel del FM så jag har koll på de flesta namnen. Med andra ord har han nog inte gjort så mycket avtryck så det känns spontant som en väldigt konstig värvning.

  Tack för alla dagliga uppdateringar! Ni gör ett grymt jobb!
  Synd bara att det är dåligt med kommentarer från oss som läser bloggen men förhoppningsvis kommer det igång igen efter semestrarna för ni förtjänar att folk kommenterar och visar intresse för bloggen! 🙂

  • Kan bara instämma i hyllningskören. Fantastiskt jobb ni gör och ni förtjänar verkligen mer kommentarer och diskussioner än det är för stunden. Högklassig sida detta!

  • Tack, vi satsar mer på silly season än vad LFC gör den här sommaren… 🙂

   Kan även meddela att vi jobbar på ett bättre diskussionsformat på lång sikt. Vi vet att kommentarsfält i inlägg inte är idealiskt och vi tror oss ha hittat en bättre lösning, men det kan ta ett tag att implementera den, i och med att alla som driver sidan har heltidsjobb som förstås alltid prioriteras.

Kommentarer är stängda.