Fan vad jag älskar när det uppstår rykten om okända spelare. Enligt dagens uruguanska medier är supertalangen Nicolas Lodeiro högaktuell för Liverpool.

Lodeiro ska ha varit grym för Nacional of Montevideo i Copa Libertadores den här säsongen, vilket ska ha uppmärksammas europeiska storklubbar.

Nacional ska faktiskt möta Palmeiras i semifinalen nu på onsdag. Om de åker ur då kan Lodeiro omedelbart komma att köpas av en europeisk klubb, hävdar uruguanska medier.

De skriver att Liverpool ligger närmast till hands för 20-åringen. Tidigare har Barcelona, Villarreal och Atletico Madrid nämnts flitigt i sammanhanget, men nu är det alltså Liverpool som verkar ligga bäst till. Spännande!

Jag kan erkänna direkt att jag aldrig har sett den här killen spela. Har läst på lite om honom på nätet och hittade ungefär följande information:

Lodeiro är en offensiv mittfältare som ofta jämförs med Messi, eftersom de har samma spelstil. Dessutom är han liten (169-170 cm).

Han beskrivs som en typisk playmaker med fantastisk känsla i fötterna (speciellt vänsterfoten), mycket bra spelsinne och som heller inte struntar i det defensiva arbetet.

Den förre storspelaren Daniel Fonseca (bla Napoli, Roma och Juventus) har varit Lodeiros agent sedan han var 14 år gammal. Fonseca har hjälpt honom mycket, ibland till och med ekonomiskt, när så har behövts.

Priset ligger troligtvis runt omkring 5 miljoner euro.