Det vankades ny match i USA för Liverpool under natten mot måndagen. Den här gången stod Sevilla för motståndet, i en het match, både känslomässigt och vädermässigt.

Liverpool inledde intensivt i 32-gradiga hettan på Fenway Park med målchans inom loppet av några sekunder. Det satte verkligen tonen i första halvlek som hade allt annat än träningsmatchanda. Spelarna gick näst intill max, vek inte en tum och visade förvånansvärt mycket temperament för att vara en betydelselös träningsmatch. Sevilla-spelare flög in i tacklingar, protesterade mot domslut och LFC hakade på till viss grad. Ever Banega borde till och med fått rött kort efter en ful eftersläng i ansiktet på Wilson. Kanske var dom extra måna att imponera på sin nya tränare, Julen Lopetegui, annars vet jag inte vad som flugit i dom. Halvleken var annars rätt ryckig med mycket avblåsningar och ett rätt slarvigt försvarsspel med mycket enkla misstag från LFC. Anfallsspelet var som bäst första tio minuterna när tempot i presspelet var som bäst. Därefter hade Oxlade-Chamberlain, Wilson, Origi och de andra väldigt svårt att få bollen under kontroll på offensiv planhalva. Publikfavoriten Origi lyckades förvisso klippa in en boll på hörna, men sett till matchbilden kunde och borde Sevilla haft en ledning med minst tre bollar i paus.

Det röda kortet skulle komma till sist för Sevilla. Den inbytte 22-åringen Gnagnon stod för ett rent övergrepp när han i frustration efter en utebliven frispark sparkade ner stackars Larouci. Tråkigt nog fick den yvige vänsterbacken rullas ut på bår efter tacklingen. Extra tråkigt då han varit en av få ljusglimtar i Liverpools anfallsspel fram till den punkten i matchen. Liverpool hade stora svårigheter att ta sig till dom riktigt heta lägena. Jones och Kent visade små ögonblick av individuell briljans, men antingen tog dom sig bort från mål eller så fanns en Sevilla-spelare inom räckhåll med ytterligare en cynisk kapning. Till råga på all skit i den här så kallade vänskapsmatchen skulle dom också ta hem segern. I Liverpools försök att kliva framåt med en man mer så blottades man bakåt när U21-spelaren Pozzo Pozzo kunde runda en utrusande Mignolet genom en läcker tvåfotare. Ett fint mål av Sevilla i en annars sällsynt ful match.

* * *
Klopp mönstrade ännu en gång två olika elvor per halvlek med hyfsat jämbördiga lag på pappret.

Liverpools lag i första halvlek: Lonergan, Alexander-Arnold, Phillips, Van Dijk, Robertson, Henderson, Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain, Woodburn, Wilson, Origi

Liverpools lag i andra halvlek: Mignolet, Hoever, Gomez, Lovren, Larouci(80), Fabinho, Milner, Jones, Kent, Lewis, Brewster

Avbytare: Atherton, Matip, Duncan(80)

* * *

Matchfakta
Liverpool – Sevilla 1-2 (1-1, 0-1)

0-1: Nolito 37′
1-1: Origi 44′
1-2 Pozo Pozo 90′

* * *

Övriga kommentarer:

https://twitter.com/joel_archie/status/1153093047904866304

2 kommentarer
  1. Dom va medvetna om att det va en meningslös träningsmatch? Jävla idioter hela packet!

    • Såg matchen i efterhand och blev väldigt överraskad över Sevillas beteende; mindrevärdeskomplex? Tycker vi låter dem möta Burnley nästa försäsong, fanns ju ändå knappt en kotte på arenan som hade åkt dit för att se Sevilla.

Kommentarer är stängda.