Liverpool vill värva en anfallare. Daniel Sturridge och Hugo Rodallega är två namn som återfinns på klubbens lista (Twitter).

Wigan kommer att erbjuda Rodallega ett nytt kontrakt. Liverpool och Stoke tros vara intresserade av colombianen (The Mirror).

Kenny Dalglish är beredd att ha tålamod i värvningsförsöket av Jose Enrique. Dalglish vet att vänsterbackens kontrakt med Newcastle går ut om cirka ett år och att han inte vill förlänga avtalet. Liverpool har ännu inte framfört något konkret bud, då man avser att vänta tills rätt tidpunkt; man är beredda att vänta tills i slutet av augusti, då hans prislapp har sänkts. Liverpool värderar Enrique till omkring £5 miljoner (The Mirror).

Chelsea har gett Anderlecht ytterligare ett bud på Romelu Lukaku. Det senaste budet ligger på £20 miljoner. Anderlecht planerar att ersätta tonåringen med veteranen Milan Jovanovic (The Daily Mail).

Birmingham måste få fram pengar snabbt för att kunna lösa sina akuta ekonomiska problem. Klubben är beredd att sälja Scott Dann, som betraktas som deras mest värdefulla spelare, under de närmaste veckorna. Liverpool är alltjämt intresserade av mittbacken, men Everton är också intresserade av Dann, som en potentiell ersättare till Phil Jagielka om den sistnämnde flyttar till Arsenal. Dann är tillgänglig för omkring £8 miljoner (The Guardian).

På onsdagen klarade Nacho läkarundersökningen i Liverpool och han kommer att skriva på ett treårskontrakt med klubben (The Daily Star).

Sao Paulos vicepresident Joao Lopes hävdar att klubben har tackat nej till Inters bud på 25 miljoner euro för Lucas Moura (Lancenet).

* * *

Alberto Aquilanis potentiella flytt till Fiorentina har kollapsat. Anledningen är att Aquilani inte vill lånas ut, och Fiorentina är inte beredda att betala den övergångssumma som Liverpool kräver för italienaren (Skysports.com).

Milan Jovanovics agent hävdar att serben definitivt kommer att skriva på för Anderlecht. Han påpekar att förhandlingarna har återupptagits och att bara detaljer återstår innan ett kontraktsskrivande (Het Nieuwsblad).

Martin Hansen lånas ut till Bradford City under de närmaste 28 dagarna (Liverpools officiella hemsida).