[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Adam Lallana har gjort dundersuccé den här säsongen. Nu rapporteras flera storklubbar vara ute efter den spelskickliga och aningen skäggiga mittfältaren.

Enligt GOAL.com är inte mindre än fyra engelska storklubbar intresserade av Lallana. Det handlar om Liverpool, Chelsea, Manchester United och Tottenham – som samtliga uppges följa mittfältaren noggrant.

Lallana_3

Förra sommaren skrev Lallana på ett nytt kontrakt med Southampton. Det kontraktet sträcker sig till sommaren 2018, men GOAL hävdar att personer nära spelaren tror att det kan vara dags att flytta till någon av de engelska storklubbarna i sommar.

Samtidigt förväntas Southampton vara villiga att sälja några av sina stjärnspelare, då deras ekonomi inte är den bästa. Den nya direktören Hans Hofstetter medgav nyligen att den ekonomiska situationen är svår och att klubben har en ’outstanding transfer debt of £27 million’, vilket betyder att de helt enkelt är skyldiga andra klubbar den summan för spelarköp.

Utöver Lallana har Southampton också andra eftertraktade spelare som Luke Shaw, Jay Rodriguez och Morgan Schneiderlin.

GOAL skriver att Southampton kommer att välja ha åtminstone £20 miljoner för Lallana och påpekar att hans marknadsvärde kan höjas av ett bra VM-slutspel i Brasilien. Konkurrensen om Lallanas signatur är stenhård. Möjligtvis kan Spurs få ett övertag om de rekryterar Saints nuvarande manager Mauricio Pochettino, men samtidigt är han ett av flera aktuella managernamn för Spurs. Liverpool, Chelsea och United kommer att kunna erbjuda honom högre lön och dessutom erbjuda större möjligheter att vinna troféer.

17 kommentarer
 1. Vad säger ni Pelle och Jesper. Lallana eller Kovacic? Vem hade ni hellre sett i röda tröjan. Och hur många nyförvärv tror ni behövs i sommar?

  • Ser de som ganska olika spelare. Kovacic fungerar bra överallt centralt inklusive defensiv mittfältare, medan Lallana är duglig med utgångsposition på kanterna också. Två kanonspelare, men Kovacic är naturligtvis betydligt yngre.

 2. Njae tror inte riktigt på Lallana. Inte direkt purfärsk, dyr och det känns som om han har överpresterat rejält den här säsongen. Finns betydligt mer intressanta spelare i Europa att leta efter. Dessutom har vi gott om britter i truppen.

  • Eller så vore Lallana ett perfekt tillskott, just eftersom han inte är ’purfärsk’? Liverpool har redan många väldigt unga spelare. Lallana är i sina bästa år.

 3. Nej tack för lallana. Får lite downing varning över honom.

  • Bara en känsla jag har. De kan vara bra i mittenlag men har ej det som krävs för ett topplag. Downing var väl också 26-27 när han kom samt att bägge känns lite tunna helt enkelt. De kan försvinna ur matcher.

  • Låter som du sett Lallana för lite…
   Han är en briljant spelare på många sätt.
   Scholes slog sig först in i United när han var 23-24. Ungefär samma ålder som Lallana är idag. Vi vet hur det fick för Scholes…

 4. Inge downing där inte, han presterar på hög nivå som han jobbat hårt för länge. Det är en spelare som jag har svårt att se skulle floppa med en manager som Rodgers samt är han väldigt bred i sin spelstil. Som sagt jobbat hårt i flera år med soton och tror denne pöjk har ett annat psyke än vad vår vän downing har/hade.

 5. Lallana är enligt mig en så mycket mer mångsidig spelare än Downing. Downings främsta egenskap var inläggspelet, vilket skulle producera många mål med en bra huvudspelare (Carroll) på planen. Detta känns ju väldigt ”old school”, vilket såklart inte är så konstigt när både Hodgson och King Kenny satt vid rodret…
  Lallana har spelat i ett mer spelande lag under en längre tid, han är bra i passningsspelet och sedan har han visat denna säsong att han dessutom är målfarlig.

  Att han även har varit kapten en hel del visar ju att killen har en bra karaktär.

  Ser väldigt gärna han eller Rodriguez (som backup till SAS och Sterling), varför inte både och i ett paketpris?

 6. Pespas förklaring är på spiken

 7. Om ryktet med 27miljoner i transferskulder stämmer så är det ju otroligt komiskt och den moderna fotbollen i ett nötskal.

  Vad var Soton’s ambitioner om man redan nu är tvugna att sälja av sina spelare? Trodde att dom var en sund klubb. Mycket märkligt.

  Som någon var inne på tidigare så ska det bli riktigt intressant att se vilka och hur många man rekryterar denna sommar då jag efter Spurs matchen räknar med CL spel. Helt plötsligt så är spelar vi på en annan nivå men framförallt på flera fronter. Nu handlar det ju om att behålla den där platsen också.

  • Southampton har en komplex ägarsituation där deras ägare ganska oväntat dog och dottern därefter tog över klubben. Det verkar inte som att hon är riktigt lika villig att investera pengar i spelartruppen…

  • Jo det blev ju en stor snackis innan vinterdönstret. Men utåt sett så märktes det ju tillslut inte så mycket. Vad jag minns.

   Riktigt tråkigt om det nu är så att de måste dra sig tillbaka i sin satsning. Tycker att deras modell verkar väldigt, som jag nämnde tidigare, sund. En slags rikemannes moneyball.
   Något som förvisso gjorts möjligt pga spelarförsäljning av deras ungdomar.

   Känns som att dom inte är långt ifrån, 1-2 spelare, att slåss om en EL-plats. Och utan att vara någon vidare ekonom eller investerare så tror jag mig tycka att det borde finnas mer pengar i en klubb som är med och slåss i toppen av PL än att sälja av ett par framstående spelare. Framförallt om resultatet blir att klubben sjunker i ligasystemet

 8. Gillar Lallana! Utöver att han är duktig offensivt så är han jävligt bra i presspelet. Vore väldigt bra, men som med allt annat, inte till vilket pris som helst

 9. Lallana är allt annat än någon medioker Downing. Vore onkeligen ett tillskott då han kan verka på alla tre offensiva positioner i ett 4-2-3-1. Frågan är om han är värd degen dock? Lär starta i sommarens VM och en framgångsrik turnering torde göra att det kostar närmare 30m£ att ta honom från Southampton. Är dessutom inte helt övertygad om att han lämnar sydkusten då han tycks trivas bra där och dessutom är kapten i ett spännande ”projekt”, som det heter på modernt fotbollsspråk.

Kommentarer är stängda.