Kvällens Carling Cup-match mellan Arsenal och Liverpool blir en intressant drabbning.

Arsenal spelar som bekant i regel med en väldigt ung laguppställning i CC-sammanhang, men frågan är om Liverpool kommer att göra detsamma? Tveksamt.

Jag tror att Rafa Benitez kommer att lufta ett antal så kallade ”squadplayers”.

Dessa squadplayers får vi troligtvis se ikväll:

Phillipp Degen. Med tanke på att Martin Kelly är skadad, måste nog Degen spela. Dessutom höjer speltid hans marknadsvärde en aning. Ja, jag antar att Liverpool kommer att försöka sälja honom i de kommande transferfönstret.

Andrea Dossena. Samma här, marknadsvärdet boostas av speltid. Och Emiliano Insua kan ändå behöva lite välförtjänt vila.

Andriy Voronin. Är ju enligt sin agent i god form, dags att visa det nu.

Diego Cavalieri. Andramålvakten har blivit lovad att stå alla CC-matcher. Han behöver självklart den matchträningen.

Sotoris Kyrgiakos. Måste också hållas igång. Intressant att se hur han står sig mot Arsenals kvicka, tekniska spelare.

Okej, nu kanske inte den här matchen låter så spännande… Det blir ju extra bittert i och med Kelly skada, eftersom nog alla mer än gärna hade sett honom här, men…

… Glöm inte Alberto Aquilani! Italienaren kommer troligtvis att göra A-lagsdebut ikväll.

Mitt tips är dock att Aquilani börjar på bänken.

image-19-for-gallery-new-liverpool-fc-signing-alberto-aquilani-is-introduced-by-liverpool-fc-manager-rafael-benitez-941049575

Även roligt att såväl Jay Spearing som Nathan Eccleston, enligt The Times, ingår i Liverpools trupp ikväll. Spearing hade ju ingen rolig match mot Sunderland i ligan, men var desto bättre mot Leeds i den förra CC-omgången.

Kanske får vi även se Damien Plessis, som idag förlängde sitt kontrakt till 2012. Det ger onekligen positiva vibbar.

Två  som missar matchen är Albert Riera, som är skadad, samt Dani Pacheco, som är med Spanien på en U19-turnering, skriver Liverpool Echo. Synd att Pacheco inte är tillgänglig, annars hade han nog haft en riktigt stor chans på speltid!

Förresten, jag vet att många har undrat vart Lauri Dalla Valle har hållit hus på sistone. Nu framkommer uppgifter i den finländska tidningen Karjalainen att anfallaren är knäskadad, men förväntas återvända i december. Just nu är han hemma i Finland för behandling.

Vem vet, nästa säsong kanske vi får se Dalla Valle i CC. Nu får vi nöja oss med Aquilanis A-lagsdebut och lite annat godis – inte så tokigt det heller.

2 kommentarer

Kommentarer är stängda.