Senaste nytt

The relegated guys

Dagens Premier League är en urstark liga med många starka lag. Även i bottenskiktet av tabellen finns intressanta spelare – och Liverpool är ju inte ovilliga att värva degraderade spelare.

De senaste åren har Liverpool hämtat två spelare från lag som åkt ur; Wijnaldum från Newcastle och Robertson från Hull. Båda har visat sig vara lyckosamma rekryteringar, då i synnerhet Robertson, som ju har löst den långa vänsterbacksproblematiken.

Här är några intressanta spelare från de nedflyttade klubbarna:

Ben Foster, 35 år, WBA
Kommentar: Underskattad målvakt som, ovanligt nog för en engelsman på positionen, dessutom är duktig i spelet med fötterna. Provade på spel i Manchester United i unga år utan att lyckas, skulle kunna vara intresserad av att revanschera sig på äldre dar. Självklart ett långskott då LFC gillar att värva yngre spelare men det vore inte kattskit att få in Foster bakom Karius.

Łukasz Fabiański, 33 år, Swansea
Kommentar: Blev utsedd till säsongens spelare i den walesiska klubben. Stod för många räddningar. Numera veteran och kanske skulle nöja sig med att vara en mer än duglig backup till Karius.

Jack Butland, 25 år, Stoke
Kommentar: Överhypad engelsman som förvisso är duktig på att rädda bollar, men självklart inte är värd £35m+ miljoner som hans prislapp uppges ligga på. Skulle konkurrera med Karius, även om den sistnämnde nog skulle vinna den kampen.

Jonny Evans, 30 år, WBA
Kommentar: Har en klausul som gör att han kan lämna för £3 miljoner i och med att WBA åker ur. Kön av intressenter är säkert lång och visst skulle han vara en bättre MB-backup än Klavan. Kommer nog hamna i en så kallad ”topp 6-klubb”.

Alfie Mawson, 24 år, Swansea
Kommentar: Duktig ung engelsk mittback som kunde ha kommit med i VM-truppen om det inte vore för en skada. Kommer säkerligen att vara eftertraktad av många PL-klubbar. Lite samma profil som Robertson när LFC värvade honom, ingen spelare som de allra största slåss om men många strax under toppen vill säkerligen ha honom.

Jay Rodriguez, 28 år, WBA
Kommentar: Fick beröm av Klopp efter hans insats när WBA slog ut LFC UR FA-cupen. Mångsidig men skadedrabbad offensiv spelare som gjorde 7 ligamål för ett lag som i princip saknade ett eget spel. Förtjänar förstås att stanna i PL och hade säkert varit en helt okej backup i storklubbarna, men troligtvis inte vad Liverpool söker.

Xherdan Shaqiri, 26 år, Stoke
Kommentar: Den forne supertalangens karriär har inte utvecklats som man hoppats. 8 mål och 6 assists för ett svagt lag är imponerande, och man undrar förstås hur många poäng Shaqiri skulle kunna göra i ett bättre lag. Dessvärre saknas många andra element i hans spel, men förmågan att producera poäng finns definitivt där.

LÄmna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 Kommentarer

 1. Faint

  Shaqiri är ju definitivt en spelare Liverpool borde snappa upp. Intresse för honom har ju funnits tidigare, dock hur mycket av det intresset Klopp delar är ju en annan sak.

 2. Kingpin

  Alfie Mawson är en stor favorit hos mig men kan tyvärr inte se att han skulle kunna peta Lovren eller VVD i dagsläget. Evans är en smart back-up värvning om han är villig att vara 3-4 valet.

  1. pelle2x

   Kingpin: Ja, Mawson känns väl rent spontant som en mittenlagsspelare, men det gjorde Robertson för 1 år sedan också.

  1. pelle2x

   Lilebroer: Ja, absolut, mest en rolig grej, men Wijnaldum och Robertson är ändå spelare som Liverpool har värvat från nedflyttade lag under de senaste åren. Det finns definitivt intressanta spelare där. Kanske borde göra ett likadant inlägg för Southampton haha…

  2. Lilebroer

   Absolut! Men som du nämner, i år känns spelarna runt om nedflyttning och faktiskt spelare som redan befinner sig i Championship mer intressanta än de som åker ner.

   Men de i Championship har ni ju redan täckt bra (Sessegon, Maddison, Neves).

   Angående Southampton så finns det ju en drös intressanta spelare. Foster (back-up, fast troligtvis inte intressant för honom), Bertrand (utifall Moreno lämnar), Ward-Prowse (Henderson-ersättare?) och Redmond (speedy winger back-up).

   Har länge haft en soft spot för Ward-Prowse. Det är något över sånna där taktiskt kompletta, lite små tråkiga, spelare. Sen har han ju en gyllene fot vid fasta som vore behövligt i Liverpool. Fortfarande endast 23 år också.

Laddar...