Nu har jag läst Purslows samtal med SOS fler gånger , och tänkt till lite mer.

Under tiden har Purslow hunnit dementera flera av de kommentarer som SOS påstår att han uttalade.

Detta leder naturligtvis till att man måste ifrågasätta pålitligheten i hela intervjun, och då måste man ju dessutom omvärdera intervjuns innehåll.

Ja, om ni frågar mig är det hela en rejäl soppa.

Oavsett vilken version av intervjun som är korrekt, tolkar jag det som att Purslows huvuduppgift (och kanske lojalitet?) egentligen ligger hos banken RBS och inte hos Hicks & Gillett.

Rent allmänt tycker jag att Purslow pratar mycket om RBS och mer eller mindre utifrån deras perspektiv, och inte alltid klubbens.

Purslow vill hitta en investerare som kan gå in med pengar, eftersom en del av lånet till RBS ska betalas tillbaka. Just nu ligger klubbens skuld på £237 miljoner, enligt Purslow.

Angående investerarna berättar Purslow att det finns 5-6 potentiella.

Så, vad säger Purslow om transfers? Jo,  han berättar flera saker:

– Pengarna från försäljningar går aldrig till att betala av klubbens skuld. De går till ett speciellt konto och finns tillgängligt för spelarköp.

– Tidigare har ägarna skjutit till pengar (totalt närmare £130 miljoner enligt Purslow), men de gör de inte längre. Istället kommer transferpengarna från försäljningar samt den vinst som klubben gör. Vidare påpekar Purslow att klubben går med god vinst så länge de sportsliga målen infrias.

– Benitez hade ”plenty of funding”, alltså massor av finansiell uppbackning, att köpa spelare för i januari, men han valde att bara ta in Maxi Rodriguez på free transfer. Orsaken var att marknaden var för klen i januaris transferfönster. Purslow berättar att han och Benitez pratade en hel del om transfers i januari, men att de främst diskuterade sommaren och inte januari.

Om jag ska göra något tillägg till intervjun så är det helt klart att Purslow inte verkar ha något större förtroende för de amerikanska ägarna. Frågan är hur stort de har för honom? Det lär ju i alla fall inte vara större efter den här intervjun.

En annan naturlig följdfråga att ställa sig är om det var amerikanerna eller RBS som anställde Purslow. Någonting att notera är att Purslow gärna syns på bild med ikoner som King Kenny, men betydligt mer sällan med Hicks & Gillett.

Ett rykte som jag hörde apropå några av de senaste dagens nyheter runt Liverpool är att klubben medvetet planterade ut ryktet att  ”Milan Jovanovic är klar för klubben”, för att få bort fokus från Purslows samtal med SOS.

Det är ett rykte som jag hörde från någon med insyn i Liverpool Echo – en av få tidningar som inte publicerade någon artikel som hävdar att Jovanovic är klar för Liverpool.