[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Daniel Sturridge kommer att bli borta från spel de kommande 4 månaderna. Anfallaren missar således nästa säsongs säsongsinledning (The Liverpool Echo, The Times, The Guardian, The Daily Mail, The Telegraph, The Daily Express).

Mario Balotelli, Fabio Borini och Rickie Lambert förväntas säljas i sommar (The Liverpool Echo).

Divock Origi kommer att ansluta och Liverpool ligger fortfarande bäst till för att signa Danny Ings, men klubben kommer även att behöva köpa en mer etablerad anfallare (The Liverpool Echo, The Daily Mail).

Om ingenting oväntat sker i sista minuten kommer Danny Ings att skriva på för Liverpool (The Telegraph).

Liverpool överväger att signa Christian Benteke (The Guardian, The Daily Express).

19 kommentarer
 1. Är han borta till september så blir väl det i sin tur oktober-november. Då kan vi åtminstone börja jobba på riktigt med att signa typ Ings och Lacazette. Borde räcka.

 2. Det är f-n inte sant. Vad är den mannen gjord av alltså och han har ett kontrakt på 150 000/veckan och folk gnäller att en av europas största talanger vill ha högre lön.

  För varje ny skada han får ju mer sliter det på hans kropp och det blir bara en ond cirkel. Han kommer bara bli mer och mer känslig och därav mer mottaglig mot nya skador.

  Han förhandlade verkligen upp sin lön i rätt tid, synd att vi inte besiktigade honom ordentligt.

  • En annan ond (och ohållbar cirkel) vore att börja betala enorma löner till talanger som Sterling. Hade gått med Man Uniteds ekonomi, går inte med Liverpools.

  • Det är ju bra mkt värre att betala ut överlöner till skadebenägna spelare.

  • Det är inte idealiskt, men det gick inte att förutse att Sturridge skulle vara skadad nästan hela den här säsongen. Dessutom bör ju Liverpool rimligtvis ha någon typ av försäkring.

   Om Liverpool accepterar Sterlings lönekrav kommer det att förändra hela lönestrukturen. Det gjorde det inte att ge hög lön till tvåan i skytteligan.

  • Tanken med försäkring har snurrat lite.
   Finns det någon möjlighet att kolla upp hur ett avtal till en högavlönad elitspelare brukar fungera på den punkten.

  • Fast det har det ju redan gjort. Du tror inte sterling sneglar upp mot sturre och tycker att han är värd nästan lika mkt med tanke på sturres prestation den senaste säsongen.

   Ok, han kom tvåa i skytteligan ett år men det spelar ju ingen roll nu och han var ju väldigt skadebenägen även innan. Med alla skador han har i bagaget så lär det ju knappast bli bättre. Om han kommer tillbaka lär ju skadorna satt sina spår i honom som att han kanske blir långsammare i steget som tex torres blev och då har han ju tappat ett av sina vapen.

  • Om Sterling tycker att han är lika mycket värd som en anfallare som producerar 20+ ligamål så är han ute och cyklar. Den här säsongen är det antagligen bara Agüero som kommer att göra fler mål än vad Sturridge gjorde förra säsongen – trots att han även då missade en del matcher på grund av skada. Det säger otroligt mycket om Sturridges kapacitet.

   Sterling har inte visat någonting i samma klass, vilket han naturligtvis borde börja med innan han gapar efter lika hög lön. Sterling personifierar tyvärr ett av de stora problemen inom engelsk fotboll, dvs att talangerna blir löjligt hypade och börjar tänka mer på pengar än att faktiskt leverera på planen. Sterling har ju knappt haft ett rätt efter den korkade intervjun, jag tror inte att det är någon tillfällighet.

  • Så kan man ju inte resonera för Sterling är ingen striker, han är en offensiv mittfältare. Då kan ju inte silva vara värd lika mkt som aguero för han gör ju inte 20 mål per säsong.

   Sturre har gjort en säsong över 20 mål inte flera och det kan ha lite att göra med att han spelade med suarez eller nej just det. Det var bara sterling som tjänade på det samarbetet suarez, ingen annan…

   Sterling är 20 år och har gjort 7 mål i ligan tror jag och med lite tur kunde han ha varit upp i minst 10 mål. Det är för mig en ganska hög lägsta nivå för en 20 åring. Hazard gjorde 9 mål i PL när han var 20 år samma antal mål som sterling gjorde när han var 19 år.
   Jag tycker inte han är överhypad utan en enorm talang som med rätt omgivning kan göra 15 mål nästa säsong. Får han spela på sin rätta plats som offensiv mitt i en diamant så kommer han bli ett oerhört hot mot vilket försvar som helst.

 3. Vi har inte råd som klubb att förlita oss på Sturridge. Det var det här man var rädd för och anledningen till att Chelsea släppte honom. Snacka om att löneförhandlat i tid. Nu tar han endast upp löneutrymme och jag skulle bli förvånad om vi köper nån annan forward. Det vore väldigt ”oliverpoolskt” att identifiera ett problem, planlägga och genomföra en korrigering av problemet. Origi är inte lösningen på våra problem. Många fans har glömt bort att han ansluter i sommar. Jag tror han är vår forwardslösning…

  • Han kan kanske bidra med några mål men är man inte ens ordinarie i sitt lag i Ligue 1 så har jag väldigt svårt att se att han ska bli frälsaren i Liverpool..

  • Exakt det jag menar. Ledningen tror kanske att han är lösningen men jag har sjukt svårt att se hur han ska kunna bidra med mål under sin första säsong i PL. Han har inte gjort det ens i ligue 1.

 4. Fast fungerar det så i England att klubben verkligen är oförsäkrad i sådana här lägen? Om en spelare skadar sig i Sverige betalar inte klubben lönen under sjukperioden. Jag kan inte tänka mig att man i så fall har en spelare som Sturridge oförsäkrad.

 5. Man vill inte tänka negativt inför nästa säsong, men fan vad tungt allt känns… Nu när Depay gick till united så känns allt så tydligt. Man blev ju inte förvånad, men hur fasen ska vi kunna få till en slagkraftig trupp till nästa år…

  Det kommer typ sluta med en forwardsuppsättning med Ings, Origi, Sturridge och Lambert/Borini som får en chans till, detta eftersom Ayre slarvade/snålade bort dom tänkta nyförvärven alternativt att dom inte ville komma till Liverpool.

  Vi kommer att få förlita oss på att Rodgers maxar prestationerna i den medelmåttiga trupp vi kommer ha. Visst att det finns spelare som har utvecklingspotential i Ibe, Markovic, Lovren(?), Moreno, Sterling(?), mfl. Men det kommer att bli dessa plus en utfyllnad med spelare som förmodligen kommer vara våra reservval.

  Ursäkta det negativa inlägget, men i nuläget känns det bara klokt att ”face the fact” och sluta hoppas på drömvärvningar. Ni som pratar om Cavani, Griezmann, Pogba osv, come on…

  YNWA!

  • Självklart kommer vi inte värva spelare som kommer ha 200-300/v löner det säger sig självt men hur det än är finns det guldkorn därute som är minst lika bra som Lacazette, Pogba men som kostar 1/10 del. Det svåra är ju faktiskt att hitta dem. Tror det är rätt många klubbar som skulle betalat de 23m€ som Suarez kostade när han köptes från Ajax med den utvecklingen. Jag säger bara att man kan lyckas ändå fast det är ju lättare att köpa spelare om man har en transferbudget som är 10ggr större än vad Liverpool har och har en lönebudget som är 3ggr större.

 6. Ings kommer att bli en segdragen historia som inte kommer att vara klar förens i augusti. Sett till hur många marquee signings vi missat borde de pengarna förräntat si rätt bra nu, 40 mille borde finnas. Är faktiskt bra att Sturridge är skadad för är klubben någorlunda rationell fattar de att han måste ”ersättas”

 7. (Hoppas inte) vår striker trio nästa säsong blir: Lamborghini (Lambert, Origi, Borini)

 8. Ings behöver ni inte bekymra er om. Bara vänta, nu i sommar går han till United. Sätter en hundralapp på det.

  • Vill han ha pengar (vilket alla vill) så går han till UTD men vill han utvecklas och få speltid så bör han välja en annan klubb.

Kommentarer är stängda.