Tidigare under kvällen spelade Liverpool ett så kallat ”mini derby” mot Everton.

Everton ledde med 2-0 efter första halvlek, som jag inte såg. Däremot kollade jag på hela andra halvlek. Matchen slutade 2-2. Kommentatorerna menade att matchen hade två ansikten; Everton hade första halvlek, medan Liverpool hade den andra.

Jag förmodar att det bara är att lita på deras omdöme om första halvlek. Den andra halvlekens intryck kan jag bekräfta – Liverpool var verkligen mycket bättre än Everton. Det var en fröjd att se Liverpools individuella skicklighet och endast ett gäng fina målvaktsräddningar hindrade de röda från ett segermål.

Liverpool har många individuellt skickliga spelare som utgör hot så fort de får ytor. På högerkanten dribblade Toni Silva framgångsrikt bort sina motståndare, medan Tom Ince gjorde en livlig men dessvärre ineffektiv insats på vänsterkanten.

Planens skickligaste och bästa spelare spelade släpande anfallare i Liverpool. Jag syftar såklart på Suso. Hans rörelsemönster, teknik, passningsspel och spelsinne gjorde honom till ett vasst offensivt vapen. Dessutom pricksköt han snyggt in reduceringsmålet.

2-2-målet av Nikola Saric var också snyggt. Han stod felvänd mot en försvarare, men vände snabbt och fick in bollen lågt i bortre hörnet. Saric, som har varit otroligt skadedrabbad sedan han kom till klubben, har utvecklats mycket den här säsongen.

Backlinjen med John Flanagan, Andre Wisdom, Emmanuel Mendy och Jack ”the lad” Robinson sattes inte på några större prov under den andra halvleken… Men de märktes att ingen av de (förutom möjligtvis med undantag Mendy) slår bort bollen i onödan.

Wisdom är nog den som har imponerat mest på mig i reservlaget den här säsongen, trots att han har varit mycket skadad. Han är en jäkligt intressant mittbackstalang som säkerligen kommer att ge Daniel Ayala och Danny Wilson en rejäl konkurrenssituation i sommarens försäsong med A-laget.

* * *

Daniel Pacheco lånas ut. 20-åringen har bara startat 5 A-lagsmatcher i hela sin karriär. Jag tycker att Liverpool bör börja låna ut unga spelare i ett tidigare skede.

Måste erkänna att Pacheco aldrig har varit någon av mina stora favoriter. Till skillnad från många andra såg jag i stort sett alla Spaniens matcher i förra sommarens U19-EM, där Pacheco blev skyttekung, men jag blev inte särskilt imponerad av hans prestationer. Det fanns andra spelare som gjorde klart bättre individuella insatser i den turneringen, men Pacheco var effektiv och gjorde 4 mål på 5 matcher.

Jag tycker snarare att Thiago Alcantara och Sergio Canales var Spaniens klart bästa offensiva spelare. Det var heller inte en särskilt stark U19-EM-turnering. Minns exempelvis Englands lag i semifinalen, där det inte direkt kryllade av PL-spelare… Så vitt jag vet är Nathan Delfouneso den enda från den startelvan som har spelat ett hyggligt antal PL-matcher, och han lånades ju nyligen ut från Aston Villa.

Pacheco är duktig, men de som tycker att han är så pass bra att han bara måste få chansen i Liverpool är ute och cyklar. Jag tror att hans yngre landsman Suso har en betydligt större chans att etablera sig i Liverpools A-lag.