. . .

Liverpool försöker aktivt sälja Joe Cole, Stewart Downing, Jordan Henderson och José Enrique. FSG kommer gladligen välkomna Brendan Rodgers önskelista, där exempelvis Theo Walcott finns. Om Rodgers lyckas skeppa iväg några av de oönskade högavlönade spelarna kan han få ännu mer pengar att köpa nya spelare för (The Telegraph).

Liverpool kommer att buda £8 miljoner för Theo Walcott i januari. Walcott har nobbat Arsenals femåriga kontraktsförslag värt £75 000 i veckan, då han vill spela oftare som central anfallare samt få mer speltid överlag – och Brendan Rodgers är beredd att tillgodose båda dessa önskningar. Rodgers vill värva två anfallare i januari och Walcott är hans ”main target” (The Daily Mail).

FSG har lovat Rodgers att han kommer att få åtminstone £10 miljoner att spendera. En spelare som Rodgers vill ha är Walcott (The Mirror).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Hoppas det är 10 millar + eventuella försäljningar och insparade löner!

  Det jag hoppas på är,

  Ut:Cole och Downing!

  In:Huntelaar och varför inte Walcott!

  Huntelaar har ju kort tid kvar på kontraktet och bör således max ligga på 6-8 miljoner, probjemet är väll att det antaglien kommer vara en del konkurans! Walcott ligger på nåt liknande 7-9 miljoner. Säg att vi har lite tur och får båda för sammanlagt 17 miljoner, FSG skjuter in 10 och vi säljer Downing för 5 och Cole för 2!
  Walcott vill säkert ha rumt 90-100 K i veckan och antaglien vill Huntelaar ha runt 90!
  Ryktena säger ju att Cole har 110(?)!!!! Och Downing runt 65! Då går det nästan jämt ut!

 2. Sen om vi säljer nån mer eller på något sätt får pengar över hoppas jag att Rodgers satsar dom pengarna på nått fynd (i still med Assaidi!)!

 3. Anfallsbristen överskuggar hur bra sommarfönstret egentligen var! Så har verkligen jättehöga förhoppningar om Januari fönstret. Verkar ju som att Liverpool äntligen lärt sig förhandla.

 4. Förstår inte varför så många vill ha in Huntelaar.
  Visst, det är en fantastisk spelare och målskytt och en dröm för många lag.
  MEN, han är inte den spelartyp Rodgers har sagt att han vill ha i sitt spelsystem. En anfallare ska vara en rörlig spelare som kan spela på alla tre anfallsplatser eftersom Rodgers vill att anfallarna ska byta platser under spelets gång och ta löpningar både åt kanterna och i mitten för att förvilla och försvåra för försvararna.
  Huntelaar är en box spelare.
  Då hade vi lika gärna kunna behålla Carroll om folk vill ha en boxspelare.

 5. Bara £10 miljoner?!!? Vad hände med att spendera pengarna Carroll skulle inbringa nästa sommar i förskott?

 6. Ska bli väldigt intressant o se hur vi spenderar i Januari fönstret..

  Säger nog en hel del om vilka ambitioner vi har som klubb närmsta åren, ska vi vara med och utmana på allvar om CL-platser inför nästa säsong behövs det värvningar redan i januari!

 7. Även om vi säljer/lånar ut Cole så kan vi räkna med att få betala en stor del av hans lön. Kanske 2/3. Men många bäckar små…

  Jag vet att Enrique har varit skadad och kämpat med sin dåliga form. Men ska vi verkligen sälja honom? Anledningen till att Glen Johnson spelar på vänsterkanten har ju varit pga Enriques skada. Men sen Wisdom kom in på högerkanten så verkar kombinationen Wisdom + Johnson gå före.

  Jag vet inte, vi har ju Kelly också, men inte överdrivet många naturliga vänsterbackar. Coentrao vore kanske ett tänkbart alt. om ryktena om att Real vill sälja honom.

  Har tidigare varit skeptisk till Walcott och hans fotbollshjärna. Har verkat tämligen endimensionell och hans största trick har verkat vara hans fart och springa i från spelarna.

 8. Jag gillar inte alls det blinda fokuset på vad en vänsterback ska bidra till offensivt. Man får inte glömma att en back ska i första hand försvara. Jag upplever att det är allt som oftast på vår vänsterkant som motståndarna tar sig fram, det är inte enbart en vänsterbacksfråga utan har nog stor del i att samspelet med Agger ska funka. Möjligen beror en del på att Agger är så pass offensiv i sitt sätt, inget fel i det men det ställer högre krav på spelaren som ska ta vänsterbacken. Coentrao är duktig spelare men hans styrka ligger framförallt i hans offensiva egenskaper. Tror det skulle bli en smärre katastrof om vi har en backlinje med Johnson och Coentrao på kanterna, Agger centralt och Skrtel som kan vara lite av en klumpfot som sista back. Tror att vi ska försöka hitta ett mer stabilt försvarsalternativ.

  Anfallsmässigt förstår jag inte tanken med Walcott, visst mer speltid lär han få men om vi lovar honom den centrala anfallsrollen blir jag direkt orolig, det känns som ett allt för svagt alternativ för den rollen.

 9. Att jämföra carroll med Huntelaar är ju bara patetiskt, carroll är bra på huvet. Han är inte en målskytt för 5 öre.. Huntelaar är en sån spelare som har en förmåga att på nåt sätt lyckas dunka in allt

 10. Är Walcott den som gör 20 mål per säsong i den centrala rollen? Nej, vill o hoppas BR har andra alt.

 11. För handla ner priset på David Villa så har vi ett grymt alt. Ingen bra ålder för att sälja vidare iofs. Men passar BRs filosofi bättre än Klaas-Jan.

 12. @Lfc
  Du missförstod nog vad jag skrev.
  Jag skrev att Huntelaar är en fantastisk spelare och målskytt.
  Men det är inte den spelartypen Brendan har sagt att han vill ha i anfallet.
  Om vi ville ha en boxspelare hade vi kunnat haft kvar Carroll.
  Det betyder inte att jag jämför dem mer än att båda är såna som håller sig inom straffområdet och är inte så rörliga att de kan byta positioner med yttrarna under spelets gång.
  Självklart är Huntelaar många klasser bättre än Carroll, men nu jämförde jag inte dem på det sättet.

 13. In med en målgörare,skit i åldern…..vi har unga målgörare som kommer fylla på om något år…men tills det händer, så måste vi ha en erfaren målgörare

 14. Finns dock få spelare som både är yttrar, och centrala anfallare och dunkar in mål. Jag ser hellre att vi har två grymma yttrar, som kan vika och och som även har hjälp utav ytterbackarna, därför behöver den centrala anfallaren inte röra sig utåt kanterna utan fokusera mer på bollar i djupet och inlägg! Och yttrarna kan även vika in och skjuta/passa så har vi en striker som är med på retur/passning hela tiden och de blir inte kaos i anfallet som det ser ut nu.

 15. @Lfc
  Förstår hur du tänker och jag köper det.
  Men, det Rodgers har sagt är att han vill ha anfallare/yttrar som under matcherna kan byta positioner med varandra, löpa i djupled, löpa utåt kanterna, löpa inåt, möta boll osv. för att få ett rörligt anfallsspel och göra det svårare för motståndarna att markera.
  Visst finns det inte så många spelare som klarar detta som dessutom skulle vara intresserad av att komma till Liverpool (räknar bort spelare som Messi och C. Ronaldo).
  Tror det är därför det snackas mycket om Walcott och Sturridge. Båda är rörliga och snabba.

 16. Men dem är inga stora målskyttar.. Och de är ju just målskyttet som är vårt problem, walcotts specialité är ju att kuta fort längs kanten och lägga fina bollar in till anfallaren! Daniel sturridge har jag inte så bra koll på , men jag tror inte han kommer komma billigt och tycker inte han är den spelare som kommer tillföra nåt i lfc!

 17. Som sagt var, jag förstår hur du tänker.
  Jag har inte fört fram min åsikt i den här frågan utan jag har bara sagt vad Rodgers har sagt.
  Vi får helt enkelt vänta och se vad som händer.

 18. Visst att Walcott kanske inte är en kille som gör 25 mål på en säsong, men ge honom lite mer cred. Han har ändå två säsonger i rad med över 20 poäng varav merparten varit mål. Han har redan gjort 7+4 i år och han har fått begränsat med speltid under hela sin karriär pga andra spelare och skador.

  Han blir väldigt ofta in eller utbytt så hans facit är väldigt bra.

  Som wingforward att göra 13+9 med begränsad speltid är riktigt bra tycker jag. Är han rätt spelare? Vet ej, men folk får det att låta som att han är nye Downing typ..

 19. Vi behöver 2 st forwardstyper. Om man ser på Real Madrid så har de Benzema och Higuain. Benzema är bra på spelet utanför straffområdet och drar igång anfall. Higuain är en foxinthebox som levererar när Madrid pressar och belägrar defensiva motståndare.

  Liverpool kommer inte sällan att pressa ner motståndarna och ha rejäla övertag i bollinnehavet så två anfallare likt B o H är önskvärt.

  Huntelaar och Walcott är delvis fett liknande par frånsett att Walcott inte har Benzemas register men är snäppet snabbare än den store fransosen.

 20. Walcott kommer ju inte spela centralt om han kommer ändå, vill hellre ha mertens, fantastisk spelare!!
  Eller bägge!;)