Bättre sent än aldrig, brukar man säga. Nu har Luis Suarez bett om ursäkt för bettet på Chiellini.

Suarez publicerade följande meddelande på sin egen hemsida:

My apologies

After several days of being home with my family, I have had the opportunity to regain my calm and reflect about the reality of what occurred during the Italy-Uruguay match on 24 June 2014.

Independent from the fallout and the contradicting declarations that have surfaced during these past days, all of which have been without the intention of interfering with the good performance of my national team, the truth is that my colleague Giorgio Chiellini suffered the physical result of a bite in the collision he suffered with me. For this:

1. I deeply regret what occurred.
2. I apologize to Giorgio Chiellini and the entire football family.
3. I vow to the public that there will never again be another incident like this involving me.

In Montevideo, on 30th june 2014.

* * *

Föga överraskande har Chiellini lyckats förlåta Suarez, trots den allvarlia skadan som han ådrog sig efter Suarez bett:

* * *

Enligt The Independent hade inte Liverpool någon aning om att Suarez skulle be om ursäkt för bitincidenten. Det verkar som att Suarez och hans agent Pere Guardiola sydde ihop detta för att försöka fixa en sommarflytt till Barcelona, skriver The Independent, som tillägger att Liverpool fortfarande kommer att kräva £80 miljoner för att släppa sin kontroversiella anfallare.

* * *

9 kommentarer
 1. Känns bara mer och mer som att suarez kommer lämna. Och nu är det dags att släppa honom. Hoppas bara inte vi gör en spurs och ”värvar sönder” laget efteråt, som de gjorde efter Bale. Men vem skall ersätta? Nån med liknande spelstil? Luis Muriel då typ?
  Vem tycker du Pelle?

  • Det känns svårt att hitta en spelare med liknande speltid. Jag hade gjort allt för att norpa Alexis Sanchez, och även värvat ytterforwards som kan producera 15+ mål i en 4-3-3-formation. Man ska inte glömma att Rodgers antagligen föredrar 4-3-3 men ändrade till 2 forwards pga att han inte kunde peta varken Suarez eller Sturridge.

 2. Kom igen Barca ge oss Sanchez och 500 miljoner och han är er, Jag gillar Suarez som spelare men det känns verkligen som att det är dax att stänga kapitlet Suarez i Liverpool.

 3. Men det ryktas ju att Alexis inte är intresserad av att gå till Liverpool? Dom kanske kan ändra på det genom att ge honom en saftig lön. Hur blir det med ytterbackarna? Ser gärna ett en på var kant kommer in + en eventuell mittback tex. Lovren! Montoyas kontrakt gick väl ut nu efter säsongen? Vad har hänt där?

  • Montoya förlängde med Barcelona för några månader sen.

  • Ang. Sánchez så kan det givetvis vara så att han föredrar Arsenal men skulle det inte också kunna vara så att det är ett rykte som sprids för att Liverpool ska känna att de behöver punga upp med mer eller ge honom en rejäl lön?

  • I Italien verkar de fortfarande tro att Alexis föredrar Juventus. Som du säger är det nog en pengafråga i slutändan.

 4. Pelle, känns det inte lite ”risky” med ”bara” Sturridge där uppe på topp? Jag vet inte, kalla mig knäpp, men han har en förmåga att försvinna ur matcher och vara väldigt kall i perioder. Dessutom skadebenägen. Lambert i all ära man han är inte den som ersätter 31 mål i ligan och jag skulle bli ganska förvånad om Sturridge gör 21 nästa säsong, han profiterade en hel del på ytor som skapades av suarez. I dina ögon, 4-3-3 med vilka spelare, du får fria händer. Shoot!

  • Vet inte riktigt. Kan nog bli aktuellt med en till anfallare, men ingen superstjärna. Jag tycker att det vore viktigt att få in offensiva spelare som kan göra mål i 4-3-3-spel. Alexis, Pedro, Griezmann och Shaqiri är exempel på sådana spelare.

Kommentarer är stängda.