Enligt The Mirror har Pepe Reina informerat Roy Hodgson och Liverpools styrelse om att han vill lämna klubben – möjligtvis redan i januari.

Inter, Arsenal och Manchester United är intresserade av målvakten. Hodgson har, förgäves, försökt övertala honom att stanna, menar tidningen.

Vidare skriver The Mirror att Reina har en klausul i sitt kontrakt som gör att han kan lämna för £20 miljoner, och att Liverpool redan har börjat kolla på potentiella ersättare. Högst upp på den listan återfinns Manuel Neuer och Maarten Stekelenburg.

Neuer har ett drygt år kvar på sitt kontrakt med Schalke 04, och Bayern München är intresserade, man tysken uppges vilja flytta utomlands. På grund av kontraktssituationen kan han vara tillgänglig för så pass lite som £7 miljoner.

Neuer uppfyller alla de kriterier som NESV har på nyförvärv; han är ung, kommer bara att stiga i värde och är under utveckling, skriver The Mirror.

Tidningen menar även att NESV vill införa en ganska radikal transferpolicy. De vill investera stora pengar i spelare som verkligen kan utgöra en skillnad. De vill ha unga spelare som utvecklas och stiger i värde. Rörande lönebudgeten, vill de att en handfull spelare – lagets nyckelspelare – ska tjäna grova pengar, medan utfyllnadsspelarna ska bestå av unga spelare som inte är lika högavlönade.

The Mirror påpekar dock att det är oklart om Reinas klausul träder i kraft redan i januari eller om den först gör det kommande sommar.

* * *

The Daily Mail skriver att Liverpool fortfarande är rädda för att Pepe Reina kan komma att lämna efter säsongen. Tidningen menar att klubben har vaskat fram en lista över potentiella ersättare.

På den listan finns Shay Given, Maarten Stekelenburg, Manuel Neuer samt Mark Schwarzer. Den sistnämnde vore endast en kortsiktig lösning, poängterar tidningen.

15 kommentarer
 1. Det vore katastrof om Pepe lämnade.
  Den enda spelaren som är oersättlig…

 2. Nej han får verkligen inte lämna nu, när vi äntligen börjar vända på skutan. Hoppas han stannar.

 3. Vill han lämna och vi får 20 miljoner pund för han och att vi får Manuel Neuer för 7 miljoner pund,så är det en bra deal………men jag ser helst att han stannar.

 4. Men får Roy bestämma så heter ersättaren Schwarzer eller Friedel och
  ger någon av de ett femårskontrakt…

 5. Verkligen inte Friedel, asså Reina får lämna om han vill och vi får Manuel Neuver då är jag inte så ledsen om han lämnar. Reina har också inget att säga om att Liverpool är kassa och han vill vinna titlar då måste han skärpa sig i målet och inte tabba sig hela tiden. Om man får 20 miljoner pund och Neuver för 7 miljoner pund då tycker jag att det är ett bra köp.

 6. Visst hade det vart tungt att tappa Reina, men att ersätta honom med Neuer och samtidigt gå 13m£ plus på affären är inte en dålig affär.

 7. jag tycker det skulle vara en smärre katastrof om Reina lämnar oss nu ..
  men å andra sidan, som ni säger, får man Neuer + får 13 m£ över… Om Reina så gärna vill lämna. Det ironiska, är att Arsenal kommer upp på listan, om han vill gå till klubbar som vinner titlar, då går man väl inte till Arsenal eller? hAR dem vunnit ngt av betydelse dem senaste … 5 åren?

 8. Daniel, hur kan du säga att Reina tabbar sig hela tiden? Jag kan bara komma ihåg en enda tabbe han gjort under hela tiden han varit i Liverpool, tabben mot Arsenal i premiären denna säsong. Reina är världens bästa målvakt, snacka inte skit när du inte vet nåt.

 9. Jag tar inte det här ryktet speciellt seriöst. Vem skriver ett 6 årskontrakt, säger att familjen har bestämt sig för att stanna under en lång tid framöver och lämnar sedan för Arsenal (för att vinna titlar) eller Man Utd (förklaring överflödig).

  Det låter mycket märkligt att Reina nu när vi äntligen har nya ägare, och är i en mycket bättre situation än när han skrev sitt kontrakt, vill lämna. Dessutom så uppfattar inte jag att Reina säger att han vill lämna i januari i de uttalandena jag har hört. Det lät ungefär likadant innan han skrev det nya kontraktet, så det kan ju handla om att sätta press på ägarna att satsa stort.

 10. Alla spelare som inte vill spela för klubben SKA lämna. Jag vill inte ha några spelare alls som inte vill spela för klubben, alla ska brinna för laget och verkligen vilja vara i klubben. Vill Torres lämna och inte trivs? Varsågod det är bara att dra. Jag vill inte ha några spelare som inte trivs och inte vill vara i klubben !

 11. Ni säger att vi går mycket plus om vi tar in Neuer istället.
  Men vem är det som säger att han kommer lyckas lika bra som Reina?
  Det är inte direkt så att han har spikat igen i Schalkes mål…

 12. Gött å höra! Älska Reina 🙂

Kommentarer är stängda.