[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Uppdatering: The Guardian och The Telegraph uppger att Sturridge kommer att vara borta mellan 2-3 veckor. Om det stämmer att Sturridge kommer vara borta i 3 veckor betyder det att han kommer missa matcherna mot Aston Villa (H), Ludogorets (H), West Ham (A) och Middlesbrough (H).

Daniel Sturridge har råkat ut för en ny skada. Detta bekräftar spelaren själv på sin twitter genom att skriva: ”Heartbroken soul right now believe me. Hopefully be back soon fighting fit for LFC. Nothing worse than being injured. My heads gone…”

Enligt The Guardian, Sky Sports och i stort sett alla andra engelska medier kommer Sturridge att missa måndagens EM-kvalmatch mot Schweiz på grund av en lårskada som han ådrog sig på landslagsträning. FA har bekräftat detta genom att officiellt uppge: “Daniel Sturridge picked up an injury on his thigh in training. He has had a scan and will now return to Liverpool FC for treatment. He will play no part in the forthcoming Switzerland match.”

I skrivande stund är det oklart exakt hur länge Sturridge blir borta från spel. Michael Owen, som var på plats och såg träningen där Sturridge gick sönder, tror att det rör sig om en jobbig skada: ”I was there and from my experience and the way Daniel pulled up, I’d be very surprised if it wasn’t a thigh tear,” kommenterade Owen saken i engelsk media.

Som många kanske vet spelade England en träningslandskamp mot Norge i onsdags. Jordan Henderson och Raheem Sterling var två av blott fyra utespelare som spelade hela matchen, medan Sturridge byttes ut i den 89:e minuten. Detta kan exempelvis jämföras med Jack Wilshere och Wayne Rooney som spelade 69 respektive 70 minuter i Norgematchen. Den nya lagkaptenen Rooney, bara har ligan och FA-cupen att tänka på för Manchester United, och som antagligen inte ens kommer att vara helt ordinarie i säsongens United, bedömdes alltså behöva ’skonas’ från belastning mer än Liverpoolspelarna. Horribelt, Roy!

9 kommentarer
 1. Så typiskt att det ska jämnt hända något på dessa landslags samlingar. Förut var det ju Torres som jämnt kom tillbaka skadad och nu Sturridge. Blir det Lallana, Balotelli och Sterling framåt nu? De lär väl knappast köra med två anfallare nu eller chansar de på Borini eller Lambert mån tro?

 2. Dessa jävla landskamper är så trött på det , ska en av våra bästa bli skadade pga dom ska lira låtsasfotboll mot typ Slovenien 🙁

  Usch då hoppas jag Balotelli inte missar några fler öppna mål 🙂

  YNWA

 3. På PK´n efter matchen lackade den vanligtvis så timide Hodgo ur fullständigt när den brittiska pressen konfronterade honom med Englands svaga avslutsstatistik.

  Hur han kan spela Studge nästan hela matchen i en fullständigt betydelselös fajt som den mot Norge, när han är mycket väl medveten om Dan´s skadehistorik och har den tuffaste matchen i gruppen framför sig om ett par dagar, är för mig ytterligare ett tecken på att Roy Hodgson inte har på det här nivån att göra. Han må vara ett språkligt geni och en ”decent fellow” men på den här nivån håller han helt enkelt inte måttet som tränare.

  Snack om att spelare inte bryr sig nämnvärt för att representera det engelska landslaget. Måhända vara något överdrivet, men hur ska man, som ung engelsk talang, lyckas bli motiverad av en tränare som peakade på 70-talet?

 4. De är beklagligt att han är skadad, men vi ska vinna dessa matcher ändå. Annars har vi andra problem än att Sturridge är skadad

 5. Jag tycker också vi bör vinna dem här matcherna utan sturre. Nu är väl även lallana tillbaka så det känns inte så farligt. Förhoppningsvis tar balotelli chansen nu och sätter några baljor.

 6. Se det positiva i att Roy inte verkar vara intresserad av att få Wayne fit iaf… Fortsatt överviktig!

 7. Om snubben vill slippa pensionera sig när han är 28 får han nog ge upp landslaget

 8. Detta är tacken för att vi levererat landslagets stomme? Han kunde åtminstone sparat våra spelare till en match som gäller!

Kommentarer är stängda.